Primește revista gratuită Promovează afacerea ta Despre noi și contact
ȘTIRI AGRICOLE CATEGORII PRODUSE AUTORI ARHIVĂ

IERI 23:39 Oportunitate pentru fermieri: Se deschide calea exportului de lucernă în China

IERI 23:37 Timac Agro România: Problema solurilor acide. Cum le creștem fertilitatea cu ajutorul amelioratorilor de sol

IERI 20:22 Stelian Fuia, fost ministru al agriculturii, condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă

Se caută peste 600 de persoane pentru un job plătit la stat cu 5.000 lei pe lună. Ce test trebuie să treacă viitorii angajați

padure

Statul român este în căutarea a peste 600 de persoane incoruptibile, inspectori care urmează să fie recompensați pentru efortul lor cu salarii nete de 5.000 de lei pe lună. Pentru a ajunge însă să câștige acești bani, candidații trebuie să treacă un test practic de integritate, la finele căruia vor face parte din angajații Gărzii Părdurilor sau ”DNA-ul Pădurilor”, cum a ajuns să fie cunoscut acest nou serviciu menit să pună capăt defrișărilor ilegale.

Aproximativ 2.000 de hectare de pădure din Piatra Craiului au fost puse la pământ, iar o fundație încearcă să repare răul făcut. Pe Valea Dâmboviței, versanții au rămas golași. Din loc în loc, șanțuri adânci brăzdează terenul: sunt căile pe care buștenii au fost coborâți în vale. „Pe acest drum în anumiti ani, 2007, 2008, 2006, treceau pe vale și 120 de camioane cu lemne pe zi!”, declară Mihai Zotta din partea Fundației Conservation Carpathia.

Ca să oprească jaful, ministerul Mediului vrea să înființeze Garda Forestieră, o structură de control care va avea 617 inspectori, cei mai multi proveniți din fostele inspectorate silvice.

Toți vor da un test teoretic de competență profesională, dar și unul practic, de integritate. Iar salariile vor fi pe măsură, promit oficialii. Dar cine va garanta că nu se vor alia cu hoții de lemne, ca să taie și restul de păduri?

„Îi vom pune într-o situație reală de control și vom putea vedea cine trece testul și cine nu. Salariul poate să meargă până la 5.000 de lei net și mai mult decât atât. Să existe o cât mai mică tentație către corupție”, a declarat Cristiana Pasca Palmer, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

În trecut, ministerul Mediului a încercat să oprească tăierile ilegale înființând radarul pădurilor, un sistem care nu a avut însă rezultatele așteptate. Între timp, o fundație cumpără terenuri defrișate, ca să replanteze copaci. Într-un an, voluntarii au împădurit 100 de hectare. Autoritățile spun că acest model de reconstrucție ecologică este un exemplu care ar trebui adoptat în toate zonele cu defrișări masive.

Anual, potrivit estimărilor făcute de ONG-uri, din pădurile noastre dispar 8,8 milioane de metri cubi de lemn.

Sursa: stirileprotv.ro

EXITCARD EXITCARD
sera

Sera îngropată cu care poți produce legume și în miezul iernii. Costă 270 de euro și o poate construi orice gospodar

nuca

Plantația de nuci forestieri – afacerea cu care îți faci copiii milionari în euro. Ai nevoie de doar două hectare de teren și 6.000 de euro!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ioan Tătăran, crescător de porci Mangaliţa: ”Tot ce scoatem la vânzare se cumpără cât ai bate din palme”

Nu aruncaţi PET-urile! Sere, solarii şi case din cel mai comun deşeu produs de gospodăriile din România

Cum să-ți deschizi un cont IBAN în euro fără comisioane Cum să cumperi din SUA, mai ieftin Cel mai ieftin transfer de bani internațional
 1. Ma ionteresaza anuntul Chirurgi Veterinar pentru Anglia
  As vrea adresa si citeva detalii, c-am ce se lucreaza????
  multumiri poenar

  RĂSPUNDE
 2. Buna ziua,
  Referitor la infiintarea Garzii padurilor, va rog sa ma contactati la adresa mail mentionata in formular.
  Pentru a se vedea adevaratul motiv pentru care doresc sa fac parte din aceasta echipa, va invit sa vizionati pagina mea facebook.
  Partea materiala a retributiei este considerata detaliu secundar in ratiunea mea. Daca voi corespunde exigentelor, se v-a trata la masa negocierilor.
  Recomandari din punct de vedere moral… !. Toti cei care apreciaza postarile mele si ma cunosc.
  Multumesc

  RĂSPUNDE
 3. Am 48 de ani, casatorit si cu multa dorinta de a ma intoarce si a lucra in tara mea….lucrez de doi ani in norvegia dar mi.as dori sa prind pensia la mine in tara si sa fiu si eu împotriva celor ce cred ca vor respira bani in final dupa ce nu va mai fi ce sa defriseze….va multumesc..astept raspuns pe email

  RĂSPUNDE
 4. Bună ziua și eu sunt interesata de acest post .
  Am terminat facultatea la Agronomie Specializare :Agroturism.Inginerie și Management în Alimentație publică si Agroturism. Liceență admisa.
  Vârstă 29 de Ani .Căsătorită. Un copil.

  RĂSPUNDE
 5. ma intereseaza acest post si traiesc de 3 ani in mijlocul padurilor din poiana sibiului, cumparindu-mi o casa aici. Pot fi un inspector foarte bun, sint fara teama, iar la viata mea am fost si garda de corp

  RĂSPUNDE
 6. SA PUI INSPECTOR PE UNUL CARE A LUCRAT LA OCOLUL SILVIC, ESTE CA SI CUM AI PUNE LUPUL CA SA PAZEASCA OILE

  RĂSPUNDE
 7. Buna ziua, as dori sa intru si eu in echipa Dumneavoastra,am terminat studile la S.A.I.A.P.M. Lucian Blaga Sibiu Agroturism cu master in Managementu in Protectia Mediului Agricol,am specializare in Inspector International in Agricultura Ecologica, am lucratc.ca si silvicultor 3 ani de zile deoarece La baza sudilor mele sta diploma de Tehnician Silvic.Dumneavoastra sunteti in masura sa examinati si sa decideti.

  RĂSPUNDE
 8. doresc mai multe informati pt a opta la acest post de inspector,

  RĂSPUNDE
 9. Sunt interesata si apreciez initiativa. Doresc mai multe detalii. Multumesc anticipat.

  RĂSPUNDE
 10. cat aabureala………seful va lua 10000 si angajatii 1300

  RĂSPUNDE
 11. Buna ziua,sunt exact persoana de care aveti nevoie,imi doresc din suflet sa fac ceva pentru viitorul copilului meu.

  RĂSPUNDE
 12. Unde trebuie sa ma adresez pentru aceste posturi de inspectori ?

  RĂSPUNDE
 13. Adresa unde sa trimite CV , pentru inspectori ?

  Multumesc.!!

  RĂSPUNDE
 14. La cat de mult iubesc natura si padurile ROMANIEI as accepta sa lucrez in acest domeniu cu o atitudine 100% incoruptibila din pura pasiune !!!!

  RĂSPUNDE
 15. Buna seara,o adresa unde sa trimit cv-ul, multumesc.

  RĂSPUNDE
 16. Buna seara, ma intereseaza un post de inspector . am terminat CEPA si CONSULTANTA AGRICOLA , o adresa unde sa trimit un cv, multumesc!

  RĂSPUNDE
 17. Profesoare se primesc? Cele incoruptibile…

  RĂSPUNDE
 18. Ionut Girdalean

  RĂSPUNDE
 19. Ar fi indicat sa pune-ti persoane apte care au iesit proaspat de pe bancile facultatii. Persoane tinere care vor sa apere paduriile noastre.

  RĂSPUNDE
 20. Ăți picat toți cei care așteptați un răspuns. Asta e o știre nu un anunț de angajare

  RĂSPUNDE
 21. Care este adresa la care va putem contacta?

  RĂSPUNDE
 22. Unde pot depune CV-ul

  RĂSPUNDE
 23. oare de ce nu fac teste de integritate si la politicieni si politisti?
  ar trebui oameni noi. eventual tineri. nu aceeasi padurari corupti si flamanzi.

  RĂSPUNDE
 24. SUNT INTERESAT DE ACEST POST VA ROG SANE CONTACTATI LA TEL.0773378175

  RĂSPUNDE
 25. Buna Ziua. Ma numesc Vanyi Szabolcs si am profesia de inginer silvic, sunt interesat de acest post pentru ca sunt de acord cu stoparea taierilor ilegale si cred ca lucrand in cadrul Garzii Forestiera pot sa indeplinesc aceasta sarcina.

  RĂSPUNDE
 26. Bună ziua,sunt interesat de acest post
  Mentionez ca in acest moment sunt subofiter operativ in cadrul Jandarmeriei Române,cunosc problemele cu care se confrunta ocolurile sivice.
  Avem o colaborare f.strânsă in a incerca stoparea ,tăierea frauduloasă a pădurilor.Astept un raspuns din partea d.tra,va multumesc

  RĂSPUNDE
NUME (necesar)
E-MAIL (nu va fi publicat)
WEBSITE (opţional)
ABONAMENTE CONTACT PUBLICITATE TERMENI ȘI CONDIȚII COOKIES