Piaţa terenurilor

Comisarul european Phil Hogan îndeamnă România să își protejeze terenurile agricole?

Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Phil Hogan susține că politica funciară trebuie gândită la nivel național încât să poată proteja terenurile agricole de achiziții masive din partea străinilor. Într-un scurt interviu acordat emisiunii ”Viața Satului” (TVR 1), oficialul de la Bruxelles a arătat că rămâne ca România ”să facă mai dificil accesul” cetățenilor din afară la pământuri.

Hogan a arătat că este la curent cu faptul că la noi în țară sunt peste trei milioane de mici fermieri. ”Eu aici îmi concentrez eforturile, să îi ajut pe ei, nu agricultura industrială”, a spus Hogan, care a subliniat că situația fermelor-mamut înființate la noi de către străini face parte din particularitățile agriculturii europene, dar că nu reprezintă ”ceva neobișnuit”.

El a precizat și că, în curând, va exista un grup specializat la nivel european care să facă recomandări statelor membre pentru a le ajuta să își protejeze micii producători agricoli.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. Dar cei care am facut proiecte si nu am primit nici transa a 2a ce facem cum mergem inainte tinem activitatea deschisa si suprafetele de teren le lucram in continuare chiar daca avem 5 ani de la infiintare si nu am mai primit finantare sau inchidem activitatea ////

Scrie un comentariu