• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Schimbare de tactică pentru Cargill. Cum vor fi afectați fermierii români care colaborează cu traderul de cereale

    agrointeligenta.ro -

    În urma unei analize cuprinzătoare a operațiunilor din domeniul cerealelor şi seminţelor oleaginoase în Europa Centrală și de Est, Cargill a anunţat decizia de a opri furnizarea de inputuri agricole fermierilor şi va ieşi complet din această linie de activităţi până la sfârșitul lunii mai 2016. Această decizie se va reflecta asupra operațiunilor Cargill din Ungaria, România, Rusia, Slovacia, Ucraina, Bulgaria și Polonia. Mai departe, compania îşi va concentra atenţia asupra achiziţionării, promovării și comercializării cerealelor şi seminţelor oleaginoase în aceste piețe.

    Această schimbare de tactică a traderului de cereale va avea un impact mare în relația pe care acest jucător o are cu fermierii români. În multe cazuri, aceștia luau inputuri de la Cargill pe care, ulterior, le achitau din cerealele recoltate vara. Nu de puține ori, însă, mai ales în anii cu probleme – cum ar fi cei cu secetă sau inundații, producțiile erau mult mai mici și nu toți agricultorii reușeau să acopere costurile inputurilor investite. O astfel de problemă ne-a fost semnalată anul trecut de către Cornel Stroescu, fermier din Mehedinți, caz în care, traderul a cerut insolvența societății agricole în baza unor datorii la inputuri.

    Citiți și: Război între fermierul Cornel Stroescu și gigantul Cargill. La mijloc, calamitățile, un contract de miliarde și o insolvență cerută de traderul american

    Nu doar fermierii vor fi afectați de decizia Cargil, ci și o parte din angajații companiei din țările vizate, inclusiv România. ”Aceste schimbări vor avea efect asupra unor roluri și angajați care sunt dedicați, în prezent, acestor activități și este de așteptat ca aproximativ 180 de persoane din țările unde se desfășoară operațiuni cu input-uri agricole să fie potențial impactate. Numărul final din fiecare țară va fi discutat cu reprezentanții angajaților, un proces de consultare fiind deja demarat în statele impactate”, au anunțat oficialii companiei.

    Cargill are o moştenire puternică şi tradiţie ca unul dintre cei mai importanți achizitori și comercianți de cereale și semințe oleaginoase din lume şi își menține în continuare angajamentul de a furniza soluții competitive de aprovizionare și achiziție în relațiile cu fermierii din Europa de Est. Compania îşi va consolida portofoliul de achiziţii şi afaceri, având ca obiectiv creșterea volumelor de achiziţii şi a cotei de piaţă.

    Cu toate că linia de afaceri cu input-uri agricole dezvoltată de Cargill a înregistrat o serie de succese în Europa de Est, compania a întâmpinat provocări în armonizarea eforturilor pe partea de achiziţionare şi input-uri.

    Regiunea Mării Negre rămâne un obiectiv central pentru dezvoltare strategică și Cargill va continua să își consolideze investițiile și operațiunile existente, inclusiv rețeaua de terminale din porturi și fabrici de procesare a semințelor oleaginoase din regiune. Cargill își menține angajamentul către Europa Centrală și de Est și sectorul său agricol. Această schimbare va permite companiei să se concentreze în continuare pe a fi un partener de încredere atât pentru furnizorii fermieri, cât și non-fermieri și să își dezvolte afacerea prin creșterea volumelor de cereale și semințe oleaginoase.

    Cargill va demara imediat restrângerea activităților de input-uri agricole, dar va continua să deservească clienții pe parcursul următoarelor luni.

    În cadrul altor operațiuni din întreaga lume, Cargill furnizează o varietate de servicii fermierilor, incluzând input-uri agricole. Aceste afaceri nu sunt impactate de anunțul de astăzi.

    Foto: www.startribune.com


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    UE intenţionează să îşi majoreze exporturile de alimente în China, în pofida tensiunilor comerciale Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Lista produselor agricole din Ucraina pentru care se pot introduce taxe vamale