• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Patronul abatorului de cai din Botoşani: „E ca şi când am primit un par în cap”

    agrointeligenta.ro -

    Patronul abatorului din Botoşani verificat de autorităţile române în scandalul cărnii de cal se teme că imaginea firmei sale va fi serios afectată chiar dacă se dovedeşte nevinovăţia.

    ”Noi ne asumăm toată responsabilitatea pentru produsele noastre. Chiar dacă se soluţionează acest caz şi se demonstrează că suntem nevinovaţi, va exista o oarecare reţinere faţă de noi. E ca şi când am primit un par în cap”, se plânge Iulian Căzăcuţ, patronul Doly-Com.

    Compania din Botoşani exportă carne de cal, în stare brută şi nu tocată, în Suedia, Olanda, Polonia şi Bulgaria, dar şi carne de vită în mai multe ţări din UE, însă pe lista partenerilor nu se află niciuna din cele două firme menţionate în scandal (Spanghero şi Fingus).

    Alături de abatorul firmei din Botoşani a mai fost verificat şi un abator din Braşov, a anunţat ministrul agriuclturii Daniel Constantin, care susţine că nu se confirmă ”niciuna din suspiciunile vehiculate în presa străină”.

    Scandalul cărnii de cal, prezentată pe rafturile din Marea Britanie drept vită, a ieşit la iveală la sfârşitul săptămânii trecute. Până ca lasagna din carne de cal (suspectată că ar fi de provenienţă românească), comercializată de firma britanică Findus, să ajungă în supermarketurile din Regatul Unit cu eticheta „carne de vită”, materia primă a fost „rotită” prin mai multe ţări din Europa, cu ajutorul unor acte falsificate, susţine presa străină.

    Proprietarul Spanghero, furnizorul francez de carne pentru lasagna marca Findus, ar fi anunţat, sâmbătă, că va da în judecată producătorul român de la care a achiziţionat la rândul său, materia primă, dar a refuzat să ofere şi numele acestuia.


    Te-ar mai putea interesa

    Rusia elimină taxele la import pentru carnea de pui în ideea de a coborî preţurile Producția românească de carne de porc a scăzut cu 8%, cea de carne de pasăre a crescut cu 9,3% Șef DSVSA: Document obligatoriu pentru a transporta porcul tăiat pentru Crăciun

    Ultimele știri

    Fermierii se mobilizează pentru a-l ajuta pe Petre Țăroiu să-și recupereze combina luată de bancă Cod galben de vânt în 15 județe. Rafalele pot atinge 90 km/h România – primul loc în UE anul trecut la suprafața cultivată cu porumb și floarea-soarelui