• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Rezultatele analizelor DSVSA în dosarul cărnii expirate de 40 de ani: Pentru a păcăli clienții, carnea era spălată, condimentată şi afumată

    agrointeligenta.ro -

    Rezultate uluitoare ale analizelor cărnii expirate, descoperită la Constanţa. Tonele de carne erau putrezite, iar anchetatorii au făcut o descoperire şocantă. Pentru a vinde produsele alterate, administratorul spăla carnea bine, o condimenta şi o afuma.

    Două carmangerii au fost închise, la jumătatea lunii februarie după ce s-a depistat că aveau, la comercializare, carne expirată. Controlul, care a avut loc în data de 10 februarie, a venit în continuarea cercetărilor dintr-un dosar mai vechi, care vizează activitatea afaceristului Răzvan Dimoftache.

    Acesta intrat în atenţia oamenilor legii încă din 2006, pentru evaziune fiscală şi înşelăciune. În 2013, acelaşi Dimoftache a fost depistat în timp ce procesa carne alterată într-un spaţiu comercial de la Gară. În prezent, Dimoftache se află în arest la domiciliu.

    Inspectorii sanitari veterinari constănțeni au finalizat analizele de laborator cu privire la carne.

    „Din punct de vedere organoleptic, produsele din carne sunt neconforme. În ceea ce privește analizele fizico-chimice, la examenul de prospețime s-au constatat modificări alterative, variație de probe”, a spus Cristina Linte, purtător de cuvânt al DSVSA Constanța.

    În ceea ce privește vechimea cărnii, Linte a precizat că instituția nu poate stabili anul procesării alimentelor respective.

    Reamintim că pe data de 11 februarie, polițiștii din Constanța (SICE) având activități specific într-un dosar de evaziune fiscală, sub coordonarea procurorilor Curții de Apel Constanța, au descoperit aproximativ o cantitate mare de carne expirată într-un magazin din piața Tomis III. Acțiunea s-a derulat sub coordonarea Parchetului și în colaborare cu DSV Constanța.  Magazinul funcţionează pe societatea All Plus Consulting SRL. Ulterior, potrivit unor surse, carnea ar fi fost procesată la începutul anilor 80, cel mai probabil într-un depozit pentru rezervele strategice ale statului.  Apoi ar fi fost cumparata de administratorul magazinului, decongelată şi refrigerată în mai multe episoade, pentru a fi vândută.

    Pe 19 februarie, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au dispus plasarea în arest la domiciliu a lui Răzvan Dimoftache,în dosarul cărnii aparent alterate. Decizia judecătorilor este definitivă.

    Surse: Ziua de Constanța, Replica de Constanța, România TV

    Foto: Ziua de Constanța


    Te-ar mai putea interesa

    Când se plantează roșiile în grădină – calendar ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA