• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Crescător de vaci de lapte: Cazul ”Lactate Brădet” îmi aduce aminte de scandalul laptelui contaminat cu aflatoxină

    Gabriela Gimbășanu -

    Pentru Cristian Lungu, crescător de vaci din comuna Dascălu, fiecare scandal în care sunt implicate brânzeturile, deci implicit laptele românesc este un motiv să fie vigilent cu privire la informațiile care sunt furnizate în spațiul public de către autorități. În cazul brânzei de vacă contaminată cu E.coli, Lungu spune că tot șirul evenimentelor îi aduce aminte de scandalul laptelui contaminat cu aflatoxină.

    ”Am simțit nevoia să iau o poziție vizavi de scandalul acesta cu bacteria E.coli. Sunt total dezamăgit de modul de gestionare a situației. În toate declarațiile pe acest subiect se lasă loc de interpretări, fiecare a înțeles ce a vrut: fie că e vinovat fermierul, fie e vinovat procesatorul, fie că e vinovată o persoană fizică. Reacția rapidă trebuia făcută altfel, mai precis trebuie făcută în limita legii. S-a mers parcă pe același tipar ca acum 3 ani când am avut scandalul cu aflatoxina. În situația în care, în România, fermele producătoare de lapte, procesatorii de lapte sunt într-o situație dramatică te duce cu gândul că la mijloc nu ar fi altceva decât o situație bine dirijată”, a declarat ieri pentru Agrointeligența Cristian Lungu, președintele Asociaţiei Fermierilor Utilizatori de Automate pentru desfacerea laptelui crud din România.

    ”La 3 săptămâni de la moartea primului bebeluș să ieși pe post să spui de un produs ce ar fi trebuit să-l contamineze pe cel mic a doua zi după moartea lui, asta este lipsă de profesionalism, sau mai precis vorbim despre neimplicarea autorităților sanitar-veterinare. Asta mă face să mă duc cu gândul la faptul că totul a fost creat în mod artificial. Nimeni nu se gândește la fermierul român, la industria românească, pentru că este foarte simplu să intri în teoria conspirației și să spui clar că oricând produsul putea fi contaminat pe traseu, de la fabrică, până la raft, tocmai ca să putem să aruncăm vina pe cineva. Cum se poate să se contamineze doar cele 25 de kilograme de lapte, acel lot în fabrică și să nu fie toate produsele obținute în ziua respectivă contaminate? Eu nu cred că este posibil, că acea contaminare nu s-a produs în fabrică, vina nu aparține producătorului. Producătorii de lapte și cred că și procesatorii români vor lua atitudine vizavi de autorități”, a mai spus fermierul.

    ”Am simțit nevoia să iau o poziție vizavi de scandalul acesta cu bacteria E.coli. Sunt total dezamăgit de modul de gestionare a situației. În toate declarațiile pe acest subiect se lasă loc de interpretări, fiecare a înțeles ce a vrut: fie că e vinovat fermierul, fie e vinovat procesatorul, fie că e vinovată o persoană fizică. Reacția rapidă trebuia făcută altfel, mai precis trebuie făcută în limita legii. S-a mers parcă pe același tipar ca acum 3 ani când am avut scandalul cu aflatoxina. În situația în care, în România, fermele producătoare de lapte, procesatorii de lapte sunt într-o situație dramatică te duce cu gândul că la mijloc nu ar fi altceva decât o situație bine dirijată”, a declarat ieri pentru Agrointeligența Cristian Lungu, președintele Asociaţiei Fermierilor Utilizatori de Automate pentru desfacerea laptelui crud din România.

    ”La 3 săptămâni de la moartea primului bebeluș să ieși pe post să spui de un produs ce ar fi trebuit să-l contamineze pe cel mic a doua zi după moartea lui, asta este lipsă de profesionalism, sau mai precis vorbim despre neimplicarea autorităților sanitar-veterinare. Asta mă face să mă duc cu gândul la faptul că totul a fost creat în mod artificial. Nimeni nu se gândește la fermierul român, la industria românească, pentru că este foarte simplu să intri în teoria conspirației și să spui clar că oricând produsul putea fi contaminat pe traseu, de la fabrică, până la raft, tocmai ca să putem să aruncăm vina pe cineva. Cum se poate să se contamineze doar cele 25 de kilograme de lapte, acel lot în fabrică și să nu fie toate produsele obținute în ziua respectivă contaminate? Eu nu cred că este posibil, că acea contaminare nu s-a produs în fabrică, vina nu aparține producătorului. Producătorii de lapte și cred că și procesatorii români vor lua atitudine vizavi de autorități”, a mai spus fermierul.


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Ucraina a început oficial negocierile de aderare la UE. Agricultura, prima pe lista discuțiilor Markus Kamieth este noul CEO al BASF Vinurile bune de Jidvei se fac cu struguri protejați împotriva manei de fungicidul Lieto