Ştiri agricole

Românul care și-a vândut silozul către un trader străin: ”Tot mai mulți oameni vând ca să scape de abuzul autorităților asupra contribuabilului”

Ser TransnAv, o companie cu afaceri de 80 mil. lei, contro­la­tă de Marian Trifan (45 de ani) a vândut la sfârşitul anului tre­cut un siloz din Teleorman către traderul de cereale Ameropa, într-o tranzacţie estimată de Ziarul Financiar la 1,5- 2 mil. euro.

Silozul se întinde pe o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi şi are o capacitatea de stocare de 10.000 de tone având în proiect suplimentarea cu încă 5.000 de tone.

„Am cumpărat de la Cargill terenul în 2011 cu 150.000 de euro şi am vândut mai departe un business la cheie. Nu este im­por­tantă valoarea la care s-a vândut, ci faptul că tot mai mulţi oa­meni cu capital românesc vând ca să scape de abuzul auto­ri­tăţilor asupra contribuabilului român“, a spus pentru ZF Marian Tri­fan, proprietarul companiei Ser Transnav care în 2014 avea o cifră de afaceri de aproximativ 80 de milioane de lei (18 mil. euro).

Judeţul Teleorman se află pe locul cinci în România în ceea ce priveşte capacitatea de stocare în silozuri, având o capacitate de depozitare de peste 720.000 de tone, după judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Timiş şi Constanţa, care ocupă primele poziţii într-un cla­sa­ment realizat de ZF, pe baza datelor de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din iulie 2015.

Sursa: Ziarul Financiar

Scrie un comentariu