• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Hitch&Mocher: Prețurile medii la terenurile agricole ajung la 7.000 euro/ha în zona de vest a țării

    agrointeligenta.ro -

    Hitch&Mosher, cea mai mare agenție de real – estate din vestul țării, a oferit, începand cu anul 2011 și până în anul 2015, consultanță specializată pentru realizarea unor tranzacții cu peste 15.000 de hectare de teren agricol (este vorba despre operațiuni de prospectare, vânzare – cumpărare, comasare, arendare, regularizare a acestora prin reconstituirea dreptului de proprietate, fără a se limita doar la acestea). Rezultatele obținute în tot acest interval de timp plasează compania pe primul loc pe piața de consultanță în tranzacțiile cu terenuri agricole.

    Astfel, au fost gestionate operațiuni de tranzacționare a unor terenuri agricole cu suprafețe cuprinse între 300 de hectare și 2.000 de hectare, în general aflate în exploatarea directă a proprietarului vânzător și/sau arendate unor terți, cu prisosință fermierilor locali. Un procent de până în 30% din aceste terenuri nu au avut situația cadastrală și intabularea realizate, motiv pentru care Hitch&Mosher a prestat inclusiv serviciile de reconstituire a lanțului de proprietate al acestor terenuri, procedând, ulterior, la intabularea acestora, prin intermediul companiei proprii de cadastru, geodezie și topografie, Geodetic Control. Este de menționat faptul că, pentru investitorii de calibru, comasarea terenurilor este un element de importanță strategică, permițându-le, astfel, să atingă suprafața optimă, dând astfel sens investițiilor complete în utilaje și tehnologie, iar, sub aspect operațional, să devină eficienți și să genereze profit.

    Marius Schiopota - foto (1000x1000 px) (1)

    „În 2015, piața terenurilor agricole și-a menținut dinamismul și atractivitatea în fața investitorilor, care găsesc aici randamente mai bune decât în alte țări europene. Având în vedere interesul crescut al clienților investitori, estimăm că anul 2016 va fi unul la fel de dinamic pe această piață, unde în prezent prețurile medii de tranzacționare sunt cuprinse între 2.000 euro/ha și 7.000 euro/ha (în zona de vest a țării). Factorii importanți în determinarea prețurilor de tranzacționare țin de gradul de comasare al terenurilor, de situația cadastrală a acestora, de existența logisticii necesare pentru o agricultură performantă și, nu în ultimul rand, de calitatea naturală a terenului”, ne-a declarat Marius Șchiopotă, Managing Partner al Hitch&Mosher.

    Potrivit reprezentanților agenției de real-estate, clienții investitori sunt, în general, interesați de achiziționarea unor suprafețe mari de teren, din perspectiva randamentului investițional pe care îl obțin – și ne referim aici la investitori de calibru, români și străini, la diverse companii private, care își propun o integrare pe verticală, în ceea ce privește materiile prime. Cea mai mare suprafață tranzacționată în ultimii ani, în beneficiul unui astfel de client, a fost de 2.000 de hectare.

    Datorită interesului crescut pentru sectorul agricol, Hitch&Mosher a înființat Essimo Grup, o companie full – service dedicată investițiilor în agricultură, companie care oferă o gamă completă de servicii necesare pe durata demersului investițional, de la documentație, consultanță specializată, prospectare, operațiuni de comasare a suprafețelor agricole, până la reconstituirea istoricului dreptului de proprietate, alcătuirea documentației proprietății în vederea intabulării și verificarea eligibilității terenurilor, sub aspect investițional. Obiectivul principal al companiei îl reprezintă încurajarea investițiilor private în exploatări agricole mari, care, pe termen mediu și lung, au cel mai mare potențial de a deveni profitabile.

    Pe lângă tranzacțiile cu terenuri agricole, Hitch&Mosher a intermediat în 2015 numeroase tranzacții în real – estate: vânzări și închirieri pe sectoarele arhicunoscute din domeniu, respectiv rezidențial, comercial, industrial, office și retail. Anul acesta, compania a fost desemnată drept “Cel mai puternic brand” de către portalul imobiliar nr. 1 in România, Imobiliare.ro și de către Clubul Profesioniștilor în Imobiliare. O altă distincție primită de către Hitch & Mosher o reprezintă Premiul I acordat de către Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pentru rezultate economice deosebite la categoria servicii – agenții imobiliare, în cadrul ediției cu numarul 22 a Topului Firmelor din Județul Timis, care a avut loc în luna octombrie, 2015.

    Despre Hitch & Mosher

    Hitch & Mosher este cea mai mare companie de real – estate din vestul țării. Înființată în 2005, în Timișoara, cu capital integral românesc, compania reprezintă – în exclusivitate – un portofoliu semnificativ, alcătuit din ansambluri rezidențiale, case, clădiri și spații comerciale, precum și terenuri, cu impact investițional ridicat, pentru diferite obiective. Împreună cu Geodetic Control – companie specializată în execuția lucrărilor de cadastru, geodezie și topografie – și Essimo Grup – companie full service, dedicată investițiilor agricole, Hitch&Mosher formează cel mai puternic și dinamic grup imobiliar din vestul țării.


    Te-ar mai putea interesa

    Moise, MADR: Peste 5.000 ha de teren s-au scos din circuitul agricol pentru parcuri de energie Cadastru și intabulare teren: acte necesare și prețuri Cărți funciare eliberate gratuit pentru proprietarii de terenuri agricole

    Ultimele știri

    Alertă meteo de ploi, rafale de vânt și precipitații mixte până joi seara Rasa de găini Rhode Island: caracteristici, producție de ouă, îngrijire Oamenii de știință au creat o vacă modificată genetic care produce lapte pentru diabetici