• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Explozii la Bruxelles! Zeci de fermieri români blocați: L. Baciu, G. Lămureanu și A. Rădulescu, în delegație la Forumul ELO

    agrointeligenta.ro -

    Două deflagrații au fost auzite pe aeroportul Zaventem din capitala Belgiei în această dimineață, iar lumea a fost evacuată în regim de urgență. Printre cei care trăiesc momente de groază la Bruxelles se numără și o delegație cu fermieri români care participă la cea de-a 9-a Editie a Forumului privind Viitorul Agriculturii, eveniment organizat anual de către Organizația Europeană a Proprietarilor de Teren (ELO).

    UPDATE: Alte patru explozii au fost confirmată la stații de metrou din centrul Bruxelles-ului. Bilanțul oficial privind numărul victimelor se ridică la 13 morți și 35 de răniți.

    ”Noi suntem deja la evenimentul ELO unde am aflat despre explozii. Lumea este agitată. Din fericire, toți fermierii care participă au ajuns la Bruxelles încă de ieri și au bilet de întoarcere pentru joi. Se știe deja că aeroportul a fost închis și că sunt 11 morți și mulți răniți. Vă dați seama că ne sună lumea, ne întreabă dacă suntem în regulă”, ne-a declarat unul dintre membrii delegației LAPAR, organizație membră ELO.

    Deocamdată nu cunoaștem numărul exact al fermierilor români aflați astăzi la Bruxelles. Știm doar că delegația LAPAR numără 14 membri, printre care și președintele organizației, Laurențiu Baciu. Alți fermieri participă la evenimentul ELO cu sprijinul companiei Syngenta. Avem confirmarea participării unor fermieri mari care se află acum la Bruxelles, inclusiv Gheorghe Lămureanu (Constanța) și Adrian Rădulescu (Călărași).

    12887506_1148968045153659_231942516_o

    Foto cu delegația LAPAR înainte de Forumul ELO

    Conform unui comunicat de presă al LAPAR, o delegație de fermieri români participă astăzi la cea de-a 9-a Editie a Forumului privind Viitorul Agriculturii ce va avea loc în data de 22 martie, 2016 la The Square, în Bruxelles. Evenimentul este organizat anual de către Organizatia Europeană a Proprietarilor de Teren (ELO), organizatie la care LAPAR este membră, în parteneriat cu compania Syngenta.

    forum ELO 2016

    Organizator ELO: ”Dacă apreciați că trebuie să închidem conferința, o vom face”

    ”Astăzi se întâmplă lucruri îngrozitoare în Bruxelles, am fost două bombe la aeroport tocmai când ne pregăteam de conferință și au existat două explozii la două stații de metro. Organizatorii noștri ne transmit că aici există condiții de securitate foarte bune. Dacă apreciați că trebuie să închidem conferința, o vom face. Deocamdată organizatorii noștri ne dau asigurări și ne-au transmis faptul că, condiții de securitatea din această parte a Bruxelles-ului este la un înalt nivel. Eu cred că ar trebui să continuăm această discuție. Nu trebuie să ne prefacem că este un lucru ușor, este o problemă de securitate și de terorism, dar ar fi momentul să ne asumăm această problemă din Europa și să sperăm că astfel de evenimente nu vor mai avea loc. Încă nu avem o imagine a numărului de răniți, vom afla vești cât de curând. Dacă se impune vom încheia mai devreme conferința”, a fost mesajul transmis la începutul Forumului ELO de către Stephem Sackeur, jurnalistul care moderează evenimentul ce se desfășoară astăzi la Bruxelles și la care participă mai mulți fermieri români.

    12874549_1148998271817303_133788090_o

    ”Acest Forum va fi primul organizat după adoptarea de către liderii mondiali în septembrie 2015 a Obiectivelor de Dezvoltare durabilă ONU (Sustainable Development Goals, SDGs). Tema Forumului din acest an va fi „The Sustainable Development Goals implementation: no time for business as usual”. Forumul privind Viitorul Agriculturii din acest an se va concentra asupra implicatiilor adoptării Obiectivelor de Dezvoltare durabilă ONU pentru agricultură şi mediului înconjurător din Europa şi în lume. Temele abordate vor fi: care sunt paşii necesari pentru punerea în practică a agendei Obiectivelor de Dezvoltare durabilă stabilite de ONU? Putem să ne desfășurăm businessul la fel ca până în prezent în contextul provocărilor sociale, de mediu şi economice?

    Fostul Comisar European pentru Mediu, Janez POTOČNICK, Presedintele Forumului privind Viitorul Agriculturii va aduce împreună la această ediție Comisarii Europeni şi experți internationali pentru a dezbate aceste întrebări. De asemenea, delegatia LAPAR va mai avea întalniri cu: o parte dintre Europarlamentarii români, dar și cu reprezentanții Cabinetului Comisarului European Phil Hogan”, se arată în comunicatul de presă al LAPAR.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Pericol acum la rapiță: putregaiul alb al tulpinilor. Soluția de la Bayer: fungicidul Propulse