• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Gheorghe Vlad – președinte interimar al Confederației Asociațiilor Țărănești din România (CATAR)

    Gabriela Gimbășanu -

    Începând de săptămâna trecută, legumicultorul ilfovean Gheorghe Vlad ocupă funcția de președinte interimar al Confederației Asociațiilor Țărănești din România –CATAR. Alin Buzescu va rămâne președinte al CATAR până în luna septembrie pentru a finaliza toate proiectele demarate.

    Numirea lui Gigi Vlad în funcția de președinte interimar al CATAR-ul s-a produs în data de 22 martie imediat după ce au fost terminate discuțiile din cadrul Comisiei pentru Agricultură, din Camera Deputaților, ce vizau legea 321/2009.

    ”Încă de la început perspectiva confederației a fost să se axeze pe micul fermier și gospodăria țărănească și își va urma această perspectivă și sub conducerea mea. Ne vom axa tot pe gospodăriile țărănești care sunt foarte numeroase în România, peste 4 milioane. Acest mic producător a fost lăsat de izbeliște, dar odată cu adoptarea modificărilor la legea 321/2009 se va face dreptate, această lege vine în avantajul acestuia, asigurându-i valorificarea. În calitatea mea de președinte interimar pot afirma faptul că, această structură este una dintre organizațiile care definesc un barometru la momentul actual și vreau să-și continue activitatea în același ritm. Confederația nu are alt scop decât acela de a încuraja și de a susține micul producător, atât cât poate el să intre pe piață”, a declarat pentru Agrointeligența Gheorghe Vlad, președintele interimar al Confederației Asociațiilor Țărănești din România – CATAR.

    Va deveni președinte cu drepturi depline în luna septembrie

    Având în vedere situația Confederației la momentul preluării conducerii, Gigi Vlad a decis să rămână președinte interimar, pentru a-i lăsa conducerii un răgaz de șase luni să-și finalizeze proiectele aflate în derulare și pentru a pune la punct întreaga documentație necesară.

    ”În viitorul imediat apropiat mi-am propus să mut sediul Confederației de la Brașov la București. Întrucât CATAR-ul are proiecte în derulare pe zona de Nord, Nord-Est am hotărât să aștept până la finalizarea acestor proiecte. Am lăsat un termen decent, în mod special pentru faptul că în această perioadă noi (legumicultorii – n.r) am început munca și nu prea avem timp de pierdut la consfătuiri și întâlniri. Am considerat că sunt suficiente aceste luni în așa fel încât să punem la punct întreaga documentație”, a mai precizat legumicultorul din zona Vidra-Dărăști, județul Ilfov.

    Proiect pentru promovarea produsului românesc

    Din funcția de președinte al CATAR, Gigi Vlad își propune să demareze un proiect de promovare a produsului românesc, menit că îl facă pe consumator să conștientizeze cât de important și sănătos este să mănânci românește.

    ”Unul din aspectele vizate în calitatea mea de președinte este acela de a demara un proiect de promovare a produsului românesc. În al doilea rând aș vrea să mă implic și în formarea Camerelor Agricole, pentru că am nevoie de acest instrument pentru a aduce informații complete și complexe către micul producător din toate zonele țării. Informația este cea care îți asigură 90% din reușita producției. Avem nevoie de acest instrument astfel încât fermierul să nu mai fie nevoit să stea la colțul străzii și să funcționeze după ureche. Vrem să venim în sprijinul producătorului mic și să-i ”spălăm” imaginea în fața consumatorului. Ținta CATAR-ului va fi să-i facă pe consumatori să înțeleagă cât de important este să consumi produse românești și cât de mult contează să ajuți micul producător”, a vorbit legumicultorul, despre planurile lui de viitor în ceea ce privește Confederația.

    Asociația Producătorilor de Legume va deveni membră CATAR

    În prezent Gigi Vlad ocupă funcția de președinte al Asociației Producătorilor de Legume din România, dar această asociație va deveni în viitor apropiat membră a CATAR.

    ”Această fuziune nu are alt rol decât acela de a ne uni pentru a fi o singură voce. Marele pericol al micilor producători este acela de a fi dezbinați de interesele altora. Prin această fuziune vom deveni mult mai puternici și mai vocali. Avem LAPAR-ul și Federația Națională Pro Agro, două mari structuri reprezentative și a treia confederație este CATAR-ul care reprezintă gospodăria țărănească”, a adăugat ilfoveanul.

    Din această nouă poziție vreau să-i asigur pe toți că micul producător va găsi în mine un sprijin pentru că locul unde am crescut și unde îmi desfășor activitatea nu îmi permite să-mi trădez această tradiție moștenită din străbuni. Pământul nostru este rezultatul muncii de secole ale celor care au trudit în România, iar noi ne asigurăm supraviețuirea lucrând pământul. Nu mă dezic de gospodăria țărănească și o să o reprezintă cu demnitate pentru că pe mine mă caracterizează diploma de țăran. Mă rezum la micul producător pe care îl reprezintă și nu voi trece niciodată în partea cealaltă. Vreau ca micul producător să înțeleagă că trebuie să vină lângă noi pentru că doar atunci vom fi puternici. Nu putem fi o țară competitivă atâta timp cât nu ne aplecăm asupra nevoilor micului producător din gospodăria țărănească” – Gheorghe Vlad, președintele interimar al Confederației Asociațiilor Țărănești din România – CATAR


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA: Terenurile tăiate de la plata pe suprafață începând cu acest an Plânsul viței de vie. De ce ”plânge” via primăvara Când se seamănă semințele de roșii

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte