• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prognoza meteo pe două săptămâni: estimări de temperatură și ploi până pe 10 aprilie

    agrointeligenta.ro -

    Vremea se va încălzi până vineri în toată ţara, urmând ca în unele zone maximele să urce chiar şi până la 24 de grade Celsius. Aşa arată prognoza pe două săptămâni (28 martie – 10 aprilie) emisă luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Potrivit specialiştilor, pe 2 aprilie (sâmbătă) se va produce o răcire, însă temperaturile se vor situa în jurul celor normale, însă de duminică valorile termice vor urca din nou.

    Banat

    Până spre sfârşitul primei săptămâni vremea se va încălzi treptat, devenind caldă în zilele de 31 martie şi 1 aprilie, când se vor înregistra valori termice maxime, în medie, între 22 şi 24 de grade. Pe 2 aprilie temperaturile vor scădea accentuat, spre medii de 16 grade, urmând ca apoi regimul termic sa devină apropiat de cel climatologic specific perioadei, cu valori cuprinse între 17 şi 19 grade.

    Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative de-a lungul întregului interval şi se vor încadra, în medie, între 4 şi 8 grade.

    Ploi, în general slabe cantitativ, se vor semnala începând din seara zilei de 28 martie până în dimineaţa zilei de 30 martie. După data de 4 aprilie va creşte din nou probabilitatea de apariţie a ploilor, dar acestea se vor semnala local şi temporar.

    Crişana

    Vremea se va încălzi treptat în primele zile ale intervalului, devenind caldă pe 31 martie şi 1 aprilie, când se vor înregistra valori maxime, în medie, de 21….22 de grade. Pe 2 aprilie temperaturile vor scădea accentuat spre medii de 14 grade, apoi regimul termic va fi apropiat de cel climatologic specific perioadei, cu valori cuprinse între 17 şi 19 grade Celsius.

    Temperaturile minime se vor situa, în medie, între 2 şi 6 grade de-a lungul întregului interval, exceptând noaptea de 31 spre 1 aprilie, când vor fi de aproximativ 8 grade.

    Ploi, în general slabe cantitativ, se vor semnala începând din seara zilei de 28 martie până în dimineața zilei de 30 martie. Din 4 aprilie, probabilitatea de apariţie a ploilor, slabe cantitativ, va creşte din nou.

    Transilvania

    Până spre sfârşitul primei săptămâni vremea se va încălzi treptat, devenind caldă pentru această perioadă a anului în zilele de 31 martie şi 1 aprilie, când vor fi maxime în medie între 19 şi 22 de grade. Pe 2 aprilie temperaturile diurne vor scădea accentuat spre valori medii de 13 grade, urmând ca apoi regimul termic să fie apropiat de cel climatologic specific perioadei, cu valori maxime cuprinse, în medie, între 15 şi 17 grade.

    Mediile temperaturilor minime nu vor avea variaţii semnificative de-a lungul întregului interval şi se vor situa între 1 şi 4 grade, iar valori uşor negative se vor înregistra doar în nopţile de 29 martie, precum şi pe 3 şi 4 aprilie.

    Pe 28 şi pe 29 martie se vor semnala ploi slabe pe arii restrânse, iar în prima decadă a lunii aprilie ploile sunt posibile doar izolat, cu precădere după data de 4 aprilie.

    Maramureş

    Vremea se va încălzi treptat în primele zile ale intervalului, devenind caldă pe 31 martie şi 1 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 19….20 de grade. Pe 2 aprilie temperaturile diurne vor scădea accentuat, spre valori medii de 13 grade, urmând ca apoi să devină apropiate de normele climatologice specifice perioadei, cu valori cuprinse între 16 şi 18 grade.

    Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative de-a lungul întregului interval şi vor fi cuprinse, în medie, între 2 şi 6 grade, iar valori apropiate de 0 grade se vor înregistra doar pe 29 martie şi 3 aprilie.

    Ploi slabe, trecătoare, sunt posibile pe tot parcursul celor 2 săptămâni de prognoză, dar pe 29 martie şi după 4 aprilie acestea se vor semnala pe arii mai extinse.

    Moldova

    Până la sfârşitul lunii martie temperatura aerului va creşte treptat, iar vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă a anului. Astfel, în intervalul 31 martie – 1 aprilie vor fi maxime, în medie, de 20 de grade şi minime de 4…6 grade.

    Pe 2 aprilie va avea loc o răcire destul de accentuată, după care regimul termic va creşte uşor, temperaturile maxime urmând a se încadra, în medie, între 12 şi 15 grade, iar cele minime se vor situa între 2 şi 6 grade, în intervalul 2 – 10 aprilie.

    Probabilitatea de apariţie a ploilor, slabe cantitativ, va fi mai mare în jurul datei de 29 martie şi, din nou, după 7 aprilie.

    Dobrogea

    În prima săptămână, valorile maxime vor creşte, în medie, de la 12 grade în prima zi, până la aproximativ 20 de grade, pe 1 aprilie. Apoi vremea se va răci, iar până la sfârşitul intervalului nu va mai avea variaţii importante, media termică diurnă urmând a se situa între 12 şi 14 grade.

    Regimul termic nocturn va avea o evoluţie similară, astfel încât, în prima săptămână, temperaturile minime vor creşte de la 3 la 8 grade, în data de 3 aprilie vor scădea cu aproximativ 4 grade la nivelul întregii regiuni, apoi tendinţa va fi, din nou, de creştere.

    Ploi pe arii restrânse, slabe cantitativ, vor fi posibile îndeosebi în intervalele 29 – 30 martie şi 8- 10 aprilie.

    Muntenia

    Până pe 1 aprilie temperatura va creşte treptat şi va atinge valori maxime, în medie, de 21…23 de grade şi minime de 6…8 grade. Pe 2 aprilie vremea se va răci, temperaturile diurne vor coborî spre 14 grade, iar cele nocturne vor fi de 3…4 grade.

    Ulterior, în cursul celei de-a doua săptămâni de prognoză, regimul termic diurn se va încadra, în medie, între 15 şi 18 grade, iar cel nocturn se va situa între 4 şi 6 grade.

    Ploi slabe, trecătoare, sunt posibile pe data de 29 martie şi, din nou, după 4 aprilie.

    Oltenia

    La sfârşitul lunii martie vremea se va încălzi şi valorile termice vor deveni mult mai ridicate decât cele normale în această perioadă. Pe 1 aprilie, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 22…24 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul valorii de 7 grade. Apoi, vremea se va răci accentuat, iar regimul termic mediu va marca o scădere de aproximativ 9 grade.

    Ulterior, până la sfârşitul intervalului, temperaturile nu vor mai suferi modificari semnificative, valorile diurne urmând a fi cuprinse, în general, între 16 si 18 grade, iar cele nocturne, între 4 si 6 grade.

    Ploi slabe, trecătoare, sunt posibile pe data de 29 martie şi, din nou, după 4 aprilie.

    Zona de munte

    În primele zile de prognoză vremea se va încălzi treptat, de la valori medii diurne de 4 grade, până la 12…13 grade în data de 1 aprilie. Apoi regimul termic diurn va marca o scădere, iar până la sfârşitul intervalului de prognoză nu va mai avea variaţii semnificative, urmând a se situa, în medie, între 6 şi 8 grade.

    Temperaturile minime nocturne vor fi cuprinse, pe tot parcursul intervalului de prognoză, între -4 şi 3 grade, cu cele mai scăzute valori în primele nopţi şi, din nou, în jurul datei de 3 aprilie, şi cele mai ridicate în jurul datei de 1 aprilie.

    Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, predominant ploi, va fi ridicată în ambele săptămâni de prognoză, însă cu precădere în intervalul 28 – 30 martie şi, din nou, după 4 aprilie.

    Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

    Sursa: Adevarul.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă meteo de vânt puternic. Județele unde rafalele pot depăși 90 km/h Alertă de ploi de la ANM. Cantitățile de apă pot atinge 40 l/mp Indicele de împrimăvărare și rezerva de apă din sol la acest moment

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte