• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Avantajele utilizării pachetelor tehnologice de la ALCEDO în culturile agricole

    agrointeligenta.ro -

    Nu puțini au fost acei fermieri care au fost puși în situația de a cheltui timp și mai ales mulți bani pentru a-și cumpăra produse de protecția plantelor, atât de utile în combaterea bolilor, dăunătorilor, dar și a buruienilor. Așa că, ne-am gândit să ușurăm munca fermierului și să oferim soluția cea mai pragmatică, pachetele tehnologice.

    De ce ne-am gândit să aducem pe piață aceste pachete? Ei bine, din mai multe considerente, și anume: ai înglobate toate produsele de care ai nevoie, de la cele mai renumite companii de produse de protecția plantelor, economisești timp și bani decât dacă le-ai achiziționa separat, și ce este cel mai important au prețuri foarte accesibile pentru fiecare fermier. Le-am gândit în așa fel încât să poată fi utilizate de toți cultivatorii. De asemenea, disponibilitatea produselor în fermă la momentul optim pentru aplicare, modul în care sunt structurate, pentru a asigura o tehnologie pentru cerințele fermierilor sunt alte avantaje.

    De când le-am introdus pe piață fermierii le folosesc cu mare încredere. Au obținut producții bune, evident, iar lucrul ăsta pe noi ne-a bucurat enorm. Mulți fermieri ne-au întrebat dacă o să mai avem în oferta Alcedo 2016 pachete tehnologice. Răspunsul este afirmativ, iar Alcedo le va păstra și pe viitor, deoarece au devenit instrumentul principal în lupta fermierilor cu bolile, dăunătorii și buruienile.

    Așadar, pentru cereale păioase fermierii au la dispoziție 28 de pachete, din categoriile: Diamond, Gold, Silver, Bronze, Criza-n Tema, dar și altele. Aici, găsesc fungicide, insecticide, erbicide, dar și fertilizanți foliari. De exemplu, buruienile din culturile de cereale păioase sunt o problemă majoră ce pun în pericol cultura. Însă în pachetele tehnologice puse la dispoziție de către Alcedo, fermierii pot apela, de exemplu, la cele mai utilizate erbicide din România, și anume, cele din familia Rival. Fermierii știu deja că Rival Superstar 75 GD și Rival Star 75 GD combat foarte bine buruienile dicotiledonate anuale și perene, inclusiv pe cele rezistente la 2,4 D. De asemenea, împotriva complexului de boli foliare și ale spicului, găsesc în pachete, fungicide ca Bumper, Topsin 500 SC, Priori Xtra și Chefara. Mulți fermieri au probleme cu insectele. Avem soluție și pentru aceste probleme și aici amintim insecticidele Faster 10 CE, Faster Gold 50 EC și Mospilan 20SP, eficiente în “lupta” cu dăunătorii cerealelor. Pentru a face un tratament complet la culturile de cereale păioase, ne-am gândit ca pachtele tehnologice să conțină și un fertilizant foliar, cum este Microfert U. Acesta le asigură plantelor pe lângă aportul de elementele și microelementele nutritive de care au nevoie și o eficacitate deosebită când sunt aplicate împreună cu fungicidele.

    Despre cultura de rapiță, știm că se înscrie printre culturile care necesită tehnologie, avându-se mare grijă să fie liberă de boli, buruieni și dăunători. Pentru această cultură, Alcedo le aduce fermierilor 12 pachete tehnologice, ce conțin fungicide, insecticide, erbicide, ce dau cu siguranță randament. În majoritatea culturilor de rapiță apar boli ca: putregaiul alb, Phoma lingam, făinarea, alternarioza sau putregaiul cenușiu, însă folosind fungicidele Topsin 500 SC sau Priori Xtra, pe care le găsiți în multe pachete, problema este ca și rezolvată.
    De asemenea, dăunători ca: viespea rapiței, gărgărița tulpinilor sau gândacul lucios pot fi combătuți folosind produsele din pachete. Puteți apela în funcție de spectru de combatere la Faster 10 CE, Faster Gold 50 EC sau Mospilan 20 SP.

    Referitor la cultura porumbului, aceasta a constituit dintotdeauna o cultură de bază a românilor. Are multiple întrebuințări în alimentația oamenilor, în furajarea animalelor, dar și în industrie, ca și produs destinat exportului. Din aceste considerente, el ocupă mai bine de o treime din suprafața agricolă a țării. Alcedo este pe piață de 26 de ani, și în tot acest timp a înțeles care sunt nevoile și preferințele fermierilor. Așa că, și pentru cultura de porumb Alcedo are pachete tehnologice, 12 la număr.

    În preemergență, fermierii pot folosi eficient erbicidele Tender, Silba, și asta nu o spunem noi, ci fermierii care le folosesc an de an, dar și producțiile obținute.

    Știm că în cultura de porumb există mari probleme cu buruienile monocotiledonate anuale și perene, ca mohor, iarba bărboasă, dar și costreiul din rizomi, iar erbicidele Astral 40 SC și Lancelot Super i-a ajutat întotdeauna pe fermieri. Pentru buruienile cu frunză lată se pot folosi cu succes produse precum: Lancelot Super și Ceredin Super 40 SL, cu eficacitate sporită ținând cont de faza de aplicare.

    Cât despre floarea-soarelui, și pentru această cultură Alcedo are 10 pachete tehnologice. Putregaiul alb, putregaiul cenușiu, pătarea brună, alternarioza sunt câteva boli cu care cultivatorii se confruntă an de an. Așa că, în pachetele tehnologice sunt fungicide ca Topsin 500 SC sau Priori Xtra, cu spectru larg de acțiune, ce influențează în mod pozitiv activitatea fiziologică a plantei.

    De asemenea, buruienile pot fi combătute foarte bine cu erbicide, precum: Leopard/Rango, Tender sau Silba. Precizăm că erbicidele din pachete au o eficacitate ridicată, creșterea buruienilor fiind stopată, asigurând, totodată, o cultură curată.

    În final, putem spune că toate aceste pachete sunt folosite de fermieri, cu mare încredere, deoarece le recomandă calitatea și siguranța unor produse bine alese.

    Echipa ALCEDO

    Mai multe informații despre pachetele tehnologice de la Alcedo găsiți pe www.alcedoltd.ro

    Contact – e-mail: , telefon: 021 310.83.50

    Magazin ALCEDO: 
    Calea Grivitei 46, tel. 021 311 71 81, 0722 759 001, Voinea Maria


    Te-ar mai putea interesa

    Una dintre cele mai cunoscute fabrici de lapte din România este scoasă la vânzare! Comuna cu 5.000 de vaci. Mic crescător: Dăm laptele la procesator, suntem departe de oraș Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte