Burse şi preţuri

Egiptul cumpără 4 milioane de tone de grâu din producția sa internă

Egiptul a anunțat că va achiziționa 4 milioane de tone de grâu din producția sa internă, o scădere comparativ cu anul 2015, când, în final s-au cumpărat 5,3 milioane de tone de cereale din fermele nord-africane.

Egiptul – cel mai mare importator de grâu din lume, va oferi și în 2016 un preț mai bun fermierilor egipteni din dorința de a stimula producția națională de cereale. Astfel, se oferă un preț fix care echivalează cu 47 de dolari pe fiecare 150 de kilograme de grâu. Cum cotația este una bună, nu lipsesc nici tentațiile, informațiile din piață susținând că o mare problemă o reprezintă etichetarea. În 2015 se extimează că circa 2 miliarde de lire egiptene s-au scurs din bugetul de stat pentru cereale care, în fapt, erau importate și care au fost ofertate ca provenind din ferme egiptene.

Pentru a evita aceste situații, Guvernul a anunțat o serie de noi măsuri în această lună pentru a întări controlul circulației grâului în timpul recoltării, măsuri care includ interzicerea comerțului intern de grâu în timpul sezonului de achiziții.

Fermierii egipteni au început sezonul grâului de vineri și vor recolta până în iulie.

Sursa: Reuters

Scrie un comentariu