• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Consumul de carne albă încetineşte căderea sectorului cărnii de pasăre din UE

    agrointeligenta.ro -

    Preferinţa tot mai mare a consumatorilor europeni pentru carne albă a redus efectele scăderii consumului general la nivelul zonei euro şi a creşterii preţurilor la furaje.

    Carnea albă, şi în această categorie şi carnea de pasăre este asiduu recomandată de nutriţionişti şi medici, în dietele „sănătoase”, consumul acesteia cunoscând o dinamică pozitivă în ultimele două decenii în regiunile dezvoltate – zona euro, Japonia, SUA, Canada – şi mediile dezvoltate din ţările emergente Rusia, China, Mexic, India etc.

    Potrivit unor date europene, citate de Agenţia Irlandeză pentru Alimenaţie (Bord Bia) anul trecut consumul de carne de pasăre din zona euro a crescut cu 2%, în condiţiile în care consumul general a scăzut sub efectele crizei economice.

    Menţinerea pe un trend de creştere a consumului de carne de pasăre este singurul lucru care îi menţine pe linia de plutire pe crescători în condiţiile în care preţul furajelor a crescut şi el constant în ultimii ani.

    Din nefericire creşterea consmului de carne cunoaşte un ritm mai scăzut decât cea a preţului furajelor fapt care hrăneşte estimări sumbre privind menţinerea competitivităţii în acest domeniu.

    Diferenţa de valoare dintre 1 kilogram de carne de pasăre şi cantitatea de nutreţ necesară pentru producerea acestuia a atins anul trecut cea mai mică valoare din ultimii 8 ani.

    Pentru anul în curs se aşteaptă o evoluţie similară, însoţită de o uşoară creştere a competitivităţii ca urmare a unor recolte mai bune decât anul trecut , care ar duce la o ieftinire a furajelor şi deci la o scădere a costurilor de producţie în sectorul cărnii de pasăre.


    Te-ar mai putea interesa

    Rusia elimină taxele la import pentru carnea de pui în ideea de a coborî preţurile Producția românească de carne de porc a scăzut cu 8%, cea de carne de pasăre a crescut cu 9,3% Șef DSVSA: Document obligatoriu pentru a transporta porcul tăiat pentru Crăciun

    Ultimele știri

    Porumbul de talie mică de la STINE a fost desemnat produsul anului în SUA România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii