• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvenții 2016: Noi modificări la depunerea cererii de plată. Vezi care sunt acestea!

    Roxana Dobre -

    Ordinul nr.619/2015 este din nou modificat în plină campanie de depunere a cererilor unice. Potrivit unui ordin de ministru publicat pe  Ministerul Agriculturii principalele schimbări îi vizează pe producătorii de tomate și castraveți care erau obligați să depună la APIA până la data de 15 iunie a anului de cerere contractul/contractele încheiat/încheiate cu o unitate de procesare înregistrată pentru siguranţa alimentelor. Conform noilor propuneri, termenul limită va fi de 1 noiembrie a anului de cerere.

    Iată propunerea de modificare așa cum apare ea pe site-ul Ministerului Agriculturii:

    1. Pentru sprijinul cuplat la tomate destinate industrializării, la articolul 51, alineatul (1), litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins: „b) prezintă la APIA, până la data de 1 noiembrie a anului de cerere, contractul/contractele încheiat/încheiate cu o unitate de procesare înregistrată pentru siguranţa alimentelor; “

    2. Pentru sprijinul cuplat la castraveți destinați industrializării, la art. 52, alineatul (1), litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins: „b) prezintă la APIA, până la data de 1 noiembrie a anului de cerere, contractul/contractele încheiat/încheiate cu o unitate de industrializare înregistrată pentru siguranţa alimentelor; “

    O a doua propunere de modificare îi vizează pe crescătorii de animale care solicită sprijin cuplat în anul de cerere 2016, și care, sunt obligați să fie identificat şi înregistrat în RNE la data depunerii cererii unice de plată, comparativ cu vechiul Ordin unde nu specifica clar care este data limită până când aceștia pot înscrie animalele ci doar că ”să fie identificate şi înregistrate în RNE”.

    Iată propunerea de modificare care îi vizează direct pe crescătorii de animale:

    La articolele 71 – 73 (aferente sprijinului cuplat la bivolițe, ovine și caprine), litera d) se modifică şi va avea următorul cuprins: „d) efectivul de animale pentru care se solicită SCZ trebuie să fie identificat şi înregistrat în RNE la data depunerii cererii unice de plată, potrivit prevederilor art.53 alin.(4) paragraful al doilea din Regulamentul Delegat (UE) nr. 639/2014 din 11 martie 2014 de completare a Regulamentului (UE) nr. 1307/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului de stabilire a unor norme privind plăţile directe acordate fermierilor prin scheme de sprijin în cadrul politicii agricole comune şi de modificare a anexei X la regulamentul menţionat;”

    La articolul 74 (aferent sprijinului cuplat pentru taurine din rase de carne) alineatul (1), litera f) se modifică şi va avea următorul cuprins: „f) efectivul de animale pentru care se solicită SCZ trebuie să fie identificat şi înregistrat în RNE la data depunerii cererii unice de plată, potrivit prevederilor art.53 alin.(4) paragraful al doilea din Regulamentul Delegat (UE) nr. 639/2014 din 11 martie 2014 de completare a Regulamentului (UE) nr. 1307/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului de stabilire a unor norme privind plăţile directe acordate fermierilor prin scheme de sprijin în cadrul politicii agricole comune şi de modificare a anexei X la regulamentul menţionat;”

    La articolul 75 (aferent sprijinului cuplat pentru vaci de lapte) litera c), punctul (iv) se modifică şi va avea următorul cuprins: „(iv) efectivul de animale pentru care se solicită SCZ trebuie să fie identificat şi înregistrat în RNE la data depunerii cererii unice de plată, potrivit prevederilor art.53 alin.(4) paragraful al doilea din Regulamentul Delegat (UE) nr. 639/2014 din 11 martie 2014 de completare a Regulamentului (UE) nr. 1307/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului de stabilire a unor norme privind plăţile directe acordate fermierilor prin scheme de sprijin în cadrul politicii agricole comune şi de modificare a anexei X la regulamentul menţionat;”

    La articolul 78, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alin.(3), cu următorul cuprins: „(3) Condiţia de eligibilitate prevăzută la art.72 lit.g) şi la art.73 lit.g) trebuie să fie îndeplinită până la data de 1 septembrie 2016.” Este vorba despre condiția pentru animalele eligibile pentru sprijinul cuplat să fie  înscrise în Registrul genealogic al rasei, modificarea aplicându-se pentru ovine și caprine.

    Modificările urmează să fie publicat în Monitorul Oficial în cursul acestei săptămâni.


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA