• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cea mai mare cooperativă de cultivatori de afine din UE caută parteneri în România! Află detalii!

    agrointeligenta.ro -

    Fermierii care au fondat cea mai mare cooperativă de cultivatori de afine din Europa lucrează împreună 130 de hectare și au reușit să impună țara lor ca cel mai important exportator al acestor fructe în 20 de piețe extrem de importante. Este vorba, în fapt, despre o cooperativă de producători de afine din Polonia, Berrygroup care în prezent dorește să colaboreze și cu fermieri din România interesați să investească în această cultură profitabilă. Polonezii pot furniza atât materialul săditor, cât și consultanța pentru tehnologia de cultură și, ulterior, sprijin pentru valorificarea recoltelor. 

    Iată un interviu realizat cu unul dintre fermierii din Berrygroup, Mateusz Pilch, despre asociația producătorilor de afine și oportunitatea de colaborare pentru fermierii români.

    Ce este BerryGroup?
    BerryGroup –a fost înfiinţat de şase cei mai experimentaţi cultivatori de afine americane, care s-au decis să se grupeze într-o asociaţie puternică, datorită căreia în Polonia au ajuns numărul unu în domeniu. Cu cultivarea afinelor se ocupă din ani 80. Ca unul din lideri, sunt membri şi în acelaşi timp fondatorii cooperativei de cultivare a afinelor Polish Berry Cooperative.

    berrygroup-area-420x280

    Cât de mari sunt plantațiile și recolta dumneavoastră?
    – Suprafața plantațiilor noastre fructifere se întinde pe mai mult de 130 de hectare, iar randamentele sunt de peste 800 de tone. În patru ani, ne așteptăm la o creștere de până la 1500 de tone acolo unde noile plantații încep să dea roade. Noi oferim fructe și răsaduri de cea mai înaltă calitate. Dovadă acestui fapt sunt clienţii noştri din ţările scandinave, Anglia, China, Japonia, Malaezia, Elveţia şi multe altele. Grație dezvoltării dinamice, investim în dezvoltarea infrastructurii fermelor, care sunt echipate cu cele mai noi sisteme de irigare controlate de computer, depozite frigorifice moderne, cu atmosferă controlată, mașini de măsurat, linii de sortare, linii pentru ambalare de fructe.

    Este posibil să intri în asociaţia dumneavoastră?
    – Suntem optimiști și deschişi la cooperarea cu țări noi și cultivatorii cu care putem consolida colaborarea, care întotdeauna aduce un beneficiu pentru ambele părți, consolidarea poziției pe piața internațională.

    În oferta dumneavoastră aveţi de asemenea servicii de consultanţă – cu ce puteţi ajuta?
    – Experienţa noastră în cultivarea afinelor este foarte bogată şi suntem bucuroşi să împărtăşim din cunoştinţele noastre cu cultivatorii, care încep să lucreze cu fructele de acest fel. Oferim consultanţă în Polonia cât şi peste graniţă, ajutăm la stabilirea și funcționarea plantației astfel încât pe piață să ajungă doar cele mai bune fructe, care este în interesul comun al tuturor producătorilor. Ne găsiți la toate evenimentele industriei, congrese, sau mari târguri despre cultivarea afinelor. Este o oportunitate excelentă pentru a ajunge să ne cunoască mai bine și de începe o colaborare, de asemenea, în ceea ce privește cumpărarea de fructe prin asociaţia noastră.

    De ce ați ales să vă faceţi publicitate pe piața românească?
    – Sperăm că vom reuși să câștigăm parteneri de afaceri și în România, care noi credem că are un mare potențial de dezvoltare. Vom fi onorați dacă vom provoca un interes pe piața dumneavoastră. Vă invităm să ne contactaţi pentru o viitoare colaborare. Mai multe pe site-ul nostru http://berrygroup.eu/ro/

    contact berrygroup


    Te-ar mai putea interesa

    Zi de foc la Ministerul Agriculturii. Programul întâlnirilor cu fermierii Când se seamănă semințele de roșii Ofertă la tractorul Zetor Fronterra de 136 CP cu dotări premium și garanție: 65.500 de euro

    Ultimele știri

    Pericle Sălceanu – student bursier și om de bază în ferma de 3.000 de oi a familiei Satul cu cea mai gustoasă brânză. Oile pasc iarbă pe soluri sărăturate și bogate în minerale Prețul grâului și porumbului de pe stoc și din noua recoltă în portul Constanța