• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Agro-interviul de luni. Ionuț Rădulescu, Director Comercial Frisomat România: ”Halele metalice pe care le producem sunt o soluție pentru fermierii români”

    agrointeligenta.ro -

    Frisomat România sărbătorește 20 de ani de activitate în România. 20 de ani în care halele metalice Frisomat au dovedit fermierilor români și nu numai că sunt structuri construite pentru viitor. Despre ce presupune investiția într-o hală metalică durabilă și care sunt avantajele de a avea o astfel de construcție în ferma dumneavoastră am discutat cu Ionuț Rădulescu, Directorul Comercial al Frisomat România, într-un interviu acordat Agrointeligența Web TV

    Frisomat împlinește 20 de ani de activitate în România. Este este mult, este puțin?

    Considerăm că după 20 de ani suntem încă la început de drum. Avem o mulțime de lucruri în care se mai poate investi, avem o mulțime de lucruri de învățat despre ceea ce înseamnă România și nevoile fermierilor din România. Timp de 20 de ani am fost alături de ei și am căutat în permanență să venim cu soluții, să le propunem cele mai bune tipuri de construcții pretabile pentru activitatea lor.

    Ați făcut referire la fermieri, agricultura este un target pentru halele Frisomat, pentru activitatea dvs.? Aveți soluții, servicii, produse pentru fermierul român?

    Halele Frisomat reprezintă o soluție pentru fermierii români. Am realizat lucrul asta începând cu 2000-2001 când tot mai mulți fermieri au venit la Frisomat în căutare de soluții. Împreună am realizat că tipul nostru de hală, tipul nostru de structură, structura galvanizată se pretează foarte bine acestui domeniu. Sunt hale care trebuie să răspundă diverselor cerințe, depozite de utilaje, depozite de cereale cu umiditate înaltă și atunci structura galvanizată reprezintă o soluție pentru fermieri.

    Fermierii când vorbesc de hale metalice se gândesc la depozit de utilaje, eventual hală pentru zootehnie. Halele Frisomat reprezintă o soluție și pentru depozitarea cerealelor sau altor tipuri de recolte?

    Halele Frisomat, noi le numim și hale multifuncționale, pot acoperi mai multe sectoare: cel al depozitării de cereale, depozite de utilaje, spații de depozitare fân, fiind destinate și zootehniei.

    Deci pentru zootehnie.

    Da, și pentru zootehnie. Faptul că lucrăm numai cu structură galvanizată, în zootehnie, este important acest lucru.

    Haideți să rămânem puțin în ideea aceasta de ”Frisomat – 20 de ani în România” și să găsim explicația din punct de vedere al tehnologiei și al procedurilor de lucru. De ce Frisomat s-a impus pe piața din România ca și pe celelalte piețe din jurul nostru, din Europa în general? Care sunt punctele dvs. tari?

    Tehnologia a evoluat foarte mult și chiar în domeniul halelor, în cei 20 de ani am plecat de la 3-4 sisteme constructive și în acest moment avem 12 sisteme constructive. Fiecare destinație în parte are anumite cerințe. Împreună cu inginerii noștri, cu echipele de montaj am dezvoltat sisteme care se pretează pentru hale cu deschideri mici și hale cu deschideri mari, așa cum sunt depozitele de cereale cu deschideri de 15-20-25 metri.

    Cu eficiență ridicată și avantajul modularității în raport cu un siloz clasic?

    Ai mult decât atât, această modularitate și lucrul în permanență cu clienții noștri ne-au dus la posibilitatea de dezvoltare pentru că o hală are nenumărate posibilități de dezvoltare, atât în lungime, cât și în lățime, ceea ce oferă un mare avantaj. De la început, fermierii merg pe o anumită suprafață, au o anumită nevoie, însă de-a lungul timpului, nevoile se schimbă. Ori tocmai sistemele noastre constructive permit urmărirea pas cu pas a acestei activități.

    Deci nu dărâmăm o hală ca să facem una mai mare, nu?

    Exact!

    În ultimii ani, fermierii se confruntă cu o serie de probleme meteorologice, dincolo de cele clasice: secetă sau ploaie abundentă, asistăm și la furtuni, grindină. Rezistă halele Frisomat, că am mai văzut prin țară fermieri care au avut probleme cu ALTE tipuri de hale…

    Halele Frisomat sunt calculate. Avem o echipă de 4 ingineri și urmărim în permanență noile norme împreună cu colegii și partenerii noștri din Belgia și din alte filiale. An de an, halele Frisomat sunt în acord cu normele europene. Bineînțeles că România, din cauza încărcărilor de vânt, seism și zăpadă, aparte de Europa, implică o atenție sporită din partea inginerilor. Fiecare hală, fiecare soluție în parte este calculată pe domeniul respectiv, pe zona de amplasament respectiv și, într-adevăr, ele rezistă.

    Haideți să ajungem și la preț. Halele Frisomat sunt scumpe?

    Noi considerăm că halele Frisomat nu sunt scumpe, pentru că dincolo de kilogramele de oțel și de calitatea acestor materiale, halele Frisomat implică și o parte importantă de proiectare, implică montaj făcut cu echipe specializate atât în țară, cât și în afară și implică o relație de servisare pentru că orice hală, de-a lungul existenței de zeci de ani, necesită și servisare, mentenanță ceea ce Frisomat asigură clienților noștri.

    Vorbim despre o relație care nu se limitează doar la construcția propriu zisă a halei – cum fac probabil majoritatea firmelor de pe piață, ci avem o situație în aval și în amonte, adică și proiectare și service. Păstrați legătura cu clienții dvs. tot timpul, nu?

    Exact, urmărim sistemele, halele pe care le-am construit. Împreună cu clienții noștri avem etape de verificare a acestor hale și avem exemple de clienți cu care am ajuns la peste 20 de hale construite. An de an, mergem și verificăm acele hale.

    DSC_0629

    Ionuț Rădulescu, alături de Csaba Demeter, Marketing Manager Frisomat România

    Haideți să recapitulăm puțin avantajele halelor Frisomat pentru agricultură. Vorbim despre modularitate, adică poți face 6 luni pe an depozit de cereale și după aceea, să folosești hala pentru fân sau invers. Dacă ai o hală o poți folosi în mai multe feluri. Este important acest lucru pentru clienții Frisomat?

    Este foarte important din perspectiva aceasta a modularității, pentru că am observat de-a lungul timpului că fermierii dau diverse destinații acestor spații.

    Raport calitate-preț foarte bun. Cum vă situează în piață, este un lucru care vă diferențiază?

    Putem spune că suntem în zona de vârf a pieței pentru că oferim produse de calitate pe care clienții noștri le apreciază. Dacă la început se vorbește despre un preț oarecum mai mare decât al pieții, în realitate și în final, clienții realizează că a lucra cu Frisomat este cu adevărat un beneficiu pentru ei.

    Ofertă specială în cadrul AgriPlanta-RomAgroTec 2016

    Oferta specială pe care Frisomat România a pregătit-o fermierilor care vor participa la AgriPlanta – Romagrotec (19 și 22 mai) include o reducere de 20% la TOATE halele metalice, respectiv pentru toate ofertele calculate și contracte semnate în cadrul evenimentului de la Fundulea. Tot în cadrul târgului, Frisomat România va lansa în premieră și un nou tip de hală. Este o hală special concepută pentru agricultură (depozit cereale, depozit legume, garaj utilaje), zootehnie (fermă), depozitare sau producție. ”Am ascultat recomandările clienților noștri și am dezvoltat un nou tip de hală metalică: DeltaPlus. O hală pentru suprafețe medii, la un preț imbatabil pentru piața din România”, a declarat Ionuț Rădulescu, Director Comercial Frisomat România.

    Mai multe detalii despre oferta specială a companiei găsiți pe www.frisomat.ro sau în video de mai jos


    Te-ar mai putea interesa

    Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată