Furaje, seminţe, îngrăşăminteUtilaje și tehnologii

Microgranulatele TIMAC + Microgranulatorul APV = Parteneriat pentru performanță

Tehnologia microgranulatelor reprezintă o verigă tehnologică nouă, al cărei principiu se bazează pe aplicarea ultralocalizată a unui îngrășământ special adaptat pentru primele faze de vegetație ale plantelor. Pentru a se putea asigura eficiența acestui tip de fertilizare, al cărui cuvânt-cheie este “precizia”, Timac Agro și-a ales ca și partener compania APV.

Microgranulatoarele produse de firma austriacă APV îndeplinesc standardele ridicate de calitate impuse de Timac Agro, asigurând aplicarea îngrășămintelor microgranulate cu o precizie foarte ridicată, răspunzând în același timp și nevoilor fermierilor.

Dozare extrem de precisă

Astfel, avantajul folosirii unor utilaje de calitate îl reprezintă în primul rând dozarea extrem de precisă a îngrășământului, care este realizată electronic de către un calculator, iar ulterior, microgranulele sunt dirijate prin furtune până la brăzdar de către o suflantă electrică, astfel încât atât sămânța cât și microgranulatul ajung simultan în pământ, indiferent de lățimea de lucru a semănătorii sau de condițiile meteo (vânt), lucru greu de realizat în cazul microgranulatoarelor mecanice.

Asistarea electronică a utilajului și monitorizarea cu ajutorul senzorilor (senzor de roată), permite reglarea cantităţii în timpul deplasării prin modulul de control, ajustarea dozării în funcție de viteza de lucru, calibrarea automată, posibilitatea reglării suflantei electrice cu ajutorul modulului de comandă, monitorizarea erorilor, dar și contorizarea numărului de hectare lucrate.

ZERO pierderi

De asemenea, în cazul unui astfel de utilaj, asistat electronic, pierderile de îngrășământ microgranulat sunt zero, dozarea fiind sistată, în momentul în care senzorul detectează oprirea tractorului.

Parteneriatul dintre Timac Agro România și APV are ca beneficii pentru clienții Timac oferirea gratuită a unui microgranulator performant, instalarea acestuia, precum și servicii de garanție gratuite. Mai mult, având în vedere faptul că în marea majoritate a cazurilor, utilajul primit pentru semănătorile de prășitoare se potrivește și pentru cele de păioase, în cazul achiziționării de microgranulate și pentru culturile de toamnă, mutarea utilajului de pe o semănătoare pe alta, este oferită gratuit de către Timac Agro.

Scrie un comentariu