• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • SUBVENȚIA pe cap de ovină: 4,8 euro SCZ + 23,9 lei ANTZ. APIA a finalizat NUMĂRATUL OILOR!

    agrointeligenta.ro -

    Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură ar fi finalizat ieri seară situația efectivelor de ovine eligibile pentru plata subvențiilor aferente anului de cerere 2015.

    Sursele Agrointeligența din APIA Central, dar și liderii din sectorul oieritului ne-au spus că subvenția pe cap de ovină, adică sumele ce vor fi virate fermierilor vor fi de 23,9 lei pe cap de ovină ca Ajutor Național Tranzitoriu (ANTZ) și echivalentul în lei a 4,8 euro pe cap de ovină eligibilă ca Sprijin Cuplat în Zootehnie (SCZ).

    Informația a fost până acum confirmată pentru Agrointeligența de către Nicolae Cioranu, președintele Federației Romovis, organizație care a avut ieri un reprezentant ce s-a deplasat la București tocmai pentru a afla ”de la sursă” cuantumul plăților pe cap de ovină.

    Acestea sumele de care știm și noi acest moment, dar pe cale oficială încă nu am primit nicio informare. Eu aș spune că acestea sunt sumele ce vor rămâne finale pentru plată dacă s-a emis Hotărârea de Guvern. Poate să mai fie o eroare minoră la calcul la cifrele vehiculate, să zicem că în loc de 4,8 euro la SCZ să se rotunjească. Cu toate acestea, eu zic că nu mai are ce să se modifice și, din ce știu, s-a demarat și procedura de plată”, a declarat pentru Agrointeligența Nicolae Cioranu, care ne-a spus și că, din informațiile pe care le are, funcționarii APIA lucrează și pe timp de weekend tocmai pentru a finaliza situația la nivelul întregului sector zootehnic.

    Cuantumul subvențiilor, încă neconfirmat de către oficialii APIA corespunde unor efective totale de circa 9,8 milioane de capete care intră la plata ANT-ului, și circa 5 milioane de capete eligibile pentru plata SCZ-ului. Acesta din urmă reprezintă o schemă nou introdusă care se achită pentru efectivele între 150 și 600 de capete, iar pentru anul de cerere 2015, România a obținut derogare ca animalele să nu fie obligatoriu înscrise în registrele de rasă.

    Guvernul a aprobat bugetul, APIA poate demara plățile

    Vă reamintim că săptămâna aceasta, Guvernul României a aprobat fondurile necesare pentru efectuarea de plăți pentru ajutoare în agricultură în valoare de peste 300 milioane de euro, destinate sectorului zootehnic. Cum Hotărârea a fost publicată ieri, adică vineri în Monitorul Oficial, APIA poate începe autorizarea plăților către fermieri, ceea ce înseamnă că, de luni, când Trezoreria și băncile își reiau activitatea, sumele vor putea lua efectiv drumul către conturile beneficiarilor de subvenții din zootehnie.

    Este vorba de plafoanele alocate ajutoarelor naționale tranzitorii și schemelor de sprijin cuplat, în sectorul zootehnic, și de stabilirea cuantumului acestora pentru plățile aferente anului 2015.

    Pentru sectorul ovinelor și caprinelor, pentru plata subvențiilor pe 2015, au fost alocate:

    -58,596 milioane euro pentru schema cuplată de producție (SCZ), speciile ovine/caprine;

    – 24,5 milioane euro pentru speciile ovine/caprine.

    Plățile pentru schemele de ajutoare naționale tranzitorii și sprijin cuplat în sectorul zootehnic se fac în lei, la cursul de schimb de 4,4176 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2015.

    Foto: Facebook.com/Raul Rus


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ

    Ultimele știri

    UE intenţionează să îşi majoreze exporturile de alimente în China, în pofida tensiunilor comerciale Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Lista produselor agricole din Ucraina pentru care se pot introduce taxe vamale