• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • UNIVERSUL SYNGENTA. Ateliere în câmp cu 300 de fermieri la Caracal

    Gabriela Gimbășanu -

    Sudul țării este recunoscut pentru terenurile sale fertile și pentru performanțele pe care fermierii ce dispun de tehnologie performantă le înregistrează an de an în materie de producție agricolă. Astfel, compania Syngenta nu putea alege alt loc mai bun să prezinte tehnologiile recomandate pentru culturile de grâu, porumb, rapiță și floarea-soarelui, dar și cei mai performanți hibrizi, decât în ”inima” sudului, la Caracal, la câmpurile experimentale amplasate la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă.

    IMG_4972 IMG_20160602_110322

    Numărul mare de agricultori prezenți la eveniment i-a luat prin suprindere chiar și pe organizatori care nu se așteptau la atât de mulți vizitatori: în ziua evenimentului (2 iunie – n.r) în jur de 300 de fermieri au participat la prezentările efectuate de specialiștii companiei Syngenta.

    Evenimentul Universul Syngenta a fost unul atipic: încă de la început, fermierii au primit ecusoane de cultori diferite și au fost repartizați în grupe de lucru. În cadrul atelierelor, specialiștii companiei le-au prezentat și explicat tehnologiile recomandate pentru fiecare cultură în parte, noutățile în materie de erbicide și insecticide, dar și hibirizii care și-au demonstrat performanțele de producție în fermele din România, precum și cei care se pregătesc să intre în portofoliul companiei chiar începând din toamnă sau de anul viitor.

    Cuvântul de deschidere a evenimentului a aparținut Ralucăi Boțan, nou-venită în echipa Syngenta și care, de luna trecută, a preluat funcția de director de marketing pe România, în urmă cu mai puțin de o lună.

    În primul rând doresc să vă urez bun venit la evenimentul nostru și să vă mulțumesc pentru participarea numeroasă. În cadrul conceptului Universul Syngenta, vom avea cinci workshop-uri pe cultură mare. Unul este dedicat culturii de floarea-soarelui, unul pentru porumb, unul pentru cereale, unul pentru rapiță. De asemenea, vom mai avea un workshop cu informații utile privind utilizarea în siguranță și tehnici de aplicare, precum și bune practici în agricultură prinvind administrarea de erbicide”, a declarat în deschiderea evenimentului Raluca Boțan, directorul de marketing al companiei Syngenta România.

    Raluca Botan Syngenta

    Lider de piață la erbicidele aplicate în preemergență la porumb și floarea-soarelui

    Încă de la intrarea pe piață compania Syngenta a avut ca țintă să-și consolideze poziția în agribusiness-ul românesc, un țel pentru care a investit an de an bugete importante dedicate dezvoltării de noi produse și hibrizi. Potrivit directorului general al companiei, la nivel național hibrizii de floarea-soarelui Clearfield produși de Syngenta sunt pe o poziție dominantă în piață, în timp ce în materie de erbicide aplicate în preemergență la culturile de floarea-soarelui și porumb, compania a ajuns în poziția de lider de piață.

    Mă bucur foarte mult că suntem prezenți astăzi într-un număr foarte mare în această locație și dacă este ceva ce putem spune despre amprenta Syngenta, aceasta se vede în inovație. Inovație înseamnă în acest an o mulțime de produse noi, fie semințe, fie produse de protecție a plantelor care vor fi prezentate de colegii mei. Ne-am întărit poziția anul acesta ca fiind cea mai importantă companie care produce genetică și produse pentru protecția plantelor la nivel global. Avem cea mai importantă poziție la cultura de floarea-soarelui pe segmentul Clearfield în România, suntem lideri de necontestat în ceea ce privește erbicidele aplicate în preemergență la floarea-soarelui și porumb și avem o poziție dominantă în categoria fungicide pentru cereale. Vreau să vă mulțumesc că sunteți azi aici și cred că veți fi impresionați de tehnologiile noastre”, a spus George Drăgan, directorul general al companiei Syngenta România.

    George Dragan Syngenta

    Imediat după cuvântul de deschidere al evenimentului, grupurile de fermieri au vizitat fiecare segment al Universului Syngenta unde au putut vedea efectul aplicării erbicidelor în preemergență la cultura de porumb, precum și care este eficiența diferitelor tratamente aplicate în tehnologia de cultură a porumbului, dar și care sunt produsele cele mai recomandate și care sunt dozele și perioadele optime de aplicare.

    IMG_4470 IMG_4474 IMG_4542 IMG_4554 IMG_4620 IMG_4700 IMG_4701 IMG_4703IMG_20160602_104022

    În segmentele dedicate culturilor de cereale, floarea soarelui și rapiță, fermierii au putut studia în câmp hibrizii pe care compania îi are deja pe piață, dar și pe cei care se pregătesc să intre în portofoliul Syngenta. De asemenea, la sfârșit, agricultorii au primit un curs practic de aplicare corectă și în siguranță a produselor de protecție a plantelor, dar și care sunt cele cinci reguli de aur pe care ar trebui să le respecte la folosirea substanțelor chimice.

    IMG_4436 IMG_4853IMG_4416

    Evenimentul Universul Syngenta de la Caracal nu se putea încheia fără un concurs. Trei fermieri au fost recompensați cu câte un bidon de 5 litri de Celest Top, un insecto-fungicid pentru tratamentul seminţelor de grâu şi orz, foarte eficace în protecţia cerealelor păioase împotriva fungilor din sol şi sămânţă şi a insectelor ce atacă plantele încă din primele faze de vegetaţie. Celest Top este un amestec de trei substanţe active, un insecticid şi două fungicide, cu spectru de activitate şi moduri de acţiune diferite.

    IMG_4980 IMG_4983IMG_4404


    Te-ar mai putea interesa

    Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd