• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Acuzații grave la APIA Cluj: Directorul ar fi comis tot felul de abuzuri şi angajări ilegale!

    Roxana Dobre -

    Acuzaţii grave la adresa directorului Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA)! Funcționarii instituţiei susţin că acesta ar fi comis tot felul de abuzuri şi angajări ilegale.

    În plină campanie de plată a subvențiilor, funcționarii APIA Cluj lansează acuzații grave! Aceștia au depus plângeri la Ministerul Agriculturii, iar corpul de control a confirmat acuzaţiile lor ce au fost prezentate și într-un material realizat de echipa locală a TVR. Conform filmării, deşi au trecut câteva luni de când a fost întocmit raportul cu concluziile anchetei, nici până în prezent nu s-a luat vreo măsură. ”A angajat pe cine a dorit (directorul APIA Cluj n.r), a dat afară pe cine a dorit. A exercitat presiuni asupra oamenilor”, a declarat un angajat al APIA Cluj care a preferat să rămână sub protecția anonimatului.

    Pe de altă parte, directorul APIA, Adrian Zaharia,  susţine că este victima unui complot al angajaţilor săi. ”Tind să cred că documentul prezentat de funcționari ca aparținând Corpului de control al Ministerului Agriculturii nu este autentic”, a explicat Adrian Zaharia pentru TVR Cluj. Contrar celor spuse de el însă, Ministerul Agriculturii a confirmat pentru TVR Cluj că raportul respectiv este autentic și că a fost înaintat organelor de anchetă.

    Ce spune raportul de control

    Potrivit raportului, citat de Gazetadecluj.ro, în anii 2013 şi 2014 Zaharia a decontat pentru plimbările făcute ”în interes de serviciu” aproape 25.000 de lei. ”În anul 2013 Adrian Zaharia a efectuat 17 delegaţii cu valoarea totală a deconturilor de 7.244,68 de lei, iar în anul 2014 a făcut 27 deplasări în interes de serviciu cu valoarea totală a deconturilor de 17.418,84 de lei, unele şi cu durată de o săptămână la APIA Bucureşti. Pentru 2015 nu sunt disponibile datele”, arată concluziile raportului.

    În același document se mai arată că ”salariaţii APIA Cluj sunt împărţiţi în două grupuri, susţinătorii vechiului director, Gheorghe Şerban, format din categoria inginerilor de specialitate agricolă consideraţi cu experienţă, şi susţinătorii actualului director, Adrian Zaharia, format din proaspăt absolvenţi, sprijiniţi clar de Adrian Zaharia, unii cu diplome ale facultăţii de istorie, arheologie, utilaj tehnologic, administraţie publică, peisagistică, etc.

    Concursurile pentru obţinerea, prin examen, a unui post la APIA Cluj sunt direcţionate de Adrian Zaharia care fixează cerinţele de studii şi de vechime ale posturilor, fiind angajaţi tineri rodaţi prin angajare pe bază de contract de prestări servicii, inclusiv de secretariat, anterior vacantării posturilor pe care vor deveni titulari. ”Sunt cazuri multe, când posturile ocupate erau la centrele locale, iar în scurt timp au fost transformate în posturi la Cluj”, mai arată concluziile raportului.

    Funcționarii de la APIA Cluj fac apel la ministrul Achim Irimescu

    Angajații APIA Cluj au creat chiar și un profil numit ”Angajați APIA” unde cer public ministrului Achim Irimescu să se implice direct și să stopeze abuzurile de la agenția de plăți. ”Stimate d-le ministru Achim Irimescu, vă rugăm luați măsurile necesare, asigurării unui climat de muncă cât mai normal la APIA Cluj. Există un raport al Corpului de Control al MADR, aprobat de dumneavoastră, în care se constată numeroase abuzuri și indicii de fapte penale ale actualului director în funcție„, se arată în mesajul adresat ministrului agriculturii.

    Sursă selectivă: TVR Cluj


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    UE intenţionează să îşi majoreze exporturile de alimente în China, în pofida tensiunilor comerciale Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Lista produselor agricole din Ucraina pentru care se pot introduce taxe vamale