Adio chimicale! 7 tratamente bio pentru cultura de legume

Legume crescute folosind doar tratamente din macerate de plante – este afacerea unei familii de ieșeni din Voinești. Ferma ”Verde Bun” și-a cîștigat clienți fideli tocmai pentru că recolta sa este una obținută fără chimicale și, recent, pe pagina de Facebook a afacerii, au fost postate șapte tratamente bio pentru grădina de legume.

1. Cimbrul: simpla sa prezență în grădină îndepărtează puricii plantelor.

2. Cartoful: apa folosită la gătitul cartofilor și împrăștiată ca atare în grădină înlătură puricii plantelor.

3. Crăița: această mică floare înlătură nematodele, viermii microscopici care obosesc solurile. Parfumul acesteia îndepărtează puricii.

4. Roșia: extractul fermentat în doar câteva zile din doi pumni de lăstari suplimentari de la copilirea roșiilor în 2 l de apă îndepărtează muștele-albe din sere.

5. Mușețel: infuzia din 50 g de flori uscate în 10 l de apă întărește rezistența plantelor față de diverse maladii. Are aceleași efecte ca și preparatele fungicide.

6. Gălbenele: extratul fermentat ajută la vigoarea și la sănătatea roșiilor și a verzei.

7. Sfecla-roșie: extractul fermentat din aceasta, diluat la 10%, reîmprospătează vegetația.

Foto: Facebook.com/Verde Bun

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*