Ştiri agricoleViaţa la ţară

Dong Tao – rasa de găini care i-a uimit pe crescători. Un exemplar poate ajunge și la 1.000 de dolari, iar carnea ei este o delicatesă

Când vine vorba de rasele de găini cu siguranță că crescătorii pasionați au de unde să aleagă cele mai frumoase, productive dar și scumpe exemplare. Fie că vorbim de găinile de carne, ouătoare sau doar ornamentale, în ultima perioadă au ajuns și în România cele mai exotice exemplare care uimesc prin frumusețe sau chiar ”ciudățenie” la târgurile sau expozițiile de profil. Ce mai bun exemplu este al unei rase, cu picioare uriaşe, care este considerată o adevărată delicatesă culinară în Vietnam. Preparatele din această carne sunt servite numai în localuri exclusiviste.

Dong Tao este cu siguranță una dintre cele mai atipice rase de găini din câte există. Însă dincolo de aspectul ciudat este considerată foarte gustoasă de aceea este şi foarte căutată în Asia şi extrem de scumpă. O găină adultă cântăreşte între 3 şi 6 kg, iar picioarele sunt de grosimea unui antebraţ de om. Cocoşii au pene colorate, iar găinile sunt de obicei albe.

dong-tao-chicken-2[2]

Un kilogram de carne de Dong Tao costă aproximativ 20 de dolari, iar un exemplar viu, de rasă pură, bun pentru reproducere, poate ajunge să coste chiar şi 200-300 de dolari. Preţurile explodează pur şi simplu în perioada Anului Nou Vietnamez, când cererea de carne de pui creşte foarte mult şi o găină se poate vinde chiar şi cu echivalentul a 1.000 de dolari.

dong-tao-chicken-7[2]

Această rasă de găini depune mai puţine ouă, care sunt greu de clocit din cauza picioarele uriaşe pe care le au păsările. Cea mai bună carne o dau găinile mai bătrâne, care au carnea mai dulce, spun crescătorii.

Sursă selectivă: Adevarul.ro

Foto: www.amusingplanet.com


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu