• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cancan: „Povestea fermierului-milionar care a rămas orfan la 8 ani”

    agrointeligenta.ro -

    Cu o avere de 20-25 de milioane de euro, Gheorghe Albu ocupă locul 27 în TOP 50 CEI MAI BOGAȚI FERMIERI, clasamentul realizat de agrointel.ro. Agricultorul constănţean are una dintre cele mai impresionante poveşti de viaţă, pornind de  jos, după ce la vârsta de doar 8 ani a rămas orfan şi se trezea la 3 dimineaţa ca să plece la muncile câmpului.

    “Am avut o copilărie frumoasă, chiar dacă am rămas orfan din clasele primare. Încă de la vârsta de şcoală, din primele clase, lucram la muncile câmpului, respectiv cules fasole, strâns paie cu furca de lemn, cum era la timpul respectiv. Faptul că mă duceam la muncile câmpului, unde mai veneau şi alţi copii, nu numai eu mergeam acolo, rezolva două lucruri: acolo ne întâlneam noi, copiii şi munceam şi totodată eram şi retribuiţi. Motiv pentru care faptul că eram orfan şi completam necesarul şi nevoile pe care le aveam de bani şi de lucruri pe care trebuia să le folosesc îmi făcea viaţa frumoasă”, a povestit fermierul pentru cancan.ro.

    Ambii părinţi i-au pierit din cauza unor anumite boli, iar pentru a merge la câmp, trebuia să se trezească la 3 dimineaţa ca să prindă un loc în căruţa ce îl ducea la ogor. ”Pentru mine, când prindeam acel loc în căruţă alături de oameni mai maturi şi alţi copii, era o bucurie”, îşi aminteşte, cu nostalgie, Gheorghe Albu.

    Și-a ţinut fraţii în facultate

    Afaceristul are doi fraţi mai mari, care acum sunt judecători la Constanţa. ”Eu la rândul meu, fiind cel mai mic, ei fiind studenţi, am fost nevoit să muncesc şi să-i intreţin şi pe ei. Dar îmbinarea asta de a face o muncă utilă şi de a petrece timpul muncind în felul acesta pot să spun că m-a educat pentru societate şi în felul acesta probabil m-am format şi am ajuns unde am ajuns”, a mai spus agricultorul.

    Facultate a făcut şi el, dintr-o întâmplare, când s-a dus cu un prieten la Iaşi. Amicul său dădea examen de admitere şi pentru că tot îl însoţea, Albu a decis să dea şi el testul pe care l-a trecut cu o notă foarte mare. ”Nu m-am dus la facultate de îndată, ci m-am prezentat la CAP, unde m-am angajat pe post de technician. Numai că, pe timpul acela, erau aşa de bine apreciaţi copiii care reuşeau la facultate şi ştia mai tot satul că „uite, a lu’ cutare a reuşit la facultate”, iar inginerul şef al CAP de atunci, Anghelina Dumitru, fiindcă am reuşit la facultate m-a luat la rost că de ce nu mă duc. Atunci eu i-am explicat că trebuie să muncesc să-mi întreţin ceilalţi doi fraţi să termine facultatea şi apoi am şi eu timp sa ma duc. Nu m-a lăsat şi m-a dus la preşedintele CAP-ului, Sabrin Murla, un om de toată isprava, şi mi-au dat o bursă de 400 de lei şi m-au trimis la facultate. În felul acesta am intrat în rând şi am absolvit facultatea”, a mai narat afaceristul din agricultură.

    Albu recunoaşte că dacă s-ar mai naşte o dată, tot agricultura ar fi viaţa lui. ”Agricultura este o meserie sau dacă vreţi o îndeletnicire care nu oricine poate să o facă. Dacă nu te îndrăgosteşti de agricultură nu vei avea succes. Prima şi ultima mea dragoste rămâne agricultura”, a povestit, zâmbind, milionarul.

    Este pe locul 27 în topul fermierilor-milionari
    La cei 58 de ani ai săi, Gheorghe Albu a strâns o avere consistentă estimată la 20-25 de milioane de euro. El deţine în proprietate aproape 800 de hectare de teren agricol în localităţile Cobadin, Deleni şi Murfatlar din judeţul Constanţa, 1.381 metri pătraţi luciu de apă, dar şi teren forestier.
    A înfiinţat o fundaţie pentru tineri
    Omul de afaceri a înfiinţat şi o fundaţie, pentru ca tinerii să aibă o şansă, cum a avut şi el, pentru a face o carieră în agricultură. De altfel, prin aceasta el le oferă şi un loc de muncă şi şansa să lucreze pe utilaje agricole foarte scumpe.
    Gheorghe Albu a participat la lansarea Top 50 cei mai bogţi fermieri
    Gh. Albu a participat la lansarea Top 50 cei mai bogaţi fermieri

    Gheorghe Albu figurează în clasamentul celor mai înstăriţi agricultori din România, unde ocupă locul 27. Top 50 cei mai bogaţi fermieri din România, primul număr al revistei AgroIntel, va fi distribuit GRATUIT, împreună cu revista Capital, luni, 1 aprilie, la toate chioşcurile de ziare din ţară.

    Abonaţi-vă la newsletter-ul AgroIntel.ro şi veţi primi revista în format PDF, pe e-mail, marţi, 2 aprilie 2013!

     


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat” Praful saharian, o problemă nouă în ferme. Cum sunt afectate culturile agricole Miei vânduți din portbagaj. Polițiștii au împărțit amenzi