• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • AFIR anunță DEBLOCAREA a două noi submăsuri! De când se pot depune PROIECTELE PENTRU BANII EUROPENI!

    Roxana Dobre -

    Anunț pentru fermieri! Agricultorii vor putea depune proiecte pentru două submăsuri care au fost deblocate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). 

    Fermierii au liber de la AFIR pentru a depune proiecte pentru submăsurile 9.1, „Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul agricol” și  9.1a „Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul pomicol” din PNDR 2014 – 2020. Astfel, MADR anunţă lansarea în perioada 12 iulie 2016 – 11 octombrie 2016 a primei sesiuni continue anuale de depunere a cererilor de finanţare pentru submăsurile 9.1 și 9.1a din PNDR 2014-2020, se arată într-un anunț oficial.

    Iată ce presupun cele două submăsuri:

    Sumbăsura 9.1 – Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul agricol

     
    SCOPUL investițiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este încurajarea înființării și funcționării administrative a grupurilor de producători, recunoscute în conformitate cu prevederile legislației naționale.
    OBIECTIVELE submăsurii 9.1:
      Adaptarea producției și a produselor producătorilor care sunt membri ai acestor grupuri la cerințele pieței;

    · Introducerea în comun a produselor pe piață, inclusiv pregătirea pentru vânzare, centralizarea vânzărilor și aprovizionarea cumpărătorilor en gros;

    · Stabilirea unor norme comune privind informarea asupra producției, acordând o atenție deosebită recoltării și disponibilității;

    · Realizarea unor activități care pot fi desfășurate de către grupurile de producători, cum ar fi dezvoltarea competențelor în materie de exploatare și de comercializare, precum și organizarea și facilitarea proceselor de inovare și pentru protejarea mediului.
    BENEFICIARII:

    Grupurile de producători care se încadrează în definiția IMM-urilor și care sunt recunoscute conform legislației naționale în vigoare, pentru următoarele sectoare:

    culturi de câmp;
    horticultură (exceptând grupurile sprijinite prin subprogramul pomicol);
    creșterea animalelor și păsărilor, mixte;

    SPRIJINUL NERAMBURSABIL va fi de 100% dar:

    · nu va depăși:
    –  anual 10% din valoarea producției comercializate în primii 5 ani
    –  100.000 euro/ an
    Sprijinul nerambursabil se va acorda ca procent din producția comercializată prin intermediul grupului astfel:
    · Anul I – 10%;
    · Anul II – 8%;
    · Anul III – 6%;
    · Anul IV – 5%;
    · Anul IV – 4%;
    Sprijinul nerambursabil se va plăti  sub forma unui ajutor forfetar degresiv, în tranșe anuale, pe o perioadă care nu poate depăși cinci ani de la data la care grupul de producători a fost recunoscut.

     

    Submăsura 9.1a – Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol

     

    SCOPUL investițiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este de înființare a grupurilor de producători în sectorul pomicol.
    OBIECTIVELE submăsurii 9.1a
    · Îmbunătățirea performanțelor generale ale exploatațiilor pomicole;

    · O mai bună integrare pe piață a producătorilor primari;

    · Creșterea veniturilor producătorilor prin comercializarea în comun a producției;

    · Crearea și promovarea lanțurilor scurte;
    · Respectarea standardelor comunitare de mediu si climă, siguranță alimentară etc;
    BENEFICIARII:

    ·  Grupurile de producători din sectorul pomicol care se încadrează în definiția IMM-urilor și care au fost recunoscute oficial de către autoritatea competentă după 1 ianuarie 2014 și înainte de solicitarea sprijinului;

    Valoarea SPRIJINULUI NERAMBURSABIL acordat este 100% public și nu poate să depășească anual 10% din valoarea producției comercializate în primii 5 ani și 100.000 euro/an

    Sprijinul  nerambursabil se plătește sub forma unui ajutor forfetar degresiv, în tranșe anuale, pe o perioadă care nu poate depăși cinci ani de la data la care grupul de producători a fost recunoscut.
    Sprijinul nerambursabil se calculează pe baza producției comercializate anual prin intermediul grupului. În primul an, se poate plăti grupului de producători un sprijin calculat pe baza valorii medii anuale a producției comercializate de membrii acestuia, în ultimii trei ani înainte de aderarea la grup.
    Sprijinul nerambursabil se va acorda ca procent din producția comercializată prin intermediul grupului astfel:
    • anul I – 10%
    • anul II – 8%
    • anul III – 6%
    • anul IV – 5%
    • anul V – 4%.

    AFIR are un nou program de lucru

    Atenție! Dacă mergeți să depuneți proiecte trebuie să știți că de luni până joi, AFIR va începe programul de lucru la ora 8.30 și îl va încheia la ora 17.00. Vineri activitatea începe la ora 8.30 și se va încheia la ora 14.30.

    ”Această modificare a fost făcută pentru a alinia programul Agenției cu cel al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, dar și în concordanță cu orientările de management al resurselor umane de pe piața muncii. Totodată, prelungirea programului de lucru facilitează un contact mai eficient cu publicul instituției”, se arată într-o informare a AFIR.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA