Locuri de muncăŞtiri agricole

Ce sporuri salariale primesc angajații din MADR și APIA

Foto: Facebook.com/MADR

Angajații Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), precum și cei din instituțiile subordonate, așa cum este Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) primesc o serie de sporuri care le majorează lunar veniturile, scriu jurnaliștii de la Economica.net.

Majoritatea bugetarilor din Agricultură, inclusiv cei din aparatul central al Ministerului de resort, sunt răsplătiţi lunar pentru că lucrează în condiţii vătămătoare. Aceştia primesc lunar între 8% şi 15% în plus la salariul de bază pentru că performează în condiţii dificile. Totodată, salariaţii care lucrează în proiecte finanţate din fonduri europene sunt stimulaţi cu 62,5% în plus la salariul de bază.

Unii dintre şefii instituţiilor subordonate Ministerului Agriculturii mai primesc şi indemnizaţii de conducere de până la 50% din salariul de încadrare.

Printre sporurile pe care şi le mai acordă bugetarii din Agricultură se numără sporul de audit, de control financiar preventiv, sporul de doctorat şi pentru condiţii “deosebite”.

Spor de condiţii vătămătoare şi stimulente de peste 2.300 lei pe lună pentru unii dintre angajaţii Ministerului Agriculturii

Personalul din cadrul aparatului central al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale beneficiază de spor pentru condiţii vătămătoare, în cuantum de 10% din salariul de bază. În luna aprilie anul acesta, 803 angajaţi ai Ministerului de resort au primit acest spor.

În medie, aproape 177 lei primeşte lunar fiecare dintre beneficiari pentru că lucrează în condiţii vătămătoare.

Stimulente pentru că gestionează fonduri europene nerambursabile.

Le primeşte personalul din cadrul autorităţilor de management. În aprilie 2016, fiecare dintre cei 180 de funcţionari din cadrul autorităţilor de management a primit, în medie, stimulente de 2.356 lei.

Toţi salariaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) primesc spor pentru condiţii vătămătoare, în cuantum de 10% din salariul de bază.

Toţi salariaţii Autorităţii pentru Administrarea Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor primesc spor de condiţii vătămătoare, de 10% din salariul de bază. În jur de 203 lei primeşte, în medie, fiecare salariat pentru acest spor. Când e cazul, angajaţii detaşaţi şi cei care merg în deplasări primesc diurnă şi li se decontează transportul şi cazarea. Autoritatea pentru Administrarea Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor are 29 de angajaţi.

Toţi salariaţii Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) beneficiază de spor privind “condiţii de muncă”. În medie, fiecare angajat încasează 389 lei în contul acestui spor. Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale are 1.713 angajaţi.

20 de angajaţi ai Oficiului Naţional al Viei şi Produselor Vitivinicole primesc spor pentru condiţii vătămătoare, în cuantum de 10% din salariul de bază.

Sporurile primite de salariaţii Agenţiei Naţionale pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie “Prof. dr. G. K. Constantinescu”

Spor pentru toxicitate şi/sau spor pentru radiaţii electromagnetice;

În medie, fiecare dintre cei 304 angajaţi care primesc acest spor încasează 488 lei pe lună.

Angajaţii trimişi în delegaţii şi în deplasări primesc dirună de 17 lei pe zi şi li se decontează cazarea şi transportul.

Sporurile primite de salariaţii Agenţiei Zonei Montane Vatra Dornei

– Spor de 62,5% din salariul de bază. Îl primesc 17 angajaţi ai Agenţiei care lucrează cu fonduri europene.
– Spor pentru control financiar preventiv, de 10% din salariul de bază brut. Doi salariaţi îl primesc.

Institutul de Stat pentru Testarea şi Înregistrarea Soiurilor

– Indemnizaţie de conducere, cuprinsă între 20% şi 45% din salariul de bază, astfel:

 • Un director are indemnizaţie de conducere, de 45% din salariul de bază.
 • Trei şefi serviciu au indemnizaţie de conducere, de 25% din salariul de bază.
 • Un şef de birou primeşte indemnizaţie de conducere, de 20% din salariul de bază.

– Spor de audit, de 15% din salariul de bază; Îl primeşte un auditor.

– Spor control financiar preventiv, de 10% din salariul de bază. Se acordă unui referent.

– Spor de doctorat, de 15% din salariul de bază; Cinci angajaţi îl primesc.

17 direcţii agricole judeţene dintre cele 20 care au onorat solicitarea ECONOMICA.NET acordă salariaţilor lor spor de condiţii vătămătoare, cuprins între 8% şi 15% din salariul de bază.

Citiți restul articolului despre sporurile bugetarilor din instituțiile agricole pe www.economica.net


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

 1. Le-o fi mai greu lor cu mapa ca si la taran cu sapa…………..
  bani cat mai multi pentru birocrati…………
  sa nu vad un scaun gol prin birouri……
  in ritmul in care merge agricultura romineasca,si la profitul care se obtine din cultivarea pamantului,in cativa ani nr. celor din birouri il va depasi pe cel al fermierilor
  in fond asta se si vrea nu?sa se consume nu sa se produca
  multi vad ,putini pricep…………….

 2. Domnilor, SPORUL DE CONDITII DEOSEBITE, VATAMATOARE SANATATII sunt binevenite tuturor angajatilor din sistemul bugetar unde lucreaza efectiv cu CALCULATORUL. Nu doresc nimanui sa vada o mana de functionar public cu deformatii profesionale la o varsta……. CAND VOR AJUNGE LA PENSIE majoritatea celor care LUCREAZA EFECTIV cu calculatorul vor avea sindromul ,,rematoid” al falangelor de la maini. Eu am fugit- zburat, cat am putut in ….natura si trebuie sa multumesc pentru aceasta marilor ,,conducatori functionari publici” din sistemul agra… agri…. Am cunoscut cativa conducaatori care HABAR nu au de calculator, serviciile lor erau facut cu slugarnicie de asistenti, si cei care iau pus pe Scaun.

Scrie un comentariu