• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Ştiri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • TERRACALCO® 95 – soluția integrată pentru producții mai mari într-un timp mai scurt

    Dr. Ing. Bogdan Costea -

    În România ne bucurăm de soluri fertile, dar din lipsă de timp și resurse de cele mai multe ori utilizăm programe și tehnologii după principiul “cum face vecinul” sau “lasă că merge și așa”. Pentru a obține producția dorită, toți factorii de vegetație trebuie să fie prezenți într-un optim. Cu alte cuvinte, trebuie să facem o agricultură durabilă și în primul rând trebuie să respectăm solul. Aplicăm ce-i drept, îngrășăminte, erbicide, insecticide, stimulatori, însă fără a ține cont întocmai de normele europene. Toate acestea, coroborate cu factorii de mediu, duc în final la o plafonare a capacității de producție a solului.

    De unde să începem?

    De la cauză – rădăcina. În cazul nostru, pH-ul. Aciditatea naturală în multe regiuni ale României nu permite atingerea unei performanțe cantitative și calitative optime. De asemenea, aciditatea artificială a solului (cauzată de administrarea de îngrășăminte pe baza de azotat de amoniu etc.) ocupă suprafețe foarte întinse (>6 mil ha). Ce înseamna asta? Distrugerea solului, atât pe plan fizic, cât și chimic.

    Și ce este de făcut?

    Amendarea solului. Utilizarea produselor pe bază de calciu. Veți spune că e o metodă greoaie, nu avem utilaje de împrăștiere, e demult uitată, necesită cantități mari de amendament la unitatea de suprafață (4-10 to/ha), consum mare de combustibil, greutatea la manipulare și rezultate pe termen lung – ceea ce face din acest procedeu, o lucrare aproape imposibilă și costisitoare (chiar dacă se primesc gratis deșeuri rezultate din diverse tipuri de industrie, în final, transportul și costurile cu împrăștierea și forța de lucru, sunt uriașe).

    Însa lucrurile nu stau întotdeauna așa.

    Soluția: TERRACALCO® 95

    Carmeuse a dezvoltat, prin laboratoarele sale de cercetare, un produs revoluționar, diferit fata de amendamentele clasice: TERRACALCO® 95

    Granulat. Doza mică la unitatea de suprafață. Manipulare ușoară. Descompunere rapidă. Valoare de neutralizare 97,8.

    Terracalco® 95 se împrăștie în câmp foarte ușor, cu ajutorul utilajului de împrăștiat îngrășăminte solide. Pentru o lucrare de calitate, se încorporează.

    Majoritatea fermierilor cu care lucrăm observă primele rezultate în maxim 2 luni. O doză de 1 to/ha, aduce minim 1 punct de pH în plus chiar 1,5 puncte. O astfel de doză produce o îmbunătățire vizibilă a structurii solului. Îl face mai permeabil pentru apă, mai permeabil pentru aer. Tocmai din acest motiv seceta acționează diferit asupra solului tratat cu Terracalco® față de solul netratat. Pierderea de apă dintr-un sol tratat cu Terracalco® 95 se face mult mai lent, culturile prezentându-se mult mai bine.

    Un pH>6,5 produce în sol un efect de mobilizare a principalelor elemente nutritive, acestea fiind absorbite ușor de catre plante.

    O plantă dintr-un sol tratat cu Terracalco® 95 va avea un sistem radicular puternic, va fi dezvoltată la parametri optimi, va fi mai rezistentă la boli și dăunători precum și la factorii de stress (secetă, exces de umiditate etc).

    Totodată, Terracalco® este mai mult decât un produs, el este o soluție integrată: acesta vine la pachet cu teste demonstrative on-site, servicii de monitorizare a solului tratat prin teste periodice de pH și consultanță de specialitate, oferite gratuit de către experții noștri în agricultură.

    Cine este Carmeuse?

    Pe piața din România, Carmeuse este prezentă din anul 1999, în prezent deținând trei unități de producție: la Câmpulung, Deva și Fieni, și o carieră de calcar cu o suprafață de 32 de hectare în localitatea Pojoga, județul Hunedoara.

    Informatii suplimentare? Contactați unul dintre experții noștri locali în agricultură:
    Dr. Ing. Bogdan Costea
    Carmeuse România
    Str. Carierei Nr. 127A, 500052, Brașov, România
    Tel: +40.268.516.841 Fax:+40.268.516.830 M:+40.757 929 157
    E-mail: bogdan.costea@carmeuse.ro
    www.carmeuse-agricultura.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Ultima strigare pentru sămânța de mazăre. Prețurile pe tonă au crescut la nivel mondial Nicio schimbare majoră pe piața îngrășămintelor: nici la prețuri, nici la achiziții Fermier cercetat penal pentru depozitarea improprie a 24 de tone de azotat de amoniu

    Ultimele știri

    Primar acuzat că a luat ilegal subvenții APIA: ”Dau banii înapoi!” Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene Sătenii din mai multe comune au interzis să își mai taie porcii timp de 7 zile