• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • APIA: 186.395 de crescători de animale au depus cerere pentru subvenții

    Roxana Dobre -

    Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) plătește producătorilor agricoli subvențiile pentru anul 2015 dar pregătește și campania din acest an care se dorește să nu repete dezastrul pe care l-au trăit fermierii în ultima perioadă. De departe, cei mai afectați sunt crescătorii de animale care intră ultimii la plată și, până în acest moment, nimeni din conducerea agenției de plați nu a înaintat un grafic clar al autorizării la plată a acestora. 

    Este un an dezastruos! O spun la unison crescătorii de animale care parcă nu mai au forță să își mai strige neputința și renuță ușor-ușor și la ultima speranță de a vedea vreun leu de la APIA în cont. Cu creditorii pe urme și fără vreun sprijin financiar, fermierii spun că pierd și șansa de a procura furaje la un preț rezonabil și se gândesc cu groază la iarna ce va veni. Site-urile de anunțuri sunt neîncăpătoare iar cele mai multe arată disperarea crescătorilor de animale care, chiar și la preț de nimic, vor să scape de vaci, oi sau capre doar pentru a mai salva din fermă sau a se mai autosalva de la faliment.

    Între timp, la APIA se fac eforturi pentru ca fermierii să își primească banii, așa cum suntem asigurați în fiecare comunicat pe care îl primim. Între timp, fermierii au depus și cererile pentru Campania 2016 iar în perioada fără penalizări au cerut subvenții de la agenția de plăți 186.395 de crescători de animale. 

    Click  pe Anexa1 pentru a descărca situație pe județe a fermierilor care au depus cereri pentru Ajutorul Național Tranzitoriu dar și Sprijinul Cuplat Zootehnie, pe fiecare județ.

    Abrevieri folosite în tabel:

    ANTZ_LAPTE – Ajutor naţional tranzitoriu în sector zootehnic_ schemă decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul lapte;

    ANTZ_B_CARNE – Ajutor naţional tranzitoriu în sector zootehnic_ schemă decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul carne;

    ANTZ_O – Ajutor naţional tranzitoriu în sector zootehnic_ schemă decuplată de producţie, specia ovine;

    ANTZ_C – Ajutor naţional tranzitoriu în sector zootehnic_ schemă decuplată de producţie, specia caprine;

    SCZ_FB – Sprijin cuplat în sector zootehnic_bivolița de lapte;

    SCZ_OF – Sprijin cuplat în sector zootehnic_ovine_femele;

    SCZ_OM – Sprijin cuplat în sector zootehnic_ovine_masculi;

    SCZ_CF – Sprijin cuplat în sector zootehnic_caprine_femele;

    SCZ_CM – Sprijin cuplat în sector zootehnic_caprine_masculi;

    SCZ_TC11 – Sprijin cuplat în sector zootehnic_ vaca din rasă de carne;

    SCZ_TC12 – Sprijin cuplat în sector zootehnic_ taur din rasă de carne;

    SCZ_TC22 – Sprijin cuplat în sector zootehnic_ tineret femel din rasă de carne;

    SCZ_TC31 – Sprijin cuplat în sector zootehnic_ vaci metise cu rase de carne;

    SCZ_TC32 – Sprijin cuplat în sector zootehnic_ tineret mascul metis cu rase de carne;

    SCZ_TC33 – Sprijin cuplat în sector zootehnic_ tineret femel metis cu rase de carne;

    SCZ_VL – Sprijin cuplat în sector zootehnic_ vaca de lapte;

    SCZ_VM – Sprijin cuplat în sector zootehnic_ viermi de mătase;

    P8_M10 – Creşterea animalelor de ferma din rasele locale în pericol de abandon.

    Pentru 2015 plățile înaintează anevoios

    Ultima comunicare a APIA, cea de pe 15 iulie, arată ”performața”  agenției de plăți între 8 și 15 iulie. Iată cum arată comparativ sumele: ANTZ 7 – Vineri, 8 iulie, APIA achitase suma de 4,22 milioane europentru Ajutor Național Tranzitoriu în sector zootehnic – Schema decuplată de producție în sectorul lapte, specia bovine (ANTZ 7) pentru un număr de 13.610 beneficiari. 

    Vineri 15 iulie, agenția de plăți a informat că suma a crescut la 5,06 milioane europentru Ajutor Național Tranzitoriu în sector zootehnic – Schema decuplată de producție în sectorul lapte, specia bovine (ANTZ 7) pentru un număr de 17.235 beneficiari. Comparativ performanța APIA într-o săptămână de plăți este de 840.000 de euro pentru 3.625 de beneficiari! 

    ANTZ 8 – Vineri, 8 iulie, APIA achitase suma de  7,27 milioane europentru Ajutor Național Tranzitoriu în sector zootehnic – Schema decuplată de producție în sectorul carne, specia bovine (ANTZ 8) pentru un număr de 14.464 beneficiari.

    Vineri, 15 iulie, agenția de plăți a informat că suma a crescut la 11,82 milioane europentru Ajutor Național Tranzitoriu în sector zootehnic – Schema decuplată de producție în sectorul carne, specia bovine (ANTZ 8) pentru un număr 22.404 beneficiariComparativ performanța APIA într-o săptămână de plăți este de 4,55 milioane de euro pentru 10.584 de beneficiari.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa cerealelor. Creșteri de preț la grâu, porumb și rapiță Plânsul viței de vie. De ce ”plânge” via primăvara Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate!

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte