IMPORTANTŞtiri agricole

Mesajul premierului Dacian Cioloș pentru fermieri!

Premierul Dacian Cioloș în dialog cu fermierii! Șeful Guvernului partipă astăzi la prima întâlnire din seria „În dialog cu fermierii”, discuțiile organizate de Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) fiind axate pe problemele producătorilor de cereale și nu numai.

Dezbaterea are loc în Afumați, județul Ilfov, la Conacul Stolnicului Cantacuzino, la ferma Agroindaf aparținând lui Claudiu Davițoiu. 

Între temele ce vor fi abordate se numără subiecte de interes pentru producătorii din sectorul de cereale: seceta şi efectele acesteia, irigațiile, plățile directe, măsuri de investiții și dezvoltare rurală, reforma cercetării agricole, învățământul agricol, camerele agricole.

 La dezbatere vor mai participa ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, precum și reprezentanți din conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură, Ministerului Finanțelor Publice, Agenției Naționale de Administrare Fiscală, precum și peste 50 de fermieri, din toate județele din țară.

Discuțiile au început la orele 14.00 printr-un cuvânt al președintelui Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurențiu Baciu, iar în sală se află o parte dintre cei mai importanți fermieri din România: Gavrilă Tuchiluș (Galați), Adrian Rădulescu (Ilfov), Victor Chivu (Teleorman), Gheorghe Albu (Constanța), Constantin Bazon (Vrancea), Arnaud Perrein (Ialomița), Ilie Dan (Ilfov), Nicușor Șerban (Călărași), Gheorghe Lămureanu (Constanța), Mihai Petcu (Ilfov), Marcel Cucu (Brăila), Emanoil Aron (Constanța) sau Cornel Stroescu (Mehedinți). Alături de ”greii” din sectorul vegetal  se află și liderii din sectorul de creștere a ovinelor – președintele Romovis Nicolae Cioranu și secretarul general al Romovis, Ionică Nechifor.

DSC_0124 Laurentiu Baciu

În perioada următoare vor mai fi organizate și alte întâlniri cu agricultorii și fermierii, axate pe alte sectoare importante din domeniu.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

Scrie un comentariu