• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Agricover Credit IFN – creștere de 42% a profitului net în primul semestru al anului 2016

    agrointeligenta.ro -

    Agricover Credit IFN, cel mai important jucător în finanţarea fermierilor din Romania, a ajuns în primul semestru al anului 2016 la o valoare a fondurilor puse la dispoziția fermierilor de 846.572.000 Lei, reprezentând o creștere de 25% față de aceeași perioadă a anului trecut.

    Profitul net în semestrul 1 din 2016 a fost de 14,6 milioane lei, în creștere cu 42% comparativ cu valoarea înregistrată pentru semestrul 1 al anului 2015.

    Rezultatele primului semestru demonstrează că abordarea nebirocratică și specializată este apreciată de către fermieri. La aceasta se adaugă rapiditatea deciziilor, produsele inovatoare de finanțare și echipa mobilă de specialiști pregatită să ofere cele mai potrivite soluții chiar în ferma clientului. Astfel, în primele 6 luni am acordat plasamente noi în valoare de peste 316 milioane lei, cu 15% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut”, a declarat Robert Rekkers, Director General Agricover Credit IFN.

    Rezultatele financiare la 30.06.2016:
    • Profitul net: 14.555.335 Lei, în creştere cu 42% faţă de 2015
    • Capitaluri proprii: 139.290.536 Lei, în creștere cu 18%
    • Rata de adecvare a capitalului (conform normelor BNR): 21%
    • Credite neperformante cu restanţe mai mari de 90 de zile: 0,9%, față de 1.2% la 30.06.2015
    • Valoarea creditelor acordate: 316.100.000 Lei, în creștere cu 15%
    • Expunere din credite: 846.572.000 Lei, în creștere cu 25%
    • Număr clienți cu credite în sold: 1.860, în creștere cu 13%

    Creștere a numărului de clienți și maximizarea vitezei de procesare a tranzacțiilor

    Numărul clienților cu credite în sold din primul semestru al anului 2016 a fost de 1.860 fermieri, în creștere cu 13% față de aceeași perioadă a anului 2015. Creșterea este dată în special de segmentul clienților mici (până la 400 hectare), în timp ce numărul clienților mari a înregistrat o creștere ușoara.

    La începutul anului 2016, Agricover Credit IFN a finalizat cu success implementarea soluției CRM – LOS (Loan Origination System) integrată cu aplicațiile Charisma ERP și Document Management System. Astfel, au fost fluidizate și automatizate toate fluxurile operaționale specifice activității de creditare pentru a crește viteza de procesare a tranzacțiilor și a răspunde prompt solicitărilor clienților.

    Soluții de finanțare specializate, adaptate nevoilor fermierului
    Adaptarea continuă la nevoile fermierului și înțelegerea corectă a specificului acestei perioade, după un an dificil cum a fost 2015, au condus la îmbunătățirea ratei de neperformanță a creditelor acordate reprezentand 0.9% din valoarea totală a creditelor acordate în primul semestru al anului 2016.

    Ori de câte ori este posibil, spunem “da” și oferim rapid finanțarea de care fermierul are nevoie. Suntem atenți la impactul pe termen lung al deciziilor și la evoluția afacerilor finanțate, iar clienții nostri stiu că suntem un partener de încredere și un sprijin real în găsirea celor mai potrivite soluții pentru ferma sa”, a declarat Robert Rekkers, Director General Agricover Credit IFN.

    Continuarea evoluției ascendente și în a doua parte a anului 2016

    În prima parte a anului, Agricover Credit a deschis sucursala din Pitești pentru a fi mai aproape de clienți și a răspunde mai rapid solicitărilor acestora. Planurile Agricover Credit pentru sfârșitul anului 2016 au în vedere menținerea ritmului de creștere și deschiderea de sucursale în Buzău și Constanța.

    Agricover Credit își propune consolidarea poziției de jucător principal pe segmentul agri-finance. Parteneriatele de finanțare încheiate cu băncile locale și internaționale asigură resursele necesare pentru a continua creșterea sănătoasă în termen de creditare. Acordul de împrumut semnat recent cu Banca Europeană de Investiții în sumă de 15 milioane Euro se înscrie în această direcție.

    Despre Agricover Credit

    Agricover Credit reprezintă Divizia de Agri-Finance a Grupului Agricover care, prin modelul său de business puternic integrat, oferă soluții specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor din România.

    Agricover Credit este prima instituție financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal şi zootehnic. Cunoaşterea şi înţelegerea specificului activităţii agricole permit dezvoltarea unei game variate de produse inovatoare pentru finanţarea capitalului de lucru şi a investiţiilor într-o manieră flexibilă, adaptată nevoilor şi caracteristicilor celor cărora li se adresează.

    Echipa comercială mobilă, formată din consultanți financiari, acoperă întreg teritoriul țării, deplasându-se la sediul clientului pentru a oferi suport în alegerea celei mai bune soluții de finanțare, întocmirea dosarului de creditare și accesul la finanțare în cel mai scurt timp.

    Agricover Credit a înregistrat o creştere rapidă ajungând, în numai câţiva ani, să fie cel mai important jucător în finanţarea producătorilor agricoli.


    Te-ar mai putea interesa

    Când se plantează roșiile în grădină – calendar Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd