• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Sărbătoarea SAATEN-UNION cu peste 400 de fermieri sau cum arată hibrizii companiei cultivați într-un județ lovit de secetă

    Gabriela Gimbășanu -

    Seceta, textul suprem în acest an pentru hibrzii marketați de companiile de semințe ca fiind toleranți la secetă. La Drajna, în județul Călărași, cei circa 400 de fermieri veniți la Sărbătoarea SAATEN-UNION au putut vedea ”pe viu” cum se prezintă, în condiții de lipsă de precipitații, hibrizii de porumb, floarea-soarelui și soia pe care compania îi are în portofoliu și pe care, în loturile demostrative, nu îi irigă și nu îi ”răsfață” cu tehnologii sau fertilizări de vârf.

    În cursul zilei de 10 august, la Drajna, în județul Călărași, compania Saaten-Union România i-a întâmpinat pe cei peste 400 de fermieri cu cei mai noi hibrizi de floarea-soarelui, porumb și soia. În cadrul evenimentului, specialiștii companiei le-au prezentat agricultorilor veniți din toate colțurile țării, dar și din străinătate, hibrizii care deja performează în fermele din România, precum și pe cei care vor îmbogăți portofoliul companiei începând cu anul viitor. Prezentarea hibrizilor a venit la pachet și cu câteva ”secrete” în ceea ce privește tehnologia pe care ar trebui să o aplice fermierii în așa fel încât să obțină producții bune și foarte bune, care să le aducă profit în fermă.

    IMG_20160810_165551 IMG_20160810_170414 IMG_20160810_184949

    Cuvântul de deschidere al evenimentului i-a aparținut directorului general al Saaten-Union, George Aldescu, le-a mulțumit în primul rând specialiștilor din companie pentru că au muncit și au urmărit cu atenție tehnologia aplicată în cadrul platformei de la Drajna, în așa fel încât fermierii să poată analiza genetica Saaten-Union, una de top.

    IMG_20160810_164503

    ”Ne aflăm din nou la câmpul demonstrativ Drajna, unde Saaten-Union, în fiecare an are bunul obicei de a invita fermieri, cadre din cercetare și colegi care lucrează pământul și care, an de an, se chinuie și reușesc să obțină producții performante, care le asigură un venit atât cât să înceapă un nou an agricol. Colegii mei sunt autorii și cei care au muncit să facă acest câmp astfel încât să vă prezinte dumneavoastră și să vă lămuriți de faptul că genetica Saaten-Union este performantă, că hibrizii noștri de porumb, de floarea-soarelui, soiurile de soia și bineînțeles și ceea ce ați văzut în vară stau foarte bine și se apropie de genetica altor companii care se găsesc în piață”, a declarat George Aldescu, directorul general al companiei Saaten-Union România.

    Mihai Mirițescu, directorul general adjunct, a subliniat avantajele geneticii Saaten-Union, dar a ținut și să le mulțumească fermierilor pentru prezență și să salute participarea colaboratorilor companiei veniți din Republica Moldova, Ucraina sau Serbia.

    ”Cei care au cultivat hibrzii de porumb și floarea-soarelui marca Saaten-Union vor vedea că, în condiții de secetă, producțiile obținute sunt mulțumitoare. Acest lucru se vedea și în câmp, ceea ce înseamnă că termnul de ”sărbătoare” pe care l-a alocat compania noastră acestui eveniment demonstrează importanța lui. Hibrizii și soiurile pe care îi vedeți în câmp, precum și testele pe care le-am făcut cu hibrizii de floarea-soarelui și porumb se fac tocmai pentru ca ceea ce vedeți în câmp să corespundă cu cerințele dumneavoastră și, în primul rând, să corespundă din punct de vedere al producției pe care o doriți. Noi nu spunem că avem un anumit hibrid de porumb sau floare cu toleranță excesivă la secetă, dar veți vedea că avem o parte din acești hibrizi care au o încadrare foarte bună în această categorie. De asemenea, veți vedea hibrizi cu toleranță la lupoaie, o buruiană parazită pentru zona aceasta. În câmp veți putea vedea și soiuri de soia din grupa timpurie și extratimpurie care în mod sigur, chiar și în condiții de neirigare vă pot da o producție mulțumitoare. În sală se află și colaboratori ai noștri din Ucraina, Moldova și Serbia. Hibrizii Saaten-Union au ajuns să fie cultivați și în aceste țări, cu rezultate deosebite”, a spusîn deschiderea evenimentului, Mihai Mirițescu, directorul general adjunct al companiei Saaten-Union România.

    IMG_20160810_154301 IMG_20160810_154351 IMG_20160810_154815_1

    Mirițescu a specificat faptul că în câmpul experimental de la Drajna este unul unde nu au fost aplicate irigații, tehnologia de cultură aplicată a fost cea de nivel mediu, iar utilajele cu care s-a lucrat terenul nu au fost unele foarte performante, tocmai pentru a demonstra faptul că genetica Saaten-Union este pretabilă pentru orice tip de tehnologie și mai ales producțiile înregistrate în câmpurile experimentale să fie comparabile cu cele pe care fermierii le înregistrează în fermele lor.

    Mihaela Radu, marketing manager în cadrul Saaten-Union România, a declarat pentru Agrointeligența că evenimentul de la Drajna a fost un real succes, atât prin numărul mare de fermieri prezenți, dar și prin numărul mare de hibrizi de porumb și floarea-soarelui ce au putut fi prezentați, hibrizi cultivați în platforma experimentală de la Drajna în condiții medii de tehnologie.

    IMG_20160810_182045_1

    ”Am ales data de 10 august pentru acest eveniment deși mulți mi-au spus că este o dată nepotrivită. s-a dovedit însă că, la fel ca și evenimentul trecut, interesul fermierilor pentru genetica Saaten-Union i-a adus aici. Am reușit să aducem un număr foarte mare de fermieri la Drajna, vorbim de peste 350 de fermieri reali, la care se mai adaugă angajați din fermă, dar și fermieri din alte state. În total vorbim de peste 450 de fermieri și mă bucur că am reușit să-i aducem aici. Avem prezenți la eveniment fermieri din Moldova, de la Botoșani și până la Călărași, avem fermieri și din Giurgiu, dar avem și parteneri din afară, Ucraina, Sebia și Republica Moldova”, a spus Mihaela Radu,

    Marius Crețu, directorul comercial al companiei, a fost cel care le-a făcut un tur de forță fermierilor prin cei 13 de hibrizi de floarea-soarelui existenți în portofoliul companie, precum și cei care sunt în testare și se pregătesc să intre în portofoliul Saaten-Union începând cu anul 2017.

    Viorel Dincă a fost specialistul care le-a prezentat fermierilor cei aproape 20 de hibrizi de porumb din portofoliu, hibrizi care și-au demonstrat performanța în fermele din România, precum și cei care se pregătesc să-i convingă pe fermierii din România și nu numai.

    IMG_20160810_172226

    Prezentarea soiurilor de soia pe care compania Saaten-Union le deține în portofoliu i-a revenit inginerului Bogdan Guță, director în cadrul diviziei de Dezvoltare Cereale Păioase și Leguminoase, care nu doar că a făcut o prezentare a soiurilor, dar le-a împărtășit și fermierilor câteva secrete care să-i ajute să obțină producții bune la soia, indiferent dacă cultura este irigată sau nu.

    IMG_20160810_173906IMG_20160810_173120_1


    Te-ar mai putea interesa

    Plantele beau, nu mănâncă! Preț îngrășăminte 2024. Cât costă tona de uree, nitrocalcar sau azotat de amoniu la început de an Culturi fără îngrășăminte – cât de mult scade producția?

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte