• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prognoza meteo 15-28 august. Cât și unde mai plouă în luna august

    Roxana Dobre -

    Ploi în luna august! Ultima lună de vară este privită cu îngrijorare de către producătorii agricoli, mai ales de cei ale căror culturi au fost deja lovite de secetă. Meteorologii au emis o prognoză a vremii valabilă pentru perioada 15-28 august!

    BANAT

    Pe parcursul primei săptămâni, vremea se va încălzi treptat, astfel încât maximele diurne vor creşte, în medie, de la 28 până la 34 de grade. În intervalul 21 – 23 august, vremea se va răci, scăderea valorilor diurne fiind de circa 6 grade, dar în intervalul 24 – 28 august media regională a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 28 de grade. Temperaturile nocturne se vor menţine în jurul mediei de 15…16 grade şi doar între 19 şi 23 august această medie va avea valori ceva mai ridicate, de 17…19 grade.

    Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată în intervalele 15 – 18 august şi 22 – 25 august, iar în restul perioadei doar cu totul izolat sunt posibile ploi slabe.

    CRIŞANA

    Vremea se va încălzi treptat în prima săptămână, astfel încât maximele diurne vor creşte, în medie, de la 27 până la 33 de grade. În intervalul 21 – 23 august, valorilor diurne vor marca o scădere de circa 6 grade, dar în intervalul 24 – 28 august media regională a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 27 de grade. Temperaturile nocturne se vor menţine în jurul mediei de 14…15 grade pe parcursul celor două săptămâni de prognoză şi doar între 19 şi 23 august va avea valori mai ridicatete, de 16…18 grade.

    Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată în intervalele 15-18 august şi 22-25 august, iar în restul perioadei doar cu totul izolat sunt posibile ploi slabe.

    TRANSILVANIA

    Pe parcursul primei săptămîni, vremea se va încălzi treptat, astfel încât maximele diurne vor creşte, în medie, de la 23 până la 32 de grade. În intervalul 21-23 august, vremea se va răci, scăderea valorilor diurne fiind de circa 6 grade, dar în intervalul 24 – 28 august media regională a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 27 de grade. Temperaturile nocturne se vor menţine în jurul a 12…13 grade, exceptând intervalul 20 – 23 august, când vor fi valori ceva mai ridicate, în medie de 14…16 grade.

    În intervalele 15 – 19 august şi 22 – 25 august, local vor fi averse şi descărcări electrice, iar în celelalte zile ale celor două săptămâni de prognoză doar izolat sunt posibile ploi slabe.

    MARAMUREŞ

    Vremea se va încălzi treptat în prima săptămână, astfel încât maximele diurne vor creşte, în medie, de la 23 până la 32 de grade. În intervalul 21 – 23 august, valorilor diurne vor marca o scădere de circa 6 grade, dar în intervalul 24 – 28 august media regională a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 26 de grade. Temperaturile nocturne se vor menţine în jurul mediei de 13…15 grade, exceptând intervalul 20-23 august, când această medie va avea valori ceva mai ridicate, de 15…17 grade.

    Local vor fi averse şi descărcări electrice în intervalele 15 – 18 august şi 22 – 25 august, iar în celelalte zile ale celor două săptămâni de prognoză doar izolat sunt posibile ploi slabe.

    MOLDOVA

    Pe parcursul primei săptămâni, vremea se va încălzi treptat, astfel încât maximele diurne vor creşte, în medie, de la 25 până la 33 de grade. În intervalul 21 – 23 august, vremea se va răci, scăderea valorilor diurne fiind de circa 5 grade, dar în intervalul 24 – 28 august media regională a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 28 de grade. Temperaturile nocturne se vor menţine în jurul mediei de 14…16 grade, cu valori ceva mai ridicate, de 16…19 grade, în intervalul 20 – 23 august.

    Probabilitatea pentru averse şi descărcări electridce va fi mai ridicată în intervalul 15 – 17 august, iar în celelalte zile ale celor două săptămâni doar izolat se vor semnala ploi slabe.

    DOBROGEA

    Vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel încât în timpul primei săptămâni maximele diurne vor creşte, în medie, de la 27 până la 31 de grade. Între 21 şi 24 august se va produce o uşoară răcire, iar în intervalul 25 – 28 august media regională a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 29 de grade. Temperaturile nocturne se vor menţine în jurul mediei de 18 grade pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, cu valori ceva mai ridicate, de 19…20 de grade, în intervalul 19 – 23 august.

    Vor predomina zilele frumoase, lipsite de ploi, iar probabilitatea pentru averse şi posibil descărcări electrice va fi mai ridicată în intervalul 17 – 18 august.

    MUNTENIA

    Vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel încât în timpul primei săptămâni maximele diurne vor creşte, în medie, de la 29 până la 34 de grade. Între 21 şi 23 august se va produce o răcire de circa 4 grade, iar în intervalul 24 – 28 august media regională a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 30 de grade. Temperaturile nocturne se vor menţine în jurul mediei de 17 grade pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, valori mai ridicate cu 2 grade fiind de aşteptat în intervalul 21-23 august.

    Vor fi puţine ploi şi doar în intervalul 23-25 august creşte probabilitatea pentru apariţia pe arii relativ extinse a averselor şi descărcărilor electrice.

    OLTENIA

    Vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel încât în timpul primei săptămâni maximele diurne vor creşte, în medie, de la 29 până la 34 de grade. Între 21 şi 23 august se va produce o răcire de circa 4 grade, iar în intervalul 24 – 28 august media regională a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 30 de grade. Temperaturile nocturne se vor menţine în jurul mediei de 16 grade pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, valori mai ridicate cu 2…3 grade fiind de aşteptat în intervalul 20 – 22 august.

    Vor fi puţine ploi şi doar în intervalele 17 – 18 august şi 22 – 25 august creşte probabilitatea pentru apariţia pe arii relativ extinse a averselor şi descărcărilor electrice.


    Te-ar mai putea interesa

    Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA