Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

EXCLUSIV! APIA: 2.708 de fermieri aflați în eșantionul de control sunt încă blocați la plată. Care sunt motivele!

56.669 de dosare la control! O parte dintre producătorii agricoli care s-au aflat în campania 2015 la control încă mai așteaptă banii de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Până ieri, agenția de plăți autorizase la plată 53.961 dosare!

Agrointeligența a cerut o situație a plăților pentru fermierii care s-au aflat în eșantionul de control. APIA ne-a precizat că din 56.669 de dosare au fost autorizate la plată 53.961 de dosare. Restul de 2.708 rămân neplătite din următoarele motive:

– 1.895 dosare au avut controale pe schemele din sectorul zootehnic şi sunt în prezent în curs de instrumentare

– 176 de cereri sunt în curs de autorizare;

– 637 de cereri se află în diferite statusuri pe fluxul de verificare.

În privinţa fermierilor care au fost implicaţi în transfer de exploataţie, APIA precizează că pe acest modul aplicaţia este în curs de dezvoltare, fiind blocaţi la plată la această dată un număr de 2.400 de fermieri. Într-un răspuns anterior, agenția de plăți ne-a comunicat că numărul total de fermieri aflați în transfer de exploatație este de 4.963 pentru anul 2o15! Au intrat la plată fermierii care au preluat exploatația și nu aveau propria exploatație, respectiv fermieri noi care au depus cererea de plată în campania 2015 pentru prima dată. 

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură estimează că plăţile pentru fermierii aflaţi în control se vor finaliza până la data de 30 septembrie 2016.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


7 comentarii

  1. In sfarsit se da un raspuns,pentru fermieri aflati in transfer de expoatatie, desi foarte “relativ” in privinta incasarii platilor acestora….”modulul se afla in dezvoltare”. Cum este posibil ca un sistem care se pare a costat destul de mult sa nu fie operabil(se stie bine ce probleme are acest sistem). Dar sa nu ne pierdem speranta si sa ne aseptam randul pana creste si se dezvolta modulul!!!!!!!!

  2. Statul roman ar trebui sa fie foarte exigent cui platesc aceste subventii si facilitati fiscale, doar acelor fermieri care au angajati cu carte de munca , contribuie la bugetul statului, au o ferma cu cultura mare, livada, linie de productie etc etc nu acelor care nu au nici macar un angajat(nu ami zic de unul cu studii superioare de aia agricultura noastra nu e performanta ca statul arunca cu milioane de euro pe ei ca la manelsti si ei fac agricultura dupa ureche) lucreaza cu oameni la negru,amagesc taranii cu arenda de 200 lei/ha, vand toata productia din camp cu tir dar primesc FACILITATI SI SUBVENTII DE MILIARDE.

Scrie un comentariu