• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Hibrizii SEMINIS au făcut spectacol în Ialomița. Demonstrația în câmp a reunit legumicultori și procesatori interesați de legumele care aduc profit

    Gabriela Gimbășanu -

    Cei mai performanți hibrizi de legume din portofoliul companiei Seminis au fost vedetele unui eveniment organizat joi, 18 august, și la care au participat mari producători de legume, procesatori, dar și companii care le oferă fermierilor soluții complete pentru culturile legumicole, fie că vorbim de inputuri sau soluții de fertilizare.Evenimentul în câmp s-a desfășurat în cadrul unei platforme demonstrative amplasată pe terenul agricol al fermei Tehnoplant, administrată de fermierii Dănuţ Loagăr şi Ion Loagăr și situată la circa 15 km de municipiul Slobozia, pe partea dreaptă a drumului care duce spre Brăila, cu câţiva kilometri înainte de a se intra în localitatea Iazu.

    DSC_0629
    Legumicultorii, interesați de hibrizii Seminis care dau producții bune și foarte bune

    În cadrul platformei ce se întinde pe două hectare, fermierii au făcut cunoștință cu cei mai performanți hibrizi de tomate, castraveți, vinete și ardei și au putut vedea ”la firul ierbii” ce înseamnă o tehnologie performantă în cultura de legume. De asemenea, marii producători legumicoli prezenți la eveniment au putut vedea o demonstrație de recoltare mecanizată a castraveților.

    Tot în cadrul evenimentului au fost prezente și principalii procesatori din zona de legume-fructe care și-au dorit să stea de vorbă cu legumicultorii, în vederea stabilirii unor contracte pentru livrarea legumelor din fermele românești.

    Cinci hibrizi de castraveți de top cu producții de 50-65 tone/ha

    În cadrul platformei de la Tehnoplant, legumicultori au văzut prima dată cultura de castraveți, ce a fost prezentată de inginerul Cristina Slujitoru. La cultura de castraveți fermierii au putut vedea cinci hibrizi: Mirabelle, Merengue, Monisia, SV4097, SV 3506, hibrizi care au fost recoltați de 17 ori de la plantare și până la această dată și care au oferit producții mai mult decât mulțumitoare.

    DSC_0634

    Hibridul Merengue se recomandă pentru fructele rezultate, dar și pentru rezistența foliajului și capacitatea uimitoare de regenerare. Acest hibrid își păstrează floarea, ceea ce îi conferă un aspect proaspăt fructului pentru mult timp, iar potențialul productiv este de 65 tone/ha. Monisia este un hibrid care prin consistența fructului este recomandat pentru cultivarea în câmp și acest hibrid are un potențial de producție de 58 tone/ha. SV 3506 este un hibrid extratimpuriu cu rezistență mare la temperaturile scăzute și are o capacitate foarte bună de regenerare. Potențialul productiv al acestui hibrid este de 61 tone/ha”, le-a explicat inginerul Cristina Slujitoru, specialistul companiei Seminis.

    DSC_0641
    Prețul unei mașini de recoltat castraveți ajunge la 70.000 de euro
    DSC_0653
    Mașina de recoltat castraveți ”funcționează” cu 24 de oameni

    Tot în cadrul platformei dedicată culturii de castravete, legumicultori au avut parte de o demonstrație cu mașina platformă de recoltat castraveți. Mașina de recoltat este deservită de 24 de persoane, la o viteză de deplasare de 100 metri/oră. Costul unei astfel de mașini de recoltat destinată culturii de castravete se ridică la 65.000- 70.000 euro, cu tot cu tractor, un tractor special adaptat pentru o astfel de cultură.

    Bibo F1, hibrid de vânătă albă – vedeta platformei

    În cadrul zonei dedicate culturii de vinete au fost prezentați cinci hibrizi performanți din portofoliul Seminis: Belene F1, SV 2161 F1, Epic F1, Mirabelle F1 și vedeta plarformei Bibo F1, singurul hibrid de vânătă albă din portofoliul companiei. Prezentarea hibrizilor de vinete a fost făcută de inginerul Radu Jurge.

    DSC_0688
    Seminis a prezentat cinci hibrizi de vănâtă

    Tot în cadrul platformei dedicată culturii de vânătă legumicultori au avut ocazia să guste din cei cinci hibrizi de vânătă, organizatorii pregătind legumele proaspete la grătar. Toți fermierii au fost de acord cu faptul că vânăta albă Bibo este cea mai bună la grătar, având o pulpă dulceagă și cu puține semințe.

    DSC_0720
    Vănăta albă se vinde foarte bine
    DSC_0764 (1)
    Legumicultorii au căzut de acord că vănăta albă are cel mai bun gust când e pusă pe grătar
    DSC_0726
    ING. Radu Jurge a făcut prezentarea hibrizilor de vânătă Seminis

    Șapte hibrizi de tomate recomandați pentru cultivarea în câmp

    La platforma dedicată culturii de tomate, fermierii au fost întâmpinați de inginerul Valeria Tudor, consilier tehnic în cadrul Seminis, cea care i-a plimbat prin cultura de tomate și a prezentat atuurile celor șapte hibrizi Seminis care oferă rezultate remarcabile în câmp. De departe cel care a stârnit interesul fermierilor a fost hibridul 6 Punto 7 F1, o tomată de mici dimensiuni, cu un fruct extrem de ferm și cu o producție remarcabilă de fructe pe plantă. De asemenea, fermierii au putut vedea în câmp și hibrizii: Perfectpeel F1, Jag 8810 F1, AB 0311 F1, Mirsini F1, Caspar F1 și Chelse F1.

    DSC_0803
    Roșiile cultivate în câmp sunt destinate industrializării

    Gogomax F1- hibridul de ardei gogoșar recomandat pentru câmp

    În cadrul secțiunii dedicată culturii de ardei gras au fost prezentați legumicultorilor cinci hibrizi de ardei galbeni și roșii, dar și un hibrid de ardei gogoșar – Gogomax F1, care i-a încântat pe fermieri cu felul în care se prezintă fructul, dar mai ales fermitatea acestuia și pulpa cărnoasă.

    DSC_0928

    Secțiunea dedicată culturii de ardei gras a fost prezentată de inginerii Mircea Cheșu și Codrin Budescu cei care le-au arătat direct în cultură hibrizii de ardei realizând totodată și o cântărire a fructelor, dar și o tăiere în secțiune a acestora, tocmai pentru a demonstra capacitățile productive și caracteristicile specifice fiecărui hibrid. Din categoria ardeilor grași au fost prezentați în câmp hibrizii: Belladonna F1, Gyspy F1, Desdemona F1, Maradonna F1și Red Knight F1.

    DSC_0845
    Hibrizii de gogoșar revin în forță

    Cinci hibrizi de ardei capia cu coacere uniformă

    În cadrul secțiunii destinată culturii de ardei capia au fost prezentați cinci hibrizi, cu coacere fie din galben spre roșu, fie din verde spre roșu aprins. Prezentarea hibrizilor de ardei capia a fost făcută de inginerul Marius Popescu. În cadrul platformei a fost prezentat hibridul Flexum F1 care face trecerea de la ardeiul gras la ardeiul capia și patru hibrizi de ardei capia: SV 0102 F1– hibrid nou introdus în cultură în 2016 și care are o rezistență genetică la boala petelor de bronz, Ariadni F1, Kaptur F1 și Kaprima F1.

    DSC_0940
    Cultura de ardei capia este foarte profitabilă

    Tehnologia a fost asigurată de NaturEvo și irigația de NaanDanJain

    Tehnologia de cultură aplicată în cadrul celor două hectare de legume din platformă au fost asigurate de compania NaturEvo, începând de la fertilizare și până la produse pentru protecția plantelor împotriva bolilor și dăunătorilor. Atât irigația, cât și fertirigația au fost asigurate prin intermediul sistemului implementat de compania NaanDanJain.

    DSC_0883 (1)

    Evenimentul s-a încheiat cu acordarea unui premiu onorific celor doi fermieri: Daniel Loagăr și Ion Loagăr, pentru tot sprijinul pe care l-au acordat companiei Seminis în amplasarea și dezvoltarea platformei din localitatea Scânteia, județul Ialomița.

    Despre Seminis Vegetable Seeds

    Seminis Vegetable Seeds este probabil cea mai cunoscută companie, producătoare de semințe profesionale de legume, din lume. Compania Seminis este deținută în momentul de față de colosul Monsanto. Seminis a luat ființa prin fuzionarea a unor vechi branduri de semințe de legume, din care amintim: Royal Sluis, Petoseed, Asgrow, Bruinsma, Hungnong și Choong Ang. Printre speciile distribuite și hibrizii cei mai populari la noi în țară, amintim: semințele de tomate Marissa F1 și Kiveli F1, semințele de castraveți Mirabelle F1, semințele de salată Touareg, semințele de varză Bucharest F1 și semințele de conopidă Freedom F1.

    DSC_0978 (1)


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierul Alexander Degianski a semănat floarea-soarelui și a intrat la porumb: ”Ne adaptăm în funcție de loc” Mihai Mirițescu, Saaten Union: Sfatul meu pentru fermieri este să semene mazărea cât mai repede Culturi profitabile 2024. Top 10 culturi agricole pe suprafețe mici

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte