• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Șefii HolsteinRo dezaprobă lipsa de organizare din cadrul APIA, dar nu se alătură explicit protestului din fața Guvernului

    agrointeligenta.ro -

    Costel Caraș, membru-fondator al Asociației Crescătorilor de Vaci HolsteinRo, alături de alți fermieri din mai multe colțuri ale țării se află, de joi, în greva foamei în fața Guvernului. Protestul lor – deși unul care, evident, a pus presiune pe APIA și a condus la un ritm mai alert al plăților.

    Parcă nedorind să supere oficialii din MADR și APIA, conducerea Asociației HolsteinRo a dat un comunicat de presă în care se delimitează de acțiunea membrului său fondator. ”Domnul Costel Caraș este unul dintre membrii fondatori ai Asociației „HolsteinRo”, însă în acest moment, în calitate de simplu membru al asociației, reprezintă în acțiunea sa de protest doar punctul său de vedere, al celorlalți fermieri implicați și nu al majorității fermierilor membri”, se arată în comunicarea către presă.

    Organizația care îi reprezintă pe crescătorii de vaci Holstein arată că ”fermierii membri ai asociației au integrala libertate de a-și exprima, în mod individual și fără a implica organizația, puncte de vedere cu privire la relațiile lor comerciale cu furnizorii sau cu fabricile de procesare a laptelui, dar și cu reprezentanții Ministerului Agriculturii sau ai altor Autorități și Agenții din componența acestuia”.

    Subvențiile achitate doar în proporție de 60%

    ”Asociația Crescătorilor de Vaci “HolsteinRo” este o organizație 100% tehnică și are ca activitate principală dezvoltarea performanțelor fermelor specializate în exploatarea animalelor din rasa Holstein. Organizația este singura din țară care a dezvoltat un program de investiții de peste 400.000 euro în laborator pentru determinarea calității laptelui și logistică. HolsteinRo este reprezentativă la nivel național prin conducerea Registrului Genealogic pentru rasa Bălțată cu Negru Românească Holstein Friza conform acreditării Ministerului Agriculturii cu nr. 4/26.11.2013. Finanțarea asociației este realizată în proporție de 70% prin fonduri alocate de la Ministerul Agriculturii. În acest context fermierii membri ai asociației au integrala libertate de a-si exprima, in mod individual și fără a implica organizația, puncte de vedere cu privire la relațiile lor comerciale cu furnizorii sau cu fabricile de procesare a laptelui, dar si cu reprezentanții Ministerului Agriculturii sau ai altor Autorități și Agenții din componența acestuia. Asociația Crescătorilor de Vaci “HolsteinRo” este afiliata Federației Pro Agro care are o echipă pregătită, cu adecvate competențe de reprezentare și comunicare la nivel instituțional. Așadar, fără a avea ca obiect direct de activitate reprezentarea fermierilor în discuțiile cu Ministerul Agriculturii cu privire la încasarea subvențiilor pentru zootehnie (ANT7, ANT8 și SCZ) putem remarca doar faptul ca aceste subvenții au fost primite de către membrii organizației noastre în proporție de 60%, iar un procent de aproximativ 15% dintre ferme având dosare procesate de către APIA și vor încasa subvențiile în câteva zile”, se arată în comunicatul de presă HolsteinRo.

    În finalul mesajului transmis redacției Agrointeligența, se mai arată că ”fermierii Asociației Crescătorilor de Vaci “HolsteinRo” sunt îngrijorați și în egală măsură dezamăgiți de întârzierile în acordarea subvențiilor, de limitările existe cu privire la stabilirea animalelor eligibile și mai ales de lipsa de echitate cauzată de existența unor date de referință istorice în acordarea schemelor de sprijin ANT7 si ANT8. Așadar, fermierii HolsteinRo înteleg competitivitatea pieței europene însă dezaprobă lipsa de organizare din cadrul APIA”.


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Când se plantează roșiile în grădină – calendar

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd