• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Paradox APIA: avem cea mai mare subvenție la animale din Europa dar nu o putem plăti!

    Roxana Dobre -

    Crescătorii de animale din țara noastră beneficiază de cea mai mare subvenție la animale din Europa! O spune cu mândrie chiar directorul general al APIA, Nicolae Horumbă, chiar dacă în clipa de față sunt 6 producători agricoli în fața Guvernului tocmai din cauză că nu au primit aceste sume mari!

    Cele mai mari subvenții din Europa le primesc crescătorii noștri de animale. Pare un paradox având în vedere că tocmai acest sector, spun fermierii, a fost băgat în faliment din cauza întârzierilor plăților pentru campania 2015. ”Pe lângă nemulțumirile fermierilor legate de întârzierea subvențiilor suntem țara cu cele mai mari subvenții la animale din Europa și suntem una unul din cele 27 de state care înregistrează întârzieri la plată. Nu este o scuză este o constatare sintetică, rece și întârzierile la plată se înregistrează toate statele Uniunii Europene din cauza complexității schemelor de plată implementate prin Noua Politică Agricolă Comună. Așa cum vă spuneam unii dintre fermieri sunt nemulțumiți de întârzierea plăților, dar trebuie să avem în vedere faptul că, la ora asta pentru Sprijinul Cuplat la bovinele de lapte sprijinul este de 826 euro, iar la bovinele de carne sprijinul este de patru ori mai mare față de cel notificat, de 1.221 de euro. Fermierii primesc sume consistente”, a declarat ieri în cadrul unei conferințe de presă, Nicolae Horumbă, director general al APIA.

    Vă reamintim care sunt cuatumurile pe cap de animal pentru sectoarele care primesc sprijin cuplat, pentru anul de cerere 2015:

    Sprijinul cuplat în sectorul zootehnic  CAPRINE/OVINE  – 4,6872 de euro

    Sprijinul cuplat în sectorul zootehnic – BIVOLIȚE DE LAPTE – 209,8453 de euro

    Sprijinul cuplat în sectorul zootehnic – VACI DE LAPTE – 826,0596 de euro

    Sprijinul cuplat in sectorul zootehnic – TAURINE DE CARNE – 1.221,9248

    APIA are noi termene pentru plățile crescătorilor de animale

    Directorul APIA, Nicolae Horumbă, a recunoscut ieri că nu a respectat termenul de 15 august, stabilit cu fermierii care s-au aflat în greva foamei, pentru plata a 95 la sută din producătorii de animale din sectorul zootehnic. În plus, acesta a anunțat că agenția de plăți a stabilit noi termene pentru finalizarea acestor plăți pentru fermierii care nbu au probleme cu dosarul depus la APIA. ”Când ne-am asumat termenele de plată în fața fermierilor, ne-am asumat și termenele referitoare la fermierii care au fost selectați la control de plată pentru scheme de plată pe zootehnie, pentru fermierii și sunt circa 3.863 de fermieri care sunt selectați la control și care vor intra la autorizare începând din data de 24 august, fermierii cu Sprijinul Cuplat pe ovine și cu ANT pe ovine și cu data de 28 august fermierii care au solicitat Sprijinul Cuplat pentru bivolițe, pentru vacă de lapte și taurine de carne. Aceste termene sunt asumate și cunoscute de către fermieri. De asemenea, mai avem fermieri în ale căror cereri au apărut erori, care necesită dezvoltări suplimentare de soft, care sunt 3.028 de fermieri și care vor intra în autorizare începând cu data de 27 august. Practic după data de 28 august toți fermierii cu scheme solicitate pentru sectorul zootehnic vor putea fi autorizați la plată”, a explicat Nicolae Horumbă, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA).


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”