• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ioana Tudor, SYNGENTA: ”Tratamentul semințelor este cel mai eficient mod de a proteja sămânța în timpul perioadei timpurie critice, de la plantare până la finalul primei luni”

    agrointeligenta.ro -

    Tratamentul semințelor implică aplicarea unor agenți biologici, fizici și chimici pe semințe înainte de semănat pentru protecția culturilor. Acest lucru ajută la controlul infecțiilor și bolilor transmise prin sol și prin semințe. În plus, îmbunătățește randamentul culturilor, reduce timpul de germinare, și crește productivitatea. Tratamentul semințelor apare ca o soluție de protecție a culturilor eficientă din punct de vedere al costurilor, față de aplicarea convențională, fiind mai eficient, mai puțin costisitor și necesită mai puțină muncă. Syngenta este o companie de top în domeniul tratamentului semințelor, cu un portofoliu excelent de produse. Recent, AgroPages a avut onoarea de a o intervieva pe doamna Ioana Tudor, Directorul Diviziei Tratamentul Semințelor la Syngenta, despre piața tratamentului semințelor.

    Ne puteți împărtăși opiniile dumneavoastră referitoare la situația curentă a pieței globale și la potențialul de dezvoltare pentru afacerile din domeniul tratamentului semințelor?

    Sectorul tratamentului semințelor continuă să crească, în special pe piețele emergente. Tratamentul semințelor este cel mai eficient mod de a proteja sămânța în timpul perioadei timpurie critice, de la plantare până la finalul primei luni.

    Care este poziția strategică a tratamentului semințelor în cadrul portofoliului de produse Syngenta?

    Tratamentul semințelor este o parte importantă a companiei Syngenta, deoarece noi oferim soluții inovatoare și durabile, personalizate în funcție de nevoile fermeirilor din toată lumea. Inovația este esențială și 25% din vânzările de produse tratament pentru semințe din primul trimestru al anului vine de la produse noi. Lansarea de noi produse și crearea de noi categorii ne-a ajutat să ne creștem cota în 2015 la circa 36% din piața mondială.

    Care sunt principalele produse de tratament al semințelor oferte de Syngenta în prezent? Ne puteți prezenta în detaliu câteva produse cheie?

    FORTENZATM Duo este un insecticid pentru tratament al semințelor de nouă generație, care oferă control de durată al insectelor, atât sub sol cât și deasupra acestuia. Are rezultate foarte bune într-o varietate de condiții climatice – chiar și sub presiunea ridicată a dăunătorilor.

    Cu un nou mod de acțiune pentru piața tratamentului semințelor, VIBRANCE apără rădăcinile de o gamă largă de boli transmise prin sol, aer și semințe. Oferă protecție de durată a întregului sistem radicular al plantei în timpul etapelor critice de dezvoltare a culturii și într-o gamă variată de condiții climatice. Efectul VIBRANCE de stimulare a rădăcinii duce la o gestionare mai bună a stresului biotic și abiotic – baza unui randament și producție mai ridicat și mai constant. Syngenta a câștigat Premiul Agrow în 2011 pentru cel mai bun produs nou de protecția culturilor cu VIBRANCE, lucru care evidențiază valoarea acestei inovații.

    Familia de produse MAXIM conține Fludioxonil, care este singura moleculă din clasa sa chimică și este folosit exclusiv ca tratament al semințelor pentru diverse culturi, precum porumb, soia, cartof sau bumbac. Fludioxonil este un fungicid de contact care penetrează suprafața seminței și se concentrează în jurul seminței, oferind astfel o zonă de protecție de durată în jurul plantulei tinere. Siguranța pentru cultură, combinată cu activitatea excepțională la o doză scăzută de utilizare împotriva fungilor vizați, precum mucegaiul de zăpadă, Fusarium transmis prin semințe și prin sol, putregaiul plantulelor, face fludioxonil o moleculă de top în tratamentul semințelor.

    VISIVIO reprezintă un pas major înainte în modul în care agricultorii canadieni își pot proteja rapița de puricii Phyllotreta care se hrănesc și dăunează culturile la începutul sezonului. Visivio conține o combinație puternică de șase substanțe active – două insecticide și patru fungicide – pentru a proteja împotriva puricilor vărgați și de pământ, precum și de o gamă largă de boli transmise prin semințe și prin sol, inclusiv Pythium și Rhizoctonia.

    Care sunt piețele importante și potențial importante pentru tratamentul semințelor produs de Syngenta? Ce părere aveți despre piața chineză?

    Dimensiunea pieței globale este estimată la circa 2,8 mld. $, potrivit Phillips McDougall, principalele culturi sunt cerealele, porumbul și soia, cele mai mari zone geografice fiind SUA și Brazilia, urmate de Canada, Franța și China.
    Pe piețele emergente, precum Rusia, Ucraina și mai ales China, observăm o tendință de continuare a intensificării folosirii produselor pentru tratamentul semințelor, deoarece valoarea semințelor crește (genetică mai bună, hibrizi, culturi modificate genetic). Împreună cu partenerii noștri (companii și distribuitori de semințe) vom continua să creștem conștientizarea necesității tratamentului semințelor, astfel încât fermierul să observe beneficiile fungicidelor, insecticidelor și nematocidelor aplicate direct pe semințe la doze de 400 de ori mai mici decât în cazul tratamentelor convențional, și care sunt sigure pentru fermier și mediul înconjurător.

    După cum știm Syngenta este lider în segmentul tratamentului semințelor la nivel mondial. Ne puteți împărtăși câteva experiențe de succes legate de modul în care ați obținut această performanță uimitoare?

    Oferta noastră puternică bazată pe trei piloni (Produse – Aplicare – Servicii) ne permite să oferim valoare dincolo de protecția semințelor și reprezintă un element esențial al succesului nostru. Nu numai că le oferim clienților noștri un portofoliu de produse de top în industrie, ci le și oferim sfaturi detaliate despre aplicare, precum și susținere prin intermediul rețelei noastre globale de Institute de Protecție a Semințelor. În sfârșit, ne ajutăm clienții să creeze și să atingă așteptările legate de semințele tratate, printr-o gamă largă de servicii comerciale precum zile de demonstrații și instruire a personalului de vânzări. Suntem pionieri în crearea piețelor, de la lansarea primului nematocid major de tratare a semințelor, Avicta, până la crearea unei noi categorii în sănătatea rădăcinilor cu Vibrance.

    Ce ne puteți spune despre planurile de viitor ale Syngenta în ce privește sectorul tratamentului semințelor și există vreun plan de lansare a unor produse noi în următorii ani?

    Syngenta va continua să aducă pe piață produse inovatoare pentru tratamentul semințelor în următorii ani. În prezent, suntem pe cale să lansăm familia de produse Epivio pentru gestionarea stresului abiotic, care se va lansa mai întâi pentru soia în Brazilia și pentru porumb în China anul acesta.

    Care credeți că sunt principalele provocări în dezvoltarea sectorului produselor pentru tratamentul semințelor?

    La Syngenta Seedcare credem în inovație, vom oferi noi moduri de acțiune pentru a preveni rezistența, vom dezvolta categorii noi de produse, precum soluțiile biologice și de gestiune a stresului, dezvoltăm produse cu un spectru mai larg și mai îndelungat și nu în ultimul rând, considerăm că ameliorarea plantelor sunt tehnologii complementare tratamentului semințelor, așa că lucrăm împreună cu partenerii noștri pentru a dezvolta soluții integrate, oferite pentru a fi aplicate pe sămânța din sac.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd