• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Centrul de Excelență DEKALB. Soluții de creștere a profitabilității la cultura de porumb

    Gabriela Gimbășanu -

    Cu un preț tot mai mic oferit de traderi de la an la an, fermierii caută soluții pentru a crește profitabilitatea culturii de porumb. Tehnologiile menite să ridice performanța în fermă, dar și rezultatelor lor au fost prezentate joi, 25 august, la Centrul de Excelență DEKALB de la Ruse, din Bulgaria.

    Centrul de Excelență DEKALB și-a deschis ieri porțile pentru fermieri și jurnaliști. Situat în cadrul unei exploatații de 700 de hectare poziționată aproape de granița cu România, centrul ilustrează perfect sloganul ”Poți mai mult cu DEKALB”, iar dovada o reprezintă cele nouă hectare de loturi cu hibrizi la care s-au aplicat tehnologii diferite tocmai pentru a scoate în evidență care sunt cele ce dau rezultate pentru creșterea producției. Având în vedere ”oferta” evenimentului, era de așteptat astfel ca numărul celor care să calce ”pragul” Centrului să-l depășească pe cel estimat de organizatori, ajungându-se ieri la peste 200 de participanți!

    DSC_0047 DSC_0145

    Nu au fost prezentați hibrizi ci soluții de creștere a profitabilității în fermă

    Evenimentul din Bulgaria a fost deschis de Daniel Stanciu, directorul de marketing şi strategie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, cel care le-a vorbit celor prezenți despre Centrul de Excelență DEKLAB de la Ruse, ce urmează să vadă, dar mai ales ce vor învăța din această vizită ”la firului ierbii”.

    Daniel Stanciu Monsanto

    Echipa din România împreună cu cea din Bulgaria au organizat acest eveniment, acest câmp demonstrativ și de testare. Ne-am propus să arătăm noile soluții de creștere a profitabilității în fermă. Am invitat aici în special fermieri din sudul țării. Suntem aproape de granița cu țara noastră și condițiile pedoclimatice nu sunt foarte diferite de cele din România. Tot ce vedeți aici poate fi aplicat cu succes și în fermele din România. Nu discutăm strict despre produsele din portofoliul DEKALB, ci despre soluțiile de creștere a profitabilității în fermă. Vă prezentăm care sunt soluțiile DEKALB pentru a vă mări profitabilitatea în fermă pentru cultura de porumb”, le-a spus Daniel Stanciu fermierilor veniți la Ruse.

    DSC_0121 DSC_0143 DSC_0191

    În această locație departamentul tehnic are un centru de testare în care produsele noi sunt testate timp de trei ani la condiții diferite de cultură, tipuri diferite de sol, densități și scheme de fertilizare diferite tocmai pentru a avea cea mai bună poziționare pentru dumneavoastră. În această platformă de 9 hectare avem locația echipei tehnice și exemplificarea într-un lot demonstrativ a acestor teste, tocmai pentru a vedea care sunt diferențele și care este impactul tehnologiei asupra culturii de porumb. Vom vedea poziționarea portofoliului DEKALB în medii diferite de cultură: slab, mijlociu și intensiv de cultură. La Ruse am avut patru zile de eveniment și a patra zi este dedicată echipei românești pentru a vizita acest câmp”, a mai declarat în deschiderea evenimentului Daniel Stanciu, directorul de marketing şi strategie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova.

    DSC_0110

    Lotul experimental a fost împărțit în patru centre de pregătire

    La evenimentul de la Ruse, fermierii au fost împărțiți în grupe care au trecut pe la fiecare centru de pregătire.

    În total au fost patru centre de pregătire, la primul centrul de pregătire fermierii au putut vedea în câmp, dar și din datele prezentate de specialiștii Monsanto, care sunt diferențele de producție care se obțin cu același hibrid DEKALB la densități diferite, dar și pe tipuri diferite de sol.

    În cel de-al doilea centru de pregătire s-a văzut cum acționează diferite scheme de fertilizare, dar și cum au influențat cultura soluțiile de fertilizare furnizate de compania Netafim. Tot aici fermierii au aflat care sunt costurile unei instalații de irigat, dar și care sunt diferențele esențiale între irigarea prin picurare și irigarea clasică.

    DSC_0232 DSC_0218

    În cel de-al treilea centru de pregătire, fermierii români au aflat cât de mult influențează semănătoarea pe care o folosesc viitoarea producție, dar și cât de mare este profitul pe care fermierii îl pot obține folosind semănatul de precizie.

    În ultimul centrul de pregătire fermierii au putut afla care sunt soluțiile de fertilizare pe care și protecție a plantelor pe care compania BASF le propune pentru cultura de porumb.

    sistem de irigatiiBogdan Zainea Netafim

    Netafim a oferit soluțiile de irigare

    Partenerii evenimentului DEKALB de la Ruse au fost Yara, BASF, Nik Techno Farm și Netafim, companii care au furnizat diferite soluții de fertilizare și de protecție a plantelor, precum și soluții diferite pentru irigarea culturii de porumb, fie că vorbim de sisteme îngropate, fie că vorbim de soluții de irigare ce pot fi strânse după strângerea recoltei și pot fi puse în funcțiune anul următor. Soluțiile de fertilizare au fost prezentate fermierilor de către specialistul companiei Netafim, Bogdan Zainea.

    DSC_0096

    Gazda evenimentului a fost fermierul Alexander Dimitrov, un fermier pentru care agricultura este o moștenire de familie pe care se străduiește să o transmită mai departe copiilor săi. La granița cu România, fermierul bulgar cultivă 700 de hectare și găzduiește și cea mai mare platformă Monsanto din Bulgaria. În prezent din cele 700 de hectare, 150 de hectare din fermă sunt irigate prin picurare, cu soluțiile oferite de compania Netafim, urmând ca suprafața să fie dublată în anul următor.

    Astăzi, vineri, de la ora 16.30, veți putea urmări pe pagina de Facebook Agrointeligența prezentarea Centrului de Excelență DEKALB și soluțiile pentru fermieri!


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe Bursa cerealelor. Creșteri de preț la grâu, porumb și rapiță Plânsul viței de vie. De ce ”plânge” via primăvara

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte