• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prognoza meteo 6–18 septembrie. Unde și cât mai plouă în următoarele două săptămâni

    Roxana Dobre -

    Ploi și temperaturi în răcire ușoară, prognozează meteorologii pentru următoarele două săptămâni. Sunt zone care rămân însă secetoase iar ploile vor lipsi în totalitate.

    BANAT

    La începutul intervalului temperaturile diurne vor marca o scădere accentuată, de la 27…28 de grade, medie regională, până la 23 de grade, pe data de 6 septembrie, după care vor crește din nou, spre 28…29 de grade în intervalul 7-14 septembrie. Din 15 septembrie până la sfârșitul intervalului de prognoză, maximele diurne vor fi în scădere ușoară și treptată, până la 25…26 de grade, în medie, pe 18 septembrie. Temperaturile minime nu vor avea variații importante, urmând a se situa, în medie, între 14 și 16 grade până pe 15 septembrie, prezentând o tendință de ușoară scădere în ultimele zile din interval.

    Pe 6 septembrie ploile se vor semnala la nivel local, după care, până la finalul celor două săptămâni de prognoză, probabilitatea de precipitații va fi redusă.

    CRIŞANA

    După primele două zile ale intervalului de prognoză, în care temperaturile diurne vor scădea de la 27 la 25 de grade – valoare medie la scara întregii regiuni – vremea se va încălzi, iar între 7 și 14 septembrie se vor înregistra temperaturi maxime situate, în medie, între 28 și 30 de grade. În ultimele zile regimul termic va scădea ușor, spre 24 de grade. Minimele nocturne se vor menține relativ constante, la valori de 14…15 grade, până pe 15 septembrie, după care vor marca o ușoară scădere de 2..3 grade, până pe 18 septembrie.

    În prima zi a intervalului de prognoză se vor semnala ploi pe arii extinse, izolat importante cantitativ, pentru ca apoi probabilitatea pentru precipitații să scadă semnificativ și să se mențină redusă pe tot parcursul celor două săptămâni.

    TRANSILVANIA

    Regimul termic nu va avea variații semnificative în intervalul 6 – 14 septembrie, interval în decursul căruia maximele diurne vor fi de 27…28 de grade, iar minimele nocturne de 12…13 grade. Începând cu data de 15 septembrie va avea loc un proces de răcire ușoară, care va determina, în ultima zi a intervalului de prognoză, temperaturi maxime de aproximativ 24 de grade și minime de 10 grade, ca medii la scara întregii regiuni.

    Probabilitatea de ploaie va fi redusă în cea mai mare parte intervalului dar în jurul datei de 15 septembrie se vor semnala ploi la nivel local.

    MARAMUREŞ

    Regimul termic diurn va fi caracterizat, în primele zile, de temperaturi în jurul a 27 de grade. Pe 7 septembrie vremea se va încălzi, iar maxima termică va atinge, în medie, 30 de grade. Apoi, până la sfârșitul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, temperaturile diurne, mediate pe întreaga regiune, vor scădea ușor de la o zi la alta, spre 24 de grade în data de 18 septembrie. Temperaturile minime, de 14…15 grade între 6 și 14 septembrie, vor marca o ușoară scădere spre finalul celor două săptămâni, astfel încât, pe 18 septembrie, vor fi, în medie, de aproximativ 11 grade.

    Probabilitatea de ploaie va fi redusă și abia după data de 13 septembrie, izolat, se vor semnala ploi slabe, de scurtă durată.

    DOBROGEA

    Pe tot parcursul intervalului de prognoză nu se vor semnala modificări semnificative ale regimului termic. Astfel, temperaturile diurne vor fi de 28…29 de grade în primele zile și 25…26 de grade la sfârșitul celei de a doua săptămâni, ca medie regională. Minimele nocturne, situate, de asemenea, într-un ecart strâns, vor fi de 17…18 grade în prima săptămână, iar la finalul intervalului vor sădea ușor, spre 16 grade pe data de 18 septembrie.

    Probabilitatea pentru ploi izolate, trecătoare și slabe cantitativ, va fi mai mare după data de 13 septembrie.

    MOLDOVA

    Intervalul va debuta cu o vreme călduroasă, apoi maximele diurne vor scădea, de la o medie regională de 30…31 de grade în primele zile, până la aproximativ 25 de grade la sfârșitul celor două săptămâni de prognoză. Temperaturile minime nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, fiind în scădere ușoară de la o zi la alta, de la 15…16 grade la început, spre 12…13 grade la finalul intervalului.

    În prima săptămână de prognoză probabilitatea de ploaie va fi redusă, dar după data de 12 septembrie, pe arii restrânse, vor fi ploi slabe, trecătoare.

    MUNTENIA

    În prima săptămână a intervalului de prognoză maximele diurne se vor menține, relativ constant, în jurul unei valori medii regionale de 31 de grade, în timp ce minimele nocturne vor fi de 15…16 grade. În a doua săptămână se va manifesta o ușoară tendință de scădere a regimului termic, ce va determina, la sfârșitul celor două săptămâni (18 septembrie), temperaturi maxime de 26 de grade și minime de 13 grade.

    Probabilitatea pentru ploi izolate, trecătoare, va fi mai mare pe 13 septembrie și, din nou, în intervalul 15-17 septembrie, iar în celelalte zile din intervalul de prognoză va fi foarte redusă.

    OLTENIA

    În primele zile ale intervalului de prognoză regimul termic diurn va avea variații semnificative ca medie regională, de la 31 de grade în prima zi, la 27 de grade în cea de a doua zi, pentru ca apoi să crească din nou spre 30 de grade, valoare în jurul căreia se va menține până pe data de 14 – 15 septembrie. În ultimele zile, va avea loc o ușoară răcire, astfel încât, pe 18 septembrie, media la scara întregii regiuni a maximelor diurne va fi de aproximativ 28 de grade. Temperaturile minime vor avea o tendință de evoluție similară pe parcursul celor două săptămâni ale intervalului, fiind în ușoară scădere, de la o medie regională de 15…17 grade în primele zile, spre 13 grade la final (18 septembrie).

    Probabilitatea de apariție a ploilor slabe, de scurtă durată, va fi mai mare pe 6 și 9 septembrie, dar și începând cu data de 15 septembrie.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate! MADR lansează programul „Un tractor pe fermă” pentru fermierii până în 400 de hectare Comuna cu 5.000 de vaci. Mic crescător: Dăm laptele la procesator, suntem departe de oraș

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte