Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

Costel Caraș: Din listele de plăți de la APIA au dispărut 14.998 de fermieri. Pe 12 septembrie intrăm din nou în greva foamei!

Inițial au fost pe lista de plăți, apoi au dispărut. Este vorba despre un număr de exact 14.998 de beneficiari de plăți directe în zootehnie, acuză fermierul Costel Caraș care arată cum din numărul total anunțat de APIA, o parte dintre crescătorii de animale nu se mai regăsesc în bilanțurile comunicate recent.

”Văd că prosteala continuă. Toate calculele într-o prezentare statistică pleacă de la numerele inițiale, de la realitate. Numerele noastre inițiale sunt ”numărul total de fermieri”. Dacă am plecat inițial pe un număr total de fermieri de 304.393, numar prezentat în toate statisticile anterioare, acum, pe 05.09.2016, vii cu 289.395 bucăți. Unde sunt, prietene, 14.998 fermieri? Ce s-a întamplat cu ei?”, a scris Costel Caraș pe pagina sa de Facebook. El spune și că de luni, 12 septembrie, va relua greva foamei ”în cele două locații celebre”, fiind vorba, după cum a anunțat anterior, de Palatul Victoria și Palatul Cotroceni.

Iată calculele făcute de fermierul Costel Caraș în baza datelor primite de la APIA:

1. ANT : 265.097 – 262.762 = 2.335 FERMIERI DISPĂRUȚI DIN SCHEMELE TRANZITORII.
2. SCZ : 39.296 – 26.633 = 12.663 FERMIERI DISPĂRUȚI DIN SCHEMELE CUPLATE.
2.335 + 12.663 = 14.998
CE S-A ÎNTÂMPLAT CU ACEȘTI 14.998 FERMIERI?

Costel Caraș cere APIA să explice ce s-a întâmplat – de ce inițial niște fermieri figurau la plată și apoi, într-un număr atât de mare, au dispărut din bilanț.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


5 comentarii

  1. Eu am fost scos de la plata, deoarece legea spune ca daca am cumparat un animal, a avut varsta necesara, am facut exploatatie noua, il ingrijesc, dar a fost bagat ca tineret cu un an in urma la plata de fostul proprietar el primeste pana in 2020 subventie desi nu mai face nimic pt animal, si eu nu primesc nimic (am trei vaci). Am primit raspunsul acum o saptatmana si am pierdut si subventia pe 2016 pentru ca la data depunerii cererii pe 2016 nu stiam ca am dosarul respins. Asa se incurajeaza nemunca si speculatiile. Rusine!

  2. Domnule Caras in fiecare zi merg la banca si verific la bancomat sa vad daca am primit ceva bani in cont ca idiotii astia mereu spun ca fac plati si cind verific nimic 0 lei
    Eu am 7 vaci de lapte si 14 ha de pamint sa va spun sincer habar nu am cit si ce bani trebuie sa iau ca de anul trecut de cind sa facut ca banii sa se primeasca in acelasi cont si animale si pamint numai ca sa zapaceasca lumea sa nu mai stie ce si cit trebuie sa primeasca

    1. …daca va lamentati,nu rezolvam nimic…ce sa faca d-l Caras,..mai mult decat face…iar ceilalti,o groaza de fermieri alegem sa ne lamentam pe fesbook…..si atat….cand este vorba de participare la un miting sau protest…suntem absenti..motivati….pana nu scoatem animalele pe autostrada nu rezolvam nimic….

Scrie un comentariu