• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Crassula sau ”arbore de jad”: planta care aduce bani în casa celor care o îngrijesc

    Gabriela Gimbășanu -

    Crassula sau arborele de jad, planta cunoscută în popor și sub denumirea de ”Copacul Banilor”, este cunoscută și utilizată frecvent în tehnica Feng Shui. Se spune că atrage banii în casa celor care o îngrijesc. Acum cât mit și cât adevăr există în spatele acestei plante, numai cei care stăpânesc la perfecție tehnica Feng Shui vă pot spune, cert este că mai mult decât efectul de a ”atrage” banii, Cressula este o plantă care are un aspect plăcut și care îți bucură ochiul atunci când o vezi în casă.

    Este o plantă decorativă fără prea multe pretenţii, ceea ce înseamnă că e ușor de întreținut, iar dacă ar fi să ne luăm după superstiții, ea n-ar trebuie să lipsească din căminul nimănui. Se consideră că Arborele de jad, pe numele său latinesc Crassula ovata, are puterea de a reîncărca energetic oamenii, iar în unele ţări este oferit pentru a aduce prosperitate şi noroc. Și la noi sunt mulți oamenii care pun la baza rădăcinii plantei câte-o monedă pentru a avea parte de noroc la bani. Dar dincolo de aceste credințe și obiceiuri, această plantă se găsești în florării la dimensiuni mici, însă ea crește mult, ca un arbore în miniatură. Deşi provine din zonele tropicale, Crassula ovata se adaptează uşor la aproape orice tip de mediu.

    crassula_ovata

    1. Are nevoie de o temperatură constantă de 22-26°C

    Crassula are nevoie de foarte multă lumină pentru a se dezvolta corespunzător. Așează planta într-o încăpere bine aerisită unde lumina pătrunde cu ușurință. În perioada iernii este indicat să așezi planta cât mai aproape de geam. Este important să ferești planta de bătaia directă a razelor soarelui începând din martie și până în noiembrie, deoarece acest lucru va duce la arderea frunzelor și moarte plantei.

    Asigură-i plantei o temperatură constantă pe tot parcursul anului. Deși planta suportă temperaturi de până la 30°C în timpul verii și 12°C în timpul iernii, este indicat ca temperatura din încăpere să se situeze în jurul valorii de 22-26°C tot timpul anului.

    2. Planta se udă rar, cu puțină apă

    Crassula nu are nevoie de udări frecvente și abundente, planta se udă rar, cu puțină apă. Între două udări pământul trebuie să se usuce complet. În plus, în sezonul rece, Crassula poate fi udată doar o dată pe săptămână sau chiar la două săptămâni, în funcție de cât de cald este în locuință.

    3. Transplantarea se face primăvara

    Dacă observi că planta a crescut foarte mult și nu mai are loc în vechiul ghiveci, o poți transplanta într-un ghiveci încăpător în timpul primăverii. Vei avea nevoie însă de un ghiveci cu găuri de scurgere, astfel încât apa în exces să nu ducă la putrezirea rădăcinilor. De asemenea, asigură-i plantei un sol bine drenat. Îl poți obține dintr-un amestec de pământ de pădure, turbă și nisip, în proporții egale.

    4. Nu este indicată pentru cei care au pisici

    Atenție dacă în casă sunt pisici. Arborele de jad nu este pe placul lor, având o substanță toxică pentru ele, de aceea s-ar putea ca pisicile să atace planta. De asemenea, trebuie evitat ca ele să mănânce din ea pentru că le poate cauza dermatite, inclusiv dacă o ating. Asta ca să știi cum să o poziționezi în casă.

    arborele-de-jad

    5. Ce trebuie să faci pentru ca planta să îți poarte noroc la bani

    Despre Cressula se spune că stimulează activitatea bună a creierului și mărește activitatea fizică a persoanei datorită faptului ca frunzele pline ale plantei conțin uleiuri eterice. Pentru a atrage banii în casă, înainte de a sădi planta, pune în ghiveci 6 monede și gândește-te la o persoană de succes, sănătoasă și bogată. Atunci când uzi arborele de jad, amintește-ți de această imagine, cât mai clar. Acest exercițiu iți va aduce succesul. Dacă ai deja în casă această plantă, atunci trebuie doar să pui o monedă în ghiveciul acesteia.

    Sursă selectivă: adelaparvu.com; gradina.acasa.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”