IMPORTANTPiaţa terenurilorŞtiri agricole

EXCLUSIV! REFERENDUM PENTRU PĂMÂNT ROMÂNESC! Comitetul de Inițiativă – ACT OFICIAL LA NOTAR!

ACT OFICIAL LA NOTAR pentru modificarea Constituției și protejarea pământului românesc! Astăzi, 14 septembrie 2016, este o zi istorică: ziua în care, la Timișoara, s-a constituit și s-a întrunit Comitetul de Inițiativă prin care se demarează adunarea de semnături pentru introducerea în Constituție a ceea ce înseamnă teren ca pământ – patrimoniu național, și de reglementare a pieței funciare în funcție de acest caracter al terenului.

”La negocierile noastre cu Uniunea Europeană pământul nostru a fost trecut ca și marfă și se tranzacționează și se tratează ca atare. Comitetul respectiv, unde va participa și președintele de Federației Naționale Pro Agro (Emil Dumitru – n.r) și fermierul Dimitrie Muscă. Ceea ce este important este faptul că în fața notarului acest Comitet își asumă responsabilitatea pentru a începe demersul în vederea strângerii de semnături, cele 500.000 pentru a putea determina modificarea Constituției pe acest domeniu”, a declarat ieri, marți, în exclusivitate pentru Agrointeligența Valeriu Tabără, fost ministru al Agriculturii și vicepreședinte ASAS.

Agrointeligența a fost prezentă astăzi la oficializarea actului prin care, la notar, s-a constituit Comitetul de Inițiativă. La eveniment au luat parte Dimitrie Muscă de la Curtici, din județul Arad, alături de președintele Pro Agro, Emil Dumitru. Acțiunea, prima de acest fel din istoria recentă a României a fost inițiată de mișcarea Focul Dacic condusă de Ioan Toroican, fondator și președinte. Acesta din urmă a rostit cuvântul de deschidere al evenimentului care își dorește să declanșeze procedura de modificare a Constituției, pentru a limita accesul străinilor la achiziția de terenuri agricole pe teritoriul României.

14374678_10154396639968190_1152860791_o

”Aceasta este prima întâlnire a comitetului de inițiativă care va declanșa în per următoare, în esență, care va declanșa, dacă ne vom mobiliza, o schimbare fundamentală în agricultură. Eu chiar cred în reușita acestui referendum și cred că este absolut necesar. Orice am face în țara asta de acum înainte, dacă nu ne vom pune sub protecție resursele naturale, facem degeaba. Dacă le vom lăsa de izbeliște, totul va fi în zadar. Dați-mi voie să dau citire textului proiectului de lege, prin care dorim să modificăm articolul 44, alineatul 2, din constituția României. Proprietatea privată este garantată și ocrotită în mod egal de lege indiferent de titular, cetățenii străini, apatrizii și pers juridice străine ori care nu au capital integral românesc, nu pot cumpăra, concesiona și arenda terenuri agricole pe teritoriul României. Prin excepție, cetățenii străini, apatrizii și persoanele juridice străine, ori care nu au capital exclusiv, pot concesiona și închiria, prin lege organică numai terenuri care au utilizarea construcții civile, comerciale, industriale. Avem o datorie sacră față de această națiune, față de cei de astăzi și față de cei de mâine. Nu putem să condamnăm generațiile viitoare și să rămânem la fel de ignoranți cum am fost până acum. Trebuie să ne asumăm greșelile, să spunem: asta a fost, de acum înainte mergem împreună. Suntem de acord să ne constituim în comitetul de inițiativă pentru modificarea Alineatului 2, din Articolul 44 al Constituției României. Noi azi vom constitui în mod egal acest Comitet de Inițiativă și vom susține modificarea Constituției conform proiectului nostru. După ce vom semna acest document, cel care va fi împuternicit azi, va merge să îl depună la Consiliul Legislativ. Avizul Consiliului Legislativ de pe lângă Parlamentul României este doar consultativ. După 30 de zile vom primi avizul Consiliului Consultativ, decizia urmând să fie publicată în Monitorul Oficial. De la data publicării în Monitorul Oficial, avem la dispoziție 6 luni să strângem 500.000 de semnături în 22 de județe. Avem o strategie pentru strângerea acestor semnături: fiecare membru al inițiativei va deveni coordonator în teritoriu al acestei acțiuni de amploare. Vrem ca în toate orașele reședință de județ să facem acțiuni, iar autoritățile vor fi obligate să ne pună la dispoziție mai multe lucruri, însă minim câte un spațiu în fiecare oraș, unde să ne desfășurăm activitatea în vederea pregătirii referendumului”, a declarat Ioan Toroican, fondator și președinte Focul Dacic.

img_7902 img_7867 img_7879 img_7897 img_7935

Proiect de lege pentru modificarea art. 44 alin. (2) teza a II-a din Constituția României

Forma actuală a art. 44 teza a II-a din Constituția României

„Proprietatea privată este garantată şi ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular. Cetăţenii străini şi apatrizii pot dobândi dreptul de proprietate privată asupra terenurilor numai în condiţiile rezultate din aderarea României la Uniunea Europeană şi din alte tratate internaţionale la care România este parte, pe bază de reciprocitate, în condiţiile prevăzute prin lege organică, precum şi prin moştenire legală”.

Forma propusă a art. 44 teza a II-a din Constituția României…

„Proprietatea privată este garantată şi ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular. Cetăţenii străini, apatrizii și persoanele juridice străine ori care nu au capital exclusiv românesc nu pot dobândi dreptul de proprietate asupra terenurilor, pădurilor şi a apelor, nu le pot arenda, concensiona, închiria.

Prin excepţie, cetăţenii străini, apatrizii și persoanele juridice străine ori care nu au capital exclusiv românesc, conform legii organice, pot concesiona, închiria, numai terenuri care au destinaţia construcţii civile, comerciale, industriale”.

De ce este important ca pământul să devină patrimoniu național?

”Odată transformat pământul în bun de patrimoniu național, vorbim de un bun care nu mai poate fi vândut așa cum vrei. În Franța există această liberalizare a pieței funciare și cu toate astea acolo se cumpără teren foarte greu. Prin această schimbare de Constituție se urmărește și întărirea unor comunități rurale, pentru ceea ce înseamnă formare zonei economice în agricultură, a patrimoniului. Ca să nu mai vorbim și de ceea ce înseamnă dezvoltarea arendei. Arenda este cea care îți dă o valorificare economică mai bună a pământului, dar în același timp îți păstrează și lumea în zona ruralului”, explică pentru Agrointeligența prof. dr. Valeriu Tabără.

Cum se poate revizui Constituția?

Revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot. În cazul cetăţenilor care iniţiază revizuirea Constituţiei, aceștia trebuie să provină din cel puţin jumătate din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe sau în municipiul Bucureşti trebuie să fie înregistrate cel puţin 20.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.

Conform Constituției României, proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere. Dacă prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, hotărăsc cu votul a cel puţin trei pătrimi din numărul deputaţilor şi senatorilor. Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.

Nu pot forma obiectul revizuirii, dispoziţiile Constituţiei privind caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii. De asemenea, nici o revizuire nu poate fi făcută dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau a garanţiilor acestora.

Constituţia nu poate fi revizuită pe durata stării de asediu sau a stării de urgenţă şi nici în timp de război.

IMPORTANT: În curând pe AGROINTELIGENȚA –  www.agrointel.ro vom prezenta modul în care se strâng semnăturile de susținere pentru revizuirea Constituției în sensul protejării pământului românesc!

Vom reveni cu detalii și imagini de la evenimentul care are loc în premieră în România și care este demarat de către fermieri și nu numai!

26 comentarii

 1. mari patrioti !!!! d-l Musca si d-l Toroican !!!!!!!!! d-l Musca vrea monopolul si i-l are pe partea de vest si vinde cerealele in Ungaria….si d-l Toroican are firma de imobiliare in TM si acesta este obiectul vinzari case si terenuri….despre ce v-bim..?Satele sunt pustii pamant parloaga ,infrastructura inexistenta si daca vin strainii care e problema? banii raman aici terenul ramane aici…se platesc taxe etc…cine sa lucreze pamantul ….asistatii social ? am 7 ha teren si nu am cu cine sa adun recolta…de la a vorbi pana la a face e cale lunga…toti suntem patrioti dar cand e v-ba de munca toata lumea fuge mancand pamantul….

 2. cu siguranta cine este ptr Rerencum ptr Lege, nu esta nici cu politruci nici cu tehnocratei, Imperiului nici cu Soros nici cu ameri-coni, cine-i mai voteaza pe hoti, patri-hoti ,regimul fanariot-mafiot postdecembrist, vorba aia romaneasca oi, e prost ,ori nu gindeste.

 3. Poporul roman nu stie sau nu vrea sa mai munceasca, asta a facut sa prinda curaj cei ce au avut painea si cutitul. Cu totii ne-am bucurat ca intram in ue fara sa stim cu adevarat ce inseamna. Cred si se vede ca scopul ue-ului este sa distruga sa dezbine sa ia cu japca sau cu ordin tot ce are tara mai de pret. Astfel sa nu mai avem ident
  itatea de roman si nici Romania sa nu mai existe decat ca Stat al ue.
  Felicitari si Dumnezeu sa va ajute sa schimbati ceva!

 4. Viitorul parlament v-a trebui sa emita o lege prin care sa fie nationalizate paminturile si intreprinderile acaparate de straini,fara nici o despagubire,iar cei ce au inlesnit aceasta ticalosie sa fie judecati ca tradatori de tara!

 5. Nu vă dați seama, tăntălăilor, că fără concurența produselor europenilor, asigurând monopolul fermierilor români prețul alimentelor va fi cu cel puțin 50% mai mare? Când am mai avut noi carne, ulei, zahăr, legume, fructe atât de ieftine, accesibile chiar și iarna?! Concurența trebuie stimulată, nu omorâtă. Voi vota contra, sper că și consumatorii!

  1. Lasand la o parte injuriile, mai ales ca animalul mentionat de Nelutu nu are nici o vina, Marc, pe ce te bazezi cand faci afirmatia de mai sus? Legea concurentei functioneaza si pe plan local, nu trebuie sa scrie ,,Europa” pe pamantul NOSTRU ca sa avem aceste minunate produse ,,accesibile chiar si iarna”.

   Speranta moare ultima, mai ales in cazul nostru, a romanilor…sa speram ca o sa fie macar ingropata in pamant romanesc!

  2. Ñu are absolut nimic de vazut legea constitutionala privind terenurile PE teritoriul tari noastre si cumparatori straini,cu importurile care intra an tara noastra,total diferir…daca sar investi mai mult an agricultura ñu va mai fi cazul sa importan de la unguri sau alte tari ,am putea noi sa expotam asa cum era odata ,dar decate ori ne plangem ca deficitul public,sau subventi ptr.an toate partile…ne obliga congelati pensiile sau teiati…sau sa urcan TVA etc.toate astea aduc la starnare si sa depindem de acería mai tari…

 6. Cele mai valoroase pamanturi, paduri, lacuri, castele, cladiri, sau dat sub numele de “retrocedari”, plus concesionari pe o suta de ani, de guvernul Petre Roman. Toţi acesti “proprietari” se inghesuiau imediat dupa “revolutie” la ambasada româna sa ceara cetatenie româna pentru a putea fura şi mai multa materie prima. O sa vedeti ca au ferme de vite, de pui, de vegetale, grau,pomi fruitier,toate crescute natural, din samanta curata, în schimb in restul tarii fermierii nostrii sunt obligati si facuti sa cumpere seminte manipulate genetic. Unde sunt toate actele de vanzare -cumparare,de dinaintea “revolutiei”, credeti ca se mai gasesc? Toate au fost musamalizate cu scop. Cele mai valoroase pamanturi au proprietari care intre timp şi-au luat si cetatenie româna. Poate ca mai sunt cateva cazuri izolate de straini care au cumpărat pamant, dar astia sunt putini. Mai inainte sa modificati Constitutia, vedeti cui s-au dat pamanturile. În fiecare sat, oraş, se stie cui au apartinut pamanturile, padurile,locurile, inainte de “revolutie”. Toate acele documente trebuie anulate. Pina nu se va face acest lucru, noi românii o sa ramanem slavi la noi acasa.

 7. Dragilor, veni-ti la Magura, in Teleorman, sunt 2 libanezi si un francez care au cumparat din 4500 ha aproximativ 1000 ha, proprietatea lor.
  Va felicit ptr. initiativa si vreau sa ma implic in strangerea de semnaturi in jud. Teleorman.

 8. si cel pe care l-au cumparat deja? cum facem sa treaca in patrimoniul national? cred ca ar trebui blocate vanzarile, altfel vor mai cumpara mult pana se schimba constitutia.

 9. Oare nu este c-am tarziu?! Ce se va intampla cu pamantul care deaja a fost vandut? Tatal meu , batran veteran la varsta de 92 de ani a fost ademenit de o persoana si caruia ia vandut 8 hectare de pamnt pe suma totala de 22000 lei blocandu-mi traiulatat mie cat si urmasilor

 10. In sfarsit,s-a demarat,din 2007 incoace, cea mai de pret actiune pentru glia noastra stramoseasca.Cred ca Dumnezeu va asigura un loc in rai, pt fiecare dintre initiatori.Va doresc intelepciune,sanatate si sa fiti in continuare patrioti,ca daca am sta in baza politicului…Pentru semnaturi o sa ma implic si eu,in zona mea, daca e nevoie.Va multumesc dragi ROMANI.

Scrie un comentariu