Creșterea animalelorŞtiri agricoleViaţa la ţară

Medicii veterinari amenință cu greva. Ce revendincări au trimis șefului ANSVSA

Foto: www.oradeaindirect.ro

Greva care ar putea paraliza complet activitatea din fermele din România! Un sector important de care fermierii depind în mare măsură, amenință cu declanșarea unui protest general. Este vorba despre medicii veterinari care sunt nemulțumiți de faptul că Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelelor (ANSVSA)  refuză semnarea unui contract colectiv de muncă.

Întâlnirea a fost convocată de urgență ca urmare a refuzului conducerii ANSVSA de a accepta solicitarea Federației Sindicale a Veterinarilor din România (FSVR) privind redactarea în forma corectă, în consonanță cu obiectivele și strategia ANSVSA, a documentului de „reorganizare” pe care conducerea ANSVSA încearcă să o promoveze prin Hotărâre de Guvern. Urgența se datorează și refuzului constant al conducerii ANSVSA de a declanșa negocierile pentru semnarea unui Contract colectiv de muncă. Președintele-Secretar de stat al ANSVSA, Radu Roatiș, invitat la întâlnire, a considerat oportun, ca după prezentarea sa succintă, să părăsească lucrările în momentul în care sindicaliștii i-au cerut expres explicații privind proiectul domniei sale referitor la „reorganizarea” instituției”, se arată într-un comunicat al veterinarilor.

Principala solicitare a FSVR adresată șefului de la ANSVSA este redeschiderea și finalizarea negocierii Contractului colectiv de muncă. ”Consiliul Național al FSVR a luat act de faptul că la nivelul conducerii ANSVSA nu există nicio intenție de a se consulta la nivel de structuri interne și specialiști proprii, respectiv de a se consulta cu partenerii de dialog social într-o dezbatere publică serioasă, bazată pe principiile programului Guvernului României „România competitivă” cu privire la proiectul de reorganizare a serviciilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.  În consecință am luat urmatoarele decizii: Consiliul Național al FSVR a hotărât mandatarea Biroului executiv de a stabili și iniția forme de protest adecvate în funcție de evoluția situației, mergând până la blocarea activității Sistemului Veterinar din România, Consiliul National al FSVR a hotărât mandatarea Biroului executiv, prin președintele FSVR, pentru înregistrarea conflictului de muncă cauzat refuzului de negociere a Contractului colectiv de muncă”, mai susțin veterinarii.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu