• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • EXCLUSIV! Directorul APIA confirmă cuantumul pentru subvenția la tutun, hamei și sfeclă de zahăr

    Roxana Dobre -

    Ultima schemă de plată deblocată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA)! Cele mai noi sume calculate de funcționarii agenției de plăți pentru subvențiile din sectorul vegetal au fost prezentate în exclusivitate pe surse de Agrointeligența încă de marți, 27 septembrie. Este vorba despre cuantumurile pentru Ajutoarele Naționale Tranzitorii (ANT) pe  vegetal, adică pentru culturile speciale, care au fost confirmate de directorul general al APIA, Adrian Pintea. 

    Reporterii Agrointeligența – www.agrointel.ro sunt primii care au publicat cuantumurile pe care urmează să le primească pe hectar fermierii care au cerut la APIA sprijin pentru ANT vegetal, adică pentru culturile speciale cum sunt mai des cunoscute. Iată care sunt acestea:

    ANT 2 In pentru fibră – 61,0072 euro/ha;

    ANT 3 Cânepă pentru fibră – 61,0072 euro/ha;

    ANT 4 Tutun – 1.890,4882 euro/ha;

    ANT 5 Hamei – 562,7512 euro/ha; 

    ANT 6 Sfeclă de zahăr – 99,7068 euro/ ha. 

    Pentru ANT 2 și ANT 3 plafonul avem un plafon de 8.250 euro iar suprafața eligibilă este de 135, 23 de hectare iar cuantumul pe hectar este de 61,0072 euro, deci pentru ambele scheme atât In pentru fibră cât și Cânepă pentru fibră. Pentru ANT 4, tutun avem plafonul 1.911.000 euro iar suprafața eligibilă este de 1.010,85 de hectare iar pe hectar avem un cuantum de 1.890,4882 euro. Iar ANT 5, hamei, avem un plafon de 126.000 euro cu o suprafață eligibilă de 223,90 de hectare și un cuantum pe hectar de 562,7512 euro. În privința ANT 6 Sfeclă de zahăr, avem alocați 2.273.250 euro iar suprafața eligibilă este de 22.179,9 de hectare”, ne-a explicat în exclusivitate Adrian Pintea, director general al APIA.

    Acesta spune că autorizările la plată au început deja de ieri după-amiază iar fermierii își pot verificat deja conturile de săptămâna viitorea, marți sau miercuri. ”Pentru ANT-urile 2, 3,4, 5 și 6 primul calcul la plată s-a făcut ieri după-amiază, unde au intrat primii 1400 de fermieri. Iar într-o zi, două o să finalizăm și restul cererilor. Dacă ținem cont că banii plătiți din bugetul de stat ajuns în circa 3-4 zile în conturi putem să spunem că fermierii care așteaptă aceste sume își pot verifica marți, miercuri deja conturile”, a mai precizat directorul general al APIA.

    Vă reamintim că ANT-urile sunt ajutoare decuplate de producție iar pe lângă cele enumerate mai sus, fermierii primesc și câte 19,1942 de euro pe hectar pentru ANT 1 dacă au următoarele culturi: cereale (grâu comun, grâu dur, secară, orz, ovăz, orzoaică, porumb, porumb zaharat, sorg, orez, triticale, mei, hrişcă), culturi proteice (mazăre pentru boabe, fasole pentru boabe, lupin, bob şi linte, năut), plante industriale (floarea soarelui, rapiţă, soia, in şi cânepă pentru fibră, tutun, in pentru ulei, plante medicinale, alte plante industriale), rădăcinoase (cartofi, sfeclă furajeră, sfeclă de zahăr şi alte rădăcinoase), legume proaspete, pepeni, flori şi plante ornamentale, plante de nutreţ, loturi semincere, pajişti temporare, alte culturi pe teren arabil. Culturile permanente, pajiştile permanente, viile şi terenul necultivat nu fac obiectul acestei scheme de sprijin.


    Te-ar mai putea interesa

    Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA