Furaje, seminţe, îngrăşăminteŞtiri agricole

Achim Irimescu, MADR: ”La nivel mondial, 40% din producția de cereale ar dispărea dacă nu s-ar folosi pesticide”

Sunt pesticidele un rău necesar? Se consideră că la nivel mondial 40% din producția de cereale ar dispărea dacă nu s-ar folosi pesticide, a declarat astăzi ministrul agriculturii, Achim Irimescu, într-o intervenție pe care a avut-o la inaugurarea noii clădiri a Facultăţii de Biotehnologii din cadrul USAMV Bucureşti. 

”(…) Știm cu toții că s-au atins limitele la producția pe hectar, la culturile clasice iar aici trebuie să vină cercetarea și domeniul biotehnologiilor, poate oferiți soluții miraculoase. Știți foarte bine câte discuții sunt pe reziduurile de pesticide  care deocamdată încă sunt un rău necesar. Se consideră că la nivel mondial 40% din producția de cereale ar dispărea dacă nu s-ar folosi pesticide. Sigur că este o discuție între producătorii de pesticide și industria din domeniul biotehnologiilor”, a transmis Achim Irimescu.  

Ministrul a povestit celor prezenți un episod petrecut la o ședință care a avut loc la Bruxelles unde un prezentant al Statelor Unite a sesizat că țările europene sunt mult în urmă în privința tehnologiei agricole.  ”Îmi aduc aminte că un reprezentant al Statelor Unite la Bruxelles, într-o conferință, spunea că noi europenii încă avem un decalaj mare și dacă nu ne trezim la timp vom rămâne în urmă și mai mult. Cred că este esențial să accelerăm cât este posibil pentru a reduce acest handicap pe care îl avem încă, și nu doar România ci și Europa, față de Statele Unite”, a mai transmis Achim Irimescu.

Facultatea de Biotehnologii din cadrul USAMV – București, aniversează astăzi 20 de ani de existență. Evenimentul a început la orele 9.30 cu inaugurarea noii clădiri a Facultății de Biotehnologii, o investiție modernă destinată educației și cercetării de profil.

La eveniment sunt invitați miniștrii Educației și Cercetării Știintifice, Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Mediului, Apelor și Pădurilor, Excelențele lor Ambasadorii SUA, Franței, Germaniei și Spaniei, reprezentanți ai Asociației Europene de Biotehnologii — EuropaBio, precum și ai altor instituții de prestigiu din România și străinătate.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu