• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Nini Săpunaru, președintele Comisiei pentru Agricultură, a anunțat că nu mai candidează pentru un nou mandat de deputat

    agrointeligenta.ro -

    Veste surprinzătoare dată în această seară de unul dintre cei mai influenți oameni din agricultura românească, o personalitate politică puternică și care în ultimii ani s-a implicat activ în promovarea și schimbările aduse legislației agricole și reglementărilor care au impact direct asupra activității fermierilor români. În mod neașteptat, când multă lumea îl vedea continuându-și proiectele începute în Parlament, deputatul Partidului Național Liberal, Nini Săpunaru a anunțat pe pagina sa de Facebook că nu se va mai afla pe listele partidului pentru un nou mandat.

    În 11 decembrie, se încheie un capitol important al carierei mele politice. Nu mă voi afla pe lista de candidați ai PNL Vrancea la alegerile parlamentare. Pe de o parte îmi pare rău, deoarece nu îmi voi putea duce la capăt toate proiectele pe care le-am inițiat în Parlamentul României. Pe de altă parte, sunt mulțumit de faptul că PNL Vrancea propune candidați puternici, care vor aduce plusvaloare noului legislativ”, a anunțat Nini Săpunaru care în ultimul aproape patru ani a condus ca președinte Comisia pentru agricultură din Camera Deputaților – for decizional pentru legislația agro-alimentară.

    Săpunaru a dorit să sublinieze că nu pleacă din PNL. ”Am fost, sunt și voi rămâne liberal, iar liberalismul adevărat în România există doar în cadrul Partidului Național Liberal. Voi face campanie alături de colegii din PNL Vrancea și alături de candidații filialei și vom încerca, împreună, să stopăm pesedizarea județului și să ne asigurăm că punem Vrancea pe drumul dezvoltării, deoarece de prea mult timp acest județ a fost ținut în urmă. Există viață după Parlament. Îi asigur pe toți cei care mă cunosc și pe toți cei alături de care am lucrat că voi rămâne același om integru, același liberal vechi și același om care crede în forța Partidului Național Liberal”, a mai scris deputatul PNL.

    Membru al Partidului Național Liberal din 1990, Nini Săpunaru își amintește că și-a început cariera politică ca președinte al organizației de tineret, lipind afișe pe străzile Focșaniului: ”De atunci și până astăzi, am trecut prin toate campaniile electorale, toate scrutinele și toate evenimentele care au influențat istoria acestui partid. Am fost, pe rând, preşedintele Organizaţiei de Tineret a PNL Vrancea, preşedintele Organizaţiei Municipale Focşani a PNL Vrancea, consilier Local în Consiliului Local al Municipiului Focşani, vicepreşedintele, apoi președintele Filialei Vrancea a PNL sau membru în Biroului Politic Central al PNL. Începând cu anul 2000, vrâncenii m-au ales pentru a-i reprezenta în Camera Deputaților. Am făcut-o cu responsabilitate și cu mândrie. Am inițiat sau am contribuit la legi care să îmbunătățească viața celor care m-au ales și a tuturor locuitorilor României. Am fost reales în 2004, 2008 și 2012. Nu pot decât să le mulțumesc vrâncenilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o și pe care am simțit-o de fiecare dată când am vorbit cu cei care mi-au acordat votul”.

    Despre activitatea sa la conducerea Comisiei pentru agricultură, Săpunaru a punctat: ”În 2013 am devenit președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților. Prin propunerile mele legislative, am încercat să fac viața fermierilor și producătorilor agricoli mai bună. Dovadă stau Legea supermarketurilor, Legea Viei și Vinului, Legea cooperației sau alte legi pe care le-am inițiat sau discutat în interiorul Comisiei”.


    Te-ar mai putea interesa

    Când se seamănă semințele de roșii Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe Una dintre cele mai cunoscute fabrici de lapte din România este scoasă la vânzare!

    Ultimele știri

    De ce merită să fie semănat hibridul de porumb Jumbo 48, de la Rodbun Marcel Ciolacu tranșează problema închiderii supermarketurilor în weekend: „Nu este oportun” George Cățean, fermier: Cea mai vândută telemea din România este produsă în Germania