• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • MARIA CODREA: Din ferma de căpșuni a familiei, CONSILIERĂ DE MINISTRU la doar 24 de ani!

    agrointeligenta.ro -

    Maria Codrea are 24 de ani şi este consilier al ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu. Tânăra – originară din Satu Mare şi-a pornit drumul spre locul de muncă din București de la ferma de la ţară a părinţilor.

    Maria Codrea, din Satu Mare, are 24 de ani şi este consilier al ministrului Agriculturii, Achim Irimescu. Viaţa Mariei s-a legat de agricultură dintotdeauna, crescând la o fermă, la sat. Domeniul acesta nu a fost neapărat alegerea ei, visând să devină chirurg, dar părinţii i-au influenţat înclinaţia de viitor, fapt pentru care acum le este recunoscătoare.

    646x404

    Copilăria mea a fost una dintre cele mai frumoase perioade din viaţa mea. De mică am crescut la fermă, mai bine zis am crescut împreună cu ferma familiei. Copilăria mea însemnă fermă, tractoare, animale, căpşuni, aer curat, într-un cuvânt agricultură. Cu toate acestea, eu mi-am dorit să devin doctor chirurg, dar tatăl meu mi-a zis: o să fii doctor, cel mai bun doctor de plante! Abia când am fost prin clasa a XI-a am început să citesc mai mult despre partea guvernamentală. Ţin minte că am avut o perioadă mai dificilă cu ferma şi atunci le-am zis părinţilor: «Staţi liniştiţi, când o să fiu mai mare o să fiu ministrul agriculturii şi o să fac tot posibilul să ajut fermierii să ducă un trai mai bun»”, afirmă tânără, amintindu-şi despre începuturile ei în agricultură.

    A absolvit USAMV Cluj-Napoca

    Odată plecată de pe băncile şcolii din judeţ, aceasta nu putea alege alt domeniu decât unul legat de viaţa pe care a dus-o până atunci, respectiv agricultura, astfel că a studiat 4 ani la Facultatea de Horticultură, specializarea Horticultură, din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

    Acum este masterandă la două specializări, în cadrul aceleiaşi universităţi, urmând să susţină vara viitoare dizertaţia atât în Ştiinţe Horticole, cât şi în Agrobusiness. Toată această perioadă se caracterizează şi prin multă muncă pentru a dezolvat bussinesul familiei, respectiv promovarea căpşunilor din Satu Mare în Cluj.

    Intership la Bruxelles

    În timpul anilor de facultate, a câştigat şi un concurs destinat tinerilor fermieri, având astfel ocazia să ajungă la Bruxelles şi să cunoască cum se face marea agricultură şi ce înseamnă asocierea fermierilor. A urmat în această vară o nouă provocare pe care şi-a ales-o singură, respectiv un internship la Guvern, ajungând acolo unde şi-a dorit, la Ministerul Agriculturii, la Agenţia pentru Finanţarea Investiţilor Rurale.

    627x0-1

    „Am vrut să văd cum funcţionează aparatul central din sistemul public Românesc, mai precis Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Mi-am dorit să aflu mai multe informaţii legate de acest domeniu, dar mai ales să pot să pun în aplicare bagajul de informaţii acumulate în toţi aceşti ani, într-un mod care să poată simplifica agricultura românească. Cuvintele care pot să definească cel mai bine acest program sunt: experienţă, responsabilitate, dezvoltare, oameni inteligenţi şi prieteni. Acest program mi-a dat posibilitatea să cunosc oameni importaţi, să pot să lucrez alături de ei, sa văd cum arată o zi din viaţa lor la birou, câte responsabilităţi au şi cum fac faţă la toate presiunile din jur. Am cerut sfaturi şi le-am primit pe cele mai sincere şi prietenoase. Am avut posibilitatea să aplic cunoştinţele învăţate în facultate şi la master. Această perioadă mi-a oferit ocazia să-mi dau seama unde sunt şi unde vreau sa ajung”, afirmă Maria Codrea.

    La puţin timp după încheierea celor trei luni de internship, Maria a primit invitaţia de a se alătura echipei de la Ministerul Agriculturii, oferindu-i-se postul de consilier personal al ministrului Achim Irimescu. Potrivit profilului personal de Facebook, Maria Codrea face parte din echipa MADR din 4 octombrie.

    627x0

    Sursa: adevarul.ro

    Foto: Facebook.com


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe Bursa cerealelor. Creșteri de preț la grâu, porumb și rapiță Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte