Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

EXCLUSIV! Câți fermieri au intrat în PRIMA TRANȘĂ de plată a AVANSULUI APIA

Prima tranșă de fermieri care primesc avansul de la APIA! O veste bună despre plăți vine chiar de la ministrul agriculturii, Achim Irimescu. Șeful de la MADR a dezvăluit în exclusivitate pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro cum au decurs plățile pentru avansul către fermieri. Cine sunt primii producători agricoli plătiți și ce sumă a virat APIA?

Ministrul Agriculturii a declarat în exclusivitate pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro că banii fermierilor vor intra gradual în această săptămâna iar primii 132.000 de producători agricoli își pot verifica astăzi sau mâine conturile.

Banii intră gradual în această săptămână. Avem o primă listă transferată pentru avans perioada 21 – 23 octombrie, de 132.000 de fermieri și o sumă de 107 milioane euro”, a explicat în exclusivitate pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro ministrul agriculturii.

Plățile au început vinerea trecută

Banii pentru plata producătorilor agricoli pentru campania 2016 au fost aprobați recent într-o ședință de Guvern iar hotărârea a apărut în vineri – 21 octombrie, în Monitorul Oficial!

Mai exact, Ministerul Agriculturii are la dispoziție suma de 822 milioane lei, adică circa 185 de milioane de euro. Acești bani nu sunt alocați însă doar pentru plata avansului din subvențiile pentru campania 2016 ci și pentru măsurile de informare și promovare pentru produsele agricole pe piața internă și în țările terțe, a celor de promovare a vinurilor, a măsurilor de piață și intervenție în agricultură sau restul plăților rămase restante pentru campania 2015!

Citiți și: 

Avans APIA 2016: Anunțul făcut de dezvoltatorul softului prin care se procesează subvențiile fermierilor

Vă reamintim că o decizie identică a fost luată anul trecut, când, în premieră, Comisia Europeană a permis statelor membre să achite o parte din plata unică pe suprafață cu condiția efectuării controalelor administrative în fermele aflate în eșantionul de control. Această condiție a făcut ca în 2015, plata avansului să fie întârziată deși Guvernul României avea alocată suma de 1,6 miliarde de lei pentru achitarea banilor către fermieri.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


17 comentarii

 1. OAMENI BUNI SI RAI,NU VA MAI AGITATI!VIN ALEGERILE…..TOTUL ESTE PROPAGANDA.CE NU INTELEGETI?Cei care afirmati de inbogatirea fermierului cu vile si masini de lux,mergeti si vedeti daca sunt fermieri adevarati, nu proclamati!Mergeti la unul ,doi…zece care muncesc real pamintul cu ce declara si dupa acea generalizati- FERMIERII SUNT CIOCOI!-
  . Unul care trudeste real un an pe cimp, este vai de mama lui.
  Daca e seceta nu ia nimic,daca ploua vine ministru si spune :ANUL ACESTA AVEM CEA MAI MARE PRODUCTIE RECORD DIN ULTIMII 60 DE ANI.,si buf pretul!
  Cel care afirma ca agricultoru este ghiftuit de bani ,face un mare PACAT.

 2. Este adevarat fermieri de la tara sau îmbogățit pe urma subvențiilor nu au angajati nici la ferme de oi sau de vaci au oameni necajiti care le da doi bami iar ei isi fac vile si isi cumpara masini deci astia is fermieri numai cu numele ca in rest au niste animale sa le aibă la număr vai de capul lor

 3. De ce le este permisa munca la negru fermierierilor.mergeti in campanii din est pana in vest si gasiti mii de oameni care muncesc fara forme legale. toti vad nimeni nu ia masuri oamenii de la tara saracesc in timp ce fermierii fac averi de miliarde. ptr agricultura nu se gaseste nimeni sa puna ordine si disciplina .

 4. Inainte de a se acorda subventii nimeni nu se lupta ptr agricultura. acum toti analfabetii fac agricultura vaneaza beneficiile subventiile si tot felul de ajutoare facilitati etc. nu ajuta cu nimic la dezvoltarea zonei locuri de munca zero face evaziune e miliardar munca la negru da ia sa i controleze toate autoritatile statului si sa puna ordine si in agricultura.

 5. La cei ce sunt pe control….de ce nu se da avans???
  De ce sunt discriminati?????
  De ce munca noastra nu are pret ????
  De ce ” omorati” agricultura romaneasca ????
  De ce se dau subventii celor ce nu lucreaza terenul efectiv???…sume fabuloase…pt motive ca gasca cu gatul rosu..etc…aberatii…. bataie de joc la adresa celor ce muncesc !!!

 6. SA semnam petitia ptr nationalizarea resurselor naturale ale Romaniei , Sa luam pamintul inapoi de la straini .PTR Ca NOi sa l avem parintii ,bunicii inaintasii nostri au platit cu singele lor ,, Pamintul romanesc este dobindit si sfintit cu singele si jertfa stramosilor , Cei ce l au instrainat trebuiesc judecati anihilati

 7. SE MINTE SI D VOASTRA NU SE DAU SUBVENTII LA NIMENI IN PREZENT > POATE PE LA ANUL VII TOR > SINT AMAGIRI PTR A DOMOLI FURIA AGRICULTORILOR > MINT CU NERUSINARE> PTR A OFERI ILUZII .PESTE O SAPTAMINA ,DOUA TREi PATRU , VOR SPUNE LA FEL INCEP , SE DAU < VA INCEPE <ETC JOS CU EI SI STAPINII LOR < JOS TRADATORII JUDECATI ARESTATI CONDAMNATI FARA MILA < EI NU AU NEVOIE DE MILA SINT SATANISTI<CAPII DIN MINISTERUL AGRICULTURII SI SEFII LOR < DESIGUR SI AGARICII DE LA APIA

  1. Am scris în articole anterioare: termenul de plată pentru Agromediu, Zone Defavorizate și Agricultură Ecologică este 30 decembrie. Plățile aferente anului de cerere 2015 NU s-au încheiat pentru aceste trei măsuri finanțate prin PNDR.

Scrie un comentariu