• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • PRODUCȚII de 6 tone/hectar cu NOUL HIBRID DE FLOAREA-SOARELUI de la Pioneer!

    Gabriela Gimbășanu -

    P64LL125 – noul hibrid de floarea-soarelui de la Pioneer vine ”la pachet” cu producții-record! Potrivit specialiștilor din cadrul companiei, acest nou hibrid îl va înlocui treptat pe PR64F50. Avantajele competitive ale acestui nou-intrat sunt reprezentate de faptul că prezintă toleranță la atacul de orobanche (lupoaie – n.r), dar are și un potențial productiv remarcabil. Până acum, în cei patru ani de testare în câmp, producțiile au depășit și 6 tone/ha.

    Cultura de floarea-soarelui este una tehnică și nu mulți sunt cei care reușesc să obțină producții bune în condițiile specifice de la noi din țară. Genetica Pioneer este cea care le oferă posibilitatea fermierilor să scoată profit din această plantă, datorită geneticii adaptate condițiilor specifice din țară.

    P64LL125 – hibrid convențional cu toleranță la atacul de lupoaie

    Hibridul P64LL125, ce a fost lansat în acest an este unul convențional, din categoria celor semi-timpurii, ce prezintă toleranță la una dintre cele mai agresive rase de lupoaie.

    mihai-valentin-pioneer-romania

    Până acum, pe piață aveam doi hibrizi de floarea-soarelui, hibrizi convenționali foarte buni: PR64F50 și P63LL06. Prin acest nou hibrid ne dorim înlocuirea lui F50, pentru că este un hibrid destul de vechi în portofoliul nostru, iar cel nou, P64LL125 este cu mult mai bun din punct de vedere al potențialului productiv, fiind un produs foarte bun din acest punct de vedere. Acesta prezintă toleranță la atacul de orobanche (lupoaie – n.r) până la cea mai agresivă rasă. Cea mai agresivă rasă de orobanche este controlată de acest hibrid. În curând vom avea conversia acestui hibrid la toate tehnologiile, la ExpressSun, la Clearfield Plus și la High Oleic”, a declarat Mihai Valentin, Product Manager în cadrul companiei Pioneer.

    productii-la-hectar-cu-hibridul-nou-de-la-pioneer

    15-20% spor de producție față de hibridul pe care-l va înlocui

    Potrivit specialistului, P64LL125 este un hibrid cu toleranță foarte ridicată la secetă, deci foarte bine adaptat pentru condițiile din România. Tocmai această rezistență la secetă îi va ajuta pe fermieri să obțină producții sporite.

    Are o talie puțin mai scurtă decât F50, cam cu 15-20 cm și o foarte bună rezistență a tulpinii la cădere. Considerăm că, pe viitor va fi un hibrid de volum mare, practic va lua încet, încet din volumele celor doi hibrizilor (P64LE25 și P64LE99) care ocupă locul unu și locul doi ca volum de vânzări în România. Ne dorim că P64LL125 va ocupa locul trei ca volum de vânzări în curând. Testăm acest hibrid în România de patru ani și în medie sporul de producție este cuprins între 15 și 20% față de hibridul pe care vrea să-l înlocuiască- P64F50. Am obținut producții în loturile noastre de testare și de 6 tone/ha la acest hibrid. În medie se situează undeva la 4,2-4,3 tone/ha”, ne-a mai spus specialistul.

    Potrivit lui Jean Ionescu, Operation Manager al companiei Pioneer pentru România și Moldova, vârful de productivitate în România a fost de 6,4 tone/ha, iar în condiții de fermă vârfurile au fost 5,4-5,5 tone/ha și au fost obținute toate la F50, care este baza genetică la P64LL125. De asemenea, hibrizii care se poziționează pe locul unu și doi din punct de vedere al volumelor vândute au bază genetică F50.


    Te-ar mai putea interesa

    Plantele beau, nu mănâncă! Preț îngrășăminte 2024. Cât costă tona de uree, nitrocalcar sau azotat de amoniu la început de an Ministrul Barbu după respingerea Regulamentului SUR: ”Datoria noastră este să apărăm interesele fermierilor români”

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte