• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ANUNȚ pentru FERMIERII care NU AU LUAT AVANS DIN SUBVENȚIA APIA!

    Roxana Dobre -

    ANUNȚ pentru fermierii care NU AU ÎNCASAT bani din avansul pe sUprafață! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a încheiat ieri, 29 noiembrie, plățile din avansul pentru campania 2016 urmând ca de luni, 5 decembrie, să înceapă plățile regulare. Pentru producătorii agricoli care nu au fost autorizați la plată, agenția de plăți reamintește că are o soluție!

    APIA le reamintește fermierilor că elibereaza în continuare adeverinţe pentru beneficiarii schemelor de plată (schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu (plata pentru înverziere sau ecologizare) şi măsurile de dezvoltare rurală), implementate de instituţie în Campania 2016, respectiv pentru cei care intenţionează sa acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la insituţiile bancare şi non-bancare care au încheiat convenţii cu APIA.

    Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma cuvenită beneficiarilor pentru schemele de sprijin implementate de APIA, respectiv plata unică pe suprafaţă, plata redistributivă şi plaţile benefice pentru climă şi mediu, exprimate în lei astfel:

    -Pentru creditele acordate de Banca Creditoare până la data de 29.09.2016 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană la data solicitării creditului;

    -Pentru creditele acordate de Banca Creditoare începând cu data de 30.09.2016 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană din data de 30.09.2016.

    Valoarea creditului va fi în cuantum de până la 90% din valoarea sumei cuvenite beneficiarilor pentru Măsurile compensatorii de dezvoltare rurală. Plata sumelor cuvenite se va face la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrala Europeană la data de 31.12.2015 pentru anul de cerere 2016.

    În adeverinţă se confirmă, la data emiterii acesteia, suprafaţa determinată pentru plată pentru schemele de plată care fac obiectul convenţiei, că s-a efectuat controlul administrativ asupra cererii beneficiarului referitor la eligibilitatea schemelor de plată care fac obiectul convenţiei şi că beneficiarul, la data emiterii Adeverintei, nu face obiectul excluderilor de la plată pentru aceste scheme de plată, îndeplinind condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

    În conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii si Dezvoltării Rurale nr. 839/2016 privind modificarea si completarea Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 703/2013 privind aprobarea condiţiilor în care se vor încheia convenţiile dintre instituţiile financiare bancare şi nebancare şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, în vederea finanţării de către acestea a activităţilor curente ale beneficiarilor plăţilor derulate prin Agenţie, în baza adeverinţelor eliberate de APIA, Banca trebuie sa respecte nivelurile costurilor aferente acordării creditelor pentru beneficiarii plăţilor directe, astfel încât dobânda finală aplicată beneficiarului nu poate depăşi ROBOR 6M + maxim 2, 5 %, iar comisioanele aferente creditului să fie în limita de 1%.

    Atenție! În perioada 30 noiembrie-5 decembrie funcționarii APIA se află în mini-vacanța aprobată legal de Guvern pentru toți bugetari.

    Totodată, după data de 5 decembrie, APIA poate demara plățile integrale pentru subvențiile aferente anului de cerere 2016.


    Te-ar mai putea interesa

    Comuna cu 5.000 de vaci. Mic crescător: Dăm laptele la procesator, suntem departe de oraș MADR lansează programul „Un tractor pe fermă” pentru fermierii până în 400 de hectare Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate!

    Ultimele știri

    România – primul loc în UE anul trecut la suprafața cultivată cu porumb și floarea-soarelui Rezultate solide pentru Agricover în 2023 și peste 10.000 de fermieri în portofoliu O dronă militară a căzut în zona fermei Filipoiu din Insula Mare a Brăilei – primele imagini